Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2012, 22:37:03
Adrinskaia Adrinskaia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Eu m-as intreba retoric daca sfintii recunoscuti ar recunoaste pastorii zilelor noastre, care nu se ingrijesc de turma, intr-o profetie se spunea ca au ajuns sa fie corupti de paganismele din popor, si cred ca bine spunea si parintele Cleopa ca ortodocsii superficiali vor fi judecati drept pagani; probabil ca ar avea sens si sinodul despre care se spune in profetia lui Sundar Singh, iar unii dintre protestanti sau alti pagani se prea poate sa fi aflat calea precum talharul si sa fi venit la cunostinta adevarului, depasind multi numiti ortodocsi; parintele Porfirie marturiseste credinta ortodoxa ca fiind cea mai deplina, dar cunoaste si tineri hipioti care au ajuns sa-L cunoasca pe Hristos, si din pacate, o parte din ucenicii sai, in dorinta de a arata si altora darurile parintelui, ajung mai degraba sa-i indeparteze. Daruri dobandite dupa cum marturiseste parintele din ascultare: darul smereniei, darul discernamantului, darul stravederii, darul inainte-vederii si altele, pe care parintele a reusit sa le si pastreze mai bine decat altii. Deci, pentru cine vrea sa cunoasca unul dintre cei mai desavarsiti ortodocsi, sa inceapa cu parintele Porfirie -Ne vorbeste parintele Porfirie. Adevarul ar fi si ca in zilele noastre, oamenii au ajuns sa se indeparteze de Dumnezeu, alegand calea cea usoara, dar unii din ei, dupa cum marturisea si parintele Porfirie, ajung sa aiba nevoie de un stimulent de tipul unui lucru pe care numai ei si Dumnezeu il pot cunoaste si de o abordare pe care un sfant in care lucreaza harul o poate avea, dar, dupa spusele parintelui Arsenie Papacioc si a altora ar urma ca in aceasta tara sa aiba loc minunile care sa ne intareasca; pentru ce ? oare pentru ani de curatare precum pustia in care i-a condus Moise, desi nici eu nu prea cred ca istoria se repeta decat poate intr-un tip de oglinda fractal evolutiva; orisicum, daca nu gasesti cativa parinti ai ortodoxiei care sa-ti hraneasca sufletul nu te-ai lepadat de Satana, cum a fost legamantul de la botez, dar chiar daca ai acesti parinti, tot ai sanse bune sa ramai cu vreo pata pe haina botezului...multi chemati, putini alesi...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evanghelia... este adevărată? laurastifter Morala Crestina 6 21.12.2011 12:06:21
Sfintii - marturie a faptului ca Ortodoxia este detinatoarea adevarului divin ivo_faith Secte si culte 5 02.08.2010 17:54:32
Care este adevarata Biserica a Lui Hristos? schimnic Despre Biserica Ortodoxa in general 40 29.04.2009 18:55:41