![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bineînțeles că va fi cum voiește Dumnezeu, dar asta El deja ne-a spus în Biblie. Că sufletele prețioase nu vor mai muri, iar cei nedrepți vor fi distruși împreună cu inițiatorul păcatului-Satana. Dar toate acestea doar după moarte și înviere. Asta nu înțelegeți voi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce tu ii atribui lui Iustin sant cuvintele lui Tryphon
|
|
|||
|
|||
![]()
În cazul acesta ai dat-o rău în bară! Urmărește succesiunea dialogurilor. Dacă a spus-o Tryphon, înseamnă că Iustin a spus următoarele:
"– Nu trebuie să spunem nici măcar că sufletul este nemuritor " și: "– Prin urmare sufletele nu sunt nemuritoare."
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mihai, am înțeles și ai înțeles și tu lucrul acesta... dar uite că ceilalți nu vor să priceapă. După moarte, sufletul nu "merge la Dumnezeu" căci astfel ar fi inutilă revenirea lui Hristos. Cei credincioși au "adormit în Domnul" cum scrie și pe pietrele funerare ortodoxe și așteaptă ziua măreață a învierii când va reveni Hristos - așa cum zice Crezul Ortodox. Apoi vor deveni nemuritori, vor fi suflete nemuritoare... dar abia atunci!
Cât privește pe cei nelegiuiți, așa cum spune Hristos Însuși, aceștia v o r . p i e r i ! Că până la "pieire" vor suferi chinurile focului fizic și ale despărțirii de Dumnezeu este o altă chestiune... dar vor pieri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite aici alt citat de la pagina 97 : Spune-mi, insa un lucru : Sufletul vede pe Dumnezeu atunci cand este inca in trup,sau numai dupa ce se desface de acesta ? Ii este cu putinta sa ajunga la aceasta, am raspuns eu, si atata vreme cat se gaseste in chip omenesc, dar mai ales, dupa ce s-a desfacut de trup si se gaseste singur, poate sa atinga ceea ce e mai presus de orice timp. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sufletul nu "trăiește separat de trup", și nu este "nemuritor"... de aceste afirmații trebuia să te ocupi în Biblie, nu în cărțile oamenilor. Or, tocmai aici este buba! M-am tot ferit să dau textul acela din 1 Cor... dar se pare că acolo vom ajunge... cu toată supărarea voastră. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|