Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2012, 11:50:57
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Altă declarație a sf. Iustin Martirul:

“Sufletul trăiește pentru că Dumnezeu îi dă viață. Căci sufletul nu trăiește prin el însuși, cum trăiește Dumnezeu. Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelalte… sunt născute și stricăcioase. Prin urmare, sufletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri” (Citat de T. Bodogae, în “Apologeții în limba greacă”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.)

Scriptura nu o credeți, părinții bisericești și teologii ortodocși nu-i credeți... Vreți să ajungeți un nivel și mai jos? Un pas l-ați făcut deja dând credit vrăjitoarei din Endor.... Urmează mama Omida?
Mai omule ai aici tot citatul.Nu exista " Prin urmare sufletele nu sant nemuritoare, ci sufletele vor muri." .Exista " Sufletele cele vrednice de Dumnezeu nu vor mai muri " si exista "celelalte vor fi pedepsite,atata vreme cat Dumnezeu voieste ca ele sa existe si sa fie pedepsite ".Si exista descrierea a cum poate fi ucis un suflet diferit de ceea ce sustin Platon sau Pitagora.
Vechi 05.01.2012, 12:07:10
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Exista " Sufletele cele vrednice de Dumnezeu nu vor mai muri " si exista "celelalte vor fi pedepsite,atata vreme cat Dumnezeu voieste ca ele sa existe si sa fie pedepsite
Bineînțeles că va fi cum voiește Dumnezeu, dar asta El deja ne-a spus în Biblie. Că sufletele prețioase nu vor mai muri, iar cei nedrepți vor fi distruși împreună cu inițiatorul păcatului-Satana. Dar toate acestea doar după moarte și înviere. Asta nu înțelegeți voi.
Vechi 05.01.2012, 12:14:30
Senior Member

Implicit

Citat:
Bineînțeles că va fi cum voiește Dumnezeu, dar asta El deja ne-a spus în Biblie. Că sufletele prețioase nu vor mai muri, iar cei nedrepți vor fi distruși împreună cu inițiatorul păcatului-Satana. Dar toate acestea doar după moarte și înviere. Asta nu înțelegeți voi.
Spune-i asta lui Iustin ca el credea ca sufletul este ceva diferit de trup care se desparte de trup in momentul mortii si care se va duce intr-un loc mai bun sau mai rau dupa faptele sale in asteptarea judecatii.Asta nu intelegi tu.Eu nu zic ca ce afirma el e litera de lege dar nu incerca sa-i atribui lucruri pe care nu le-a spus.E necinstit cand cineva iti spune "Uite ce credeau aia in primele secole ".Si ei credeau ca sufletul dreptilor este nemuritor.
Vechi 05.01.2012, 12:09:43
Senior Member

Implicit

Ceea ce tu ii atribui lui Iustin sant cuvintele lui Tryphon
Vechi 05.01.2012, 12:32:18
Banned

Implicit

Citat:
Ceea ce tu ii atribui lui Iustin sant cuvintele lui Tryphon
În cazul acesta ai dat-o rău în bară! Urmărește succesiunea dialogurilor. Dacă a spus-o Tryphon, înseamnă că Iustin a spus următoarele:

"Nu trebuie să spunem nici măcar că sufletul este nemuritor "

și:

"– Prin urmare sufletele nu sunt nemuritoare."

Vechi 05.01.2012, 12:51:28
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În cazul acesta ai dat-o rău în bară! Urmărește succesiunea dialogurilor. Dacă a spus-o Tryphon, înseamnă că Iustin a spus următoarele:

"Nu trebuie să spunem nici măcar că sufletul este nemuritor "

și:

"– Prin urmare sufletele nu sunt nemuritoare."

Citat:
În prealabil postat de mihai07
ti-am spus acolo..noi nu intelegem suflet nemuritor in sens autonom (de sine statator), ci faptul ca viata vesnica izvoraste de la Dumnezeu, viata vesnica de care ne impartasim si noi dupa cum marturiseste Scriptura si astfel sufletul nu moare.
In afara lui Dumnezeu nimic nu poate exista. Dumnezeu le tine toate si Dumnezeu ne tine si pe noi in existenta. Daca Dumnezeu vrea poate aduce orice suflet in nefiinta. Dar nu cred ca asta e scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu
Poate pricepi acum ce intelegem noi prin suflet nemuritor
............
Vechi 05.01.2012, 13:18:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
............
Mihai, am înțeles și ai înțeles și tu lucrul acesta... dar uite că ceilalți nu vor să priceapă. După moarte, sufletul nu "merge la Dumnezeu" căci astfel ar fi inutilă revenirea lui Hristos. Cei credincioși au "adormit în Domnul" cum scrie și pe pietrele funerare ortodoxe și așteaptă ziua măreață a învierii când va reveni Hristos - așa cum zice Crezul Ortodox. Apoi vor deveni nemuritori, vor fi suflete nemuritoare... dar abia atunci!
Cât privește pe cei nelegiuiți, așa cum spune Hristos Însuși, aceștia v o r . p i e r i ! Că până la "pieire" vor suferi chinurile focului fizic și ale despărțirii de Dumnezeu este o altă chestiune... dar vor pieri.
Vechi 05.01.2012, 13:37:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Mihai, am înțeles și ai înțeles și tu lucrul acesta... dar uite că ceilalți nu vor să priceapă. După moarte, sufletul nu "merge la Dumnezeu" căci astfel ar fi inutilă revenirea lui Hristos. Cei credincioși au "adormit în Domnul" cum scrie și pe pietrele funerare ortodoxe și așteaptă ziua măreață a învierii când va reveni Hristos - așa cum zice Crezul Ortodox. Apoi vor deveni nemuritori, vor fi suflete nemuritoare... dar abia atunci!
Cât privește pe cei nelegiuiți, așa cum spune Hristos Însuși, aceștia v o r . p i e r i ! Că până la "pieire" vor suferi chinurile focului fizic și ale despărțirii de Dumnezeu este o altă chestiune... dar vor pieri.
Mai omule tu intelegi odata ca filozofii greci credeau ca sufletul nu poate fi distrus ? In sensul asta sufletul nu e nemuritor.Este nemuritor pentru ca Dumnezeu ii va ingadui sa traiasca ,separat de trup, si din nou in trup dupa inviere.

Uite aici alt citat de la pagina 97 :
Spune-mi, insa un lucru : Sufletul vede pe Dumnezeu atunci cand este inca in trup,sau numai dupa ce se desface de acesta ?

Ii este cu putinta sa ajunga la aceasta, am raspuns eu, si atata vreme cat se gaseste in chip omenesc, dar mai ales, dupa ce s-a desfacut de trup si se gaseste singur, poate sa atinga ceea ce e mai presus de orice timp.
Vechi 05.01.2012, 14:09:51
Banned

Implicit

Citat:
Mai omule tu intelegi odata ca filozofii greci credeau ca sufletul nu poate fi distrus ? In sensul asta sufletul nu e nemuritor.Este nemuritor pentru ca Dumnezeu ii va ingadui sa traiasca ,separat de trup, si din nou in trup dupa inviere.

Uite aici alt citat de la pagina 97 :
Lasă tu citatele din patristică că eu Îl cred pe Dumnezeu, nu ce-a zis un om despre ce se presupune că a zis alt om. Care și el dacă a zis ce a zis, venind în conflict cu Scriptura, este egal cu 0 (zero)! Mai fac și sfinții greșeli... de aceea nu trebuie să ne înclinăm în fața tuturor ideilor lor (cu atât mai puțin să ne închinăm).

Sufletul nu "trăiește separat de trup", și nu este "nemuritor"... de aceste afirmații trebuia să te ocupi în Biblie, nu în cărțile oamenilor. Or, tocmai aici este buba! M-am tot ferit să dau textul acela din 1 Cor... dar se pare că acolo vom ajunge... cu toată supărarea voastră.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31