![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Va sigur ca pentru marea majoritate a fiintelor umane din istoria lumii problema este cat se poate de serioasa :) Si pt adventisti este la fel de serioasa dar nu toti intelegem acelasi lucru.As spune cu umor negru ca nu cred ca se grabeste nimeni sa testeze rezultatul personal.Scuze pt implicarea in dialog,ma retrag ca sa nu spun cine stie ce prostie :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oricum pe mine nu ma deranjeaza ideea unei stari intermediare constiente sau nu ci a finalitatii care urmeaza dupa ea,starea intermediara fiind pt multi crestini o teribila piatra de poticnire,fie si dpdv psihologic,crestinii,in opinia mea,neavand aceiasi perceptie ca si evreii VT.Alta discutie ampla si m-ar depasi.Si eu am vorbit cu dansii,avem si conceptii comune dar unde ne despart fiecare isi vede de ale lui si vom vedea...mai devreme sau mai tarziu :) O sa va urmaresc dialogul sa vad lace concluzie ajungeti dvs. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E mai bine sa-si vada fiecare drumul lui si "vom vedea...mai devreme sau mai tarziu :) ". In rest sant de acord cu tine cu deosebirea ca pentru noi conteaza foarte mult ce se intampla cu sufletul dupa moarte pentru ca noi avem cinstirea sfintilor si credem ca ei chiar ne pot ajuta in rugaciune si in drumul nostru spre mantuire.Nu e o problema usoara.O sa urmaresc si eu dialogul dar o sa incerc sa nu mai intervin. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Altfel, nu exista nici o deosebire intre moartea din VT si cea din NT. Si patriarhul David si Sfantul Apostol Petru au avut parte de aceeasi moarte si vor avea parte de aceeasi inviere. Citat:
Sa dea Domnul sa vedem totul, cat mai grabnic, nu ca intr-o oglinda, ci fata in fata. |
|
|
|||
|
|||
|
Grasule da-mi, te rog frumos,cand ai timp, cel/cele mai clare versete din Noul Testament care sustin starea de inconstienta dupa momentul mortii si le analizam amandoi(oricine poate participa),fara graba,tu adventist si eu calvin,in perioada ce urmeaza.Apoi le analizam in comparatie cu cele din VT.Hai sa vedem ce intelegem diferit si de ce.Intre noi doi folosim doar Biblia.Nimic altceva.PS:crestin vorbind iti urez,din toata inima,sincer, sa stai cu bucurie in fata Lui cand va veni ziua aceea.PS:solicitarea mea are caracter amical si nu polemic.
Last edited by Scotland The Brave; 05.01.2012 at 23:32:42. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Singurele versete din NT, referitoare la starea de inconstienta a celor adormiti (morti), care imi vin in minte acum, sunt cele care descriu invierea diferitelor persoane: invierile facute de Domnul Iisus Hristos sau invierea Tabitei (facuta de Sfantul Apostol Petru - Fapte cap. 9). Nu se spune nimic despre ceea ce au "trait" acesti inviati din morti, in "perioada intermediara" (in timpul mortii). Cred ca tacerea celor inviati este un argument pentru "somnul" fara de cunostinta in care au fost. Voi mai "sapa" dupa verste (din NT) care sutin starea de inconstienta de pe timpul mortii. Deocamdata atata pot. Am si eu o intrebare: ce te faci sa crezi ca starea de inconstienta de pe timpul mortii, descrisa in VT, nu ar mai fi valabila si in NT. Ai versete care sa arate ca moartea si invierea Mantuitorului au schimbat starea de pe timpul mortii? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 10:43:28 |
| SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 03:05:27 |
| Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 19:49:29 |
| Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 01.04.2009 00:59:56 |
| despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 16:07:31 |
|
|