Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2012, 00:15:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru cine a mai citit din Pateric, stie despre ce e vorba.

Oricum nu este o solutie universal valabila.

"Intr-o seara, dupa trapeza, un frate m-a invitat de-o parte, zicand ca are sa ma intrebe ceva. Fratele acesta avea de acum vreo cinci ani petrecuti in manastire, dar inca nu era calugarit, ca era tanar. Cand ne-am indepartat pe aleile intunecoase si nu mai era nimeni sa ne auda, fratele zice: "Ce sa fac, ca ma chinuie patima curviei si ma gandesc ca poate nu trebuie sa ma calugaresc, poate Dumnezeu vrea sa ma insor?" Eu n-am stat mult pe ganduri si-i carpesc o apoftegma din Pateric, cam de felul: "Dar tu inchipuie-ti ca ele o sa moara si o sa le manance viermii, ca sub pielea asta gingasa poarta un lighean de mate" si altele de felul acesta. La care fratele imi raspunde linistit: "Avva, am citit si eu Patericul, stiu si eu teologii de astea, dar cand ma uit la ele uit si de Pateric si de Dumnezeu. Cand esti linistit, iti par convingatoare remediile acestea, dar cand te cuprinde patima, nu te mai ajuta la nimic"."

http://www.orthodoxphotos.com/readin...raspuns1.shtml

De cele multe ori lucrurile nu se pot delimita atat de clar.

Exista o nevoie sufleteasca si una trupeasca, din pacate atunci cand cea trupeasca este foarte mare, linia din cele doua este foarte greu de trasat si incercand sa innabusi pe cea rea risti sa lovesti in cea buna..

Adevarata solutie este rugaciunea si constientizarea situatiei sub toate aspectele ei practice..

Daca persoana respectiva nu te interesata de tine, de unde stii ca merita?
Esti dispus(a) sa accepti bajtocura, neglijenta, dispret, cuvinte urate etc. din partea ei in viitor?
Adica daca stai bine cam opusul la toate asteptarile tale de ordin sufletesc.

Pentru ca da, este posibil, in ciuda aparentelor, lucrurile astea se pot intampla si chiar se intampla si intrec cu mult rabdarea noastra, cu toate rugaciunile care le stim si toata rabdarea de care credem ca suntem capabili.

De asta, daca o relatie nu merge si nu se materializeaza in mod concret, e bine sa nu fortam nota ci mai degraba sa multumim lui Dumnezeu.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare