Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2012, 12:16:45
OmuBun
Guest

Implicit

Desi greu de crezut, aceasta este in principiu adevarata. Spun in principiu, fiindca nu-i totuna sa dai din ce iti prisoseste (genul: "haina asta nu-mi mai trebuie" sau "mancarea asta si-asa o arunc"), sau din ce ai mai scump. Dumnezeu nu ramane niciodata dator, iar El rasplateste pe masura generozitatii noastre si NU a valorii obiectelor sau banilor in sine.
Sunt multe intamplari in viata mea prin care am simtit aceasta rasplata. Nu stiu care dintre ele as putea s-o pun pe primul loc in ierarhia darurilor lui Dumnezeu. In felul lor, TOATE au fost mai presus de puterea mea de a pricepe. Cat despre merite... nici nu se punea problema. Sa nu intelegeti ca sunt dintre cei care stau intreaga ziulica citind rugaciuni sau carti sfinte, iar in trecutul meu nu foarte indepartat, mi-e si rusine sa-mi amintesc ce viata duceam. Dar, desi eram constient ca pacatuiesc, undeva inghesuit intr-un colt al sufletului meu, Il simteam mereu pe Dumnezeu si ma straduiam sa nu-L supar foarte tare, ca sa nu ma paraseasca definitiv.
La vreo doi ani dupa ce m-am casatorit, locuiam cu chirie intr-o garsoniera inghesuita, si aveam deja un copil de aproape un an. Imi facusem obiceiul ca la fiecare sfarsit de saptamana sa merg si sa iau un bilet la loto, inchipuindu-mi in naivitatea mea ca Dumnezeu ne va ajuta sa castigam si sa avem propriul nostru acoperis deasupra capului. Sotia nici nu stia cu ce ma indeletnicesc eu... Am avut intotdeauna libertate deplina in tot ceea ce voiam sa fac. Intr-o zi, pe cand imi luam haina din cuier, am ramas fixat pe imaginea din oglinda si m-am intrebat cine-i omul acela atat de naiv care sa creada ca Dumnezeu are ceva in comun cu jocurile de noroc? Atunci am rupt fluturasul gata completat si mi-am zis ca daca vreau ca Dumnezeu sa ma ajute, trebuie sa caut alta solutie. In foarte scurt timp dupa aceea, mergand catre piata, am gasit o bancnota de 10 lei, iar gandul mi-a fugit la scopul pe care-l aveam. Mi-am zis atunci ca acei bani (destul de putini in sine) nu-mi apartin si nu ma voi lega de ei. Acasa i-am pus in biblie, si am zis ca va veni momentul lor, cand va vrea Dumnezeu si cand ii voi da cuiva care are nevoie de ei mai mult decat mine. Dupa alte cateva zile, la TVR (pe-atunci nu erau decat cateva canale tv) am vazut o emisiune "Iesirea din cerc", unde o copila de 12-13 ani orbea pe zi ce trecea si nu mai putea citi. Acel caz m-a impresionat foarte mult. I-am trimis o scrisoare in care o incurajam sa creada in Mantuitorul Hristos si in ajutorul Sfintei Fecioare si sa-l roage pe fratele ei mai mic sa-i citeasca Paraclisul Preasfintei, 40 de nopti la rand. In acelasi plic i-am pus si acei 10 lei, care oricum nu cred ca-i erau de mare folos, dar in sufletul meu consideram ca ei ii sunt mai de folos decat mie. In scurt timp mi-a raspuns sa-mi multumeasca, dar din pacate nu poate citi, iar fratiorul se cam plictiseste. Ma ruga daca am voreo posibilitate sa inregistrez eu Paraclisul, si sa i-l trimit, iar eu chiar aveam posibilitatea asta. Si astfel am inregistrat, nu o caseta, ci 40. Una i-am trimis-o ei, iar pe celelalte le-am lasat la pangarul bisericii sa fie oferite gratuit impreuna cu o iconita a Sfintei Fecioare cu Pruncul. O doamna destul de evlavioasa din oras, surprinzand momentul in care eu am lasat casetele la pangar, si-a propus sa urmareasca discret viata familiei mele. Nu e nici o exagerare si nu am nici un motiv sa mint pe cineva, dar dupa nici 40 de zile, noi ne mutam in apartamentul nostru, undeva in centrul orasului. Iar asta n-a fost tot... Dupa cativa ani, cand canalele de televiziune s-au inmultit, am ramas placut surprins sa descopar acea copila invitata la "Album duminical" de Andreea Radulescu, sa faca o demonstratie de "citire la distanta"... legata la ochi. Acea fata acum, nu doar ca isi recapatase vederea, dar putea distinge culorile si alte forme, cu ochii inchisi. Nu comentez daca e de bine sau de rau. Practic ea nu dorea sa demonstreze nimic, ci doar televiziunea, afland ciudatenia, s-a grabit s-o puna la dispozitia publicului...
Asadar, cred din tot sufletul ca, in masura in care intelegem sa facem voia lui Dumnezeu, vom primi toate cele de trebuinta. Cand oferim, in nici un caz nu trebuie sa asteptam de la acea persoana sa ne rasplateasca binele. Stie El, Dumnezeu ce ne va darui in schimb, dar dator oricum nu ramane!
Reply With Quote
Vechi 09.01.2012, 12:50:04
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Banii GRATIS sunt necesari pentru oamenii saraci si middle class. Bogatii nu trebuie sa urmeze acest sfat. E vorba la inceput de 20 de lei. Helooooooo.

Oricum trebuie sa dam, chiar daca credem sau nu ca primim insutit . USA este cea mai bogata tara din cauza banilor gratis pe care ii primeste pentru ajutorul dat altor state. Inainte toti faceam ore de voluntariat si toata lumea avea servici caci Dumnezeu rasplatea voluntariatul cu datul de ore platite insutit. Daca ti se cere sa lucrezi neplatit la Biserica sau la servici fa caci daca nu iti rasplateste patronul, o face Dumnezeu.

Ai grija. Ai mare grija caci si paguba facuta aproapelui se intoarce. Asa ca nu fa pagube si nu baga in casa ta lucrul furat, nu da afara din servici oameni, nu fa zile grele celor de la servici sa-i faci sa-si piarda serviciul, casa si altele ca sa nu platesti paguba lor care se poate inmulti.

Last edited by spre_rasarit; 09.01.2012 at 12:55:26.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2012, 12:56:00
Banned

Implicit

Uite cel mai important examen al vietii tale. NU lasa pe maine ce poti face azi sau la batranete caci nu stii ce se va intampla atunci, de boli sau alte necazuri. Ziua cea mai buna sa incepi sa te pregatesti de exmen este azi, si acum:

"31. Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale.
32. Și se vor aduna înaintea Lui toate neamurile și-i va despărți pe unii de alții, precum desparte păstorul oile de capre.
33. Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga.
34. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
35. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit;
36. Gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine.
37. Atunci drepții Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând și Te-am hrănit? Sau însetat și Ți-am dat să bei?
38. Sau când Te-am văzut străin și Te-am primit, sau gol și Te-am îmbrăcat?
39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniță și am venit la Tine?
40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut.
41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau;
43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat.
44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut.
46. Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică."

Last edited by spre_rasarit; 09.01.2012 at 12:58:29.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2012, 13:08:27
Banned

Implicit

Singura modalitatea de a transfera bani in viata viitoare este prin datul acestora catre aproapele. Vezi cazul Apostolului Toma si castelului construit in rai.

Doamna care v-a dat apartamentul fie a primit 100 + apartamente pe Pamant fie a primit palat in rai.

Roaga-te ca distributia banilor sa fie facuta de IIsus astfel incat sa nu ai probleme la examenul de mai sus, si ca IIsus sa te ajute sa treci examenul de mai sus. Un exemplu de distributie posibila este 40% beneficii pe PAmant, 40% pentru viata viitoare, 10% donatie beneficii pentru cei din iad si 10% donatii pentru cei din rai.

Odata am avut ceva banane si le-am dat Maicii Domnului pentru cei din iad. Seara pe cand am adormit m-am vazut la volan mergand intr-un loc intunecos intr-o masina si Maica Domnului tot facea ceva. Farurile imi aratau femei necajite cu copii care tot veneau la Maica Domnului. Taranci cu fuste lungi si copii rusinati care stateau pe langa poala lor. La sfarsit am intrebat pe Maica Domnului ce s-a intamplat si mi-a zis. Pai tocmai am fost in iad si am data bananele tale.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2012, 13:19:06
Banned

Implicit

Rugaciunea are mai multa putere ca orice fapta buna. Tine-i pe cei din iad in rugaciunile tale si roaga-l pe Dumnezeu sa-i mantuiasca.

Raoul. Exista o lege in avantajul tau. Utilizeaz-o sau o pierzi. Ca o numesti bisnita, ca o numesti calea de a separa oamenii si de a-i ridica pe unii sau ca o numesti altfel, este treaba ta. Pana la urma fie o utilizezi fie o pierzi. Si lucrul furat se poate intoarce ca si paguba.

Da, fie primesti beneficiul in viata asta, fie in viata viitoare fie in amandoua depinde de tine si ce ceri. La Apostolul Toma s-a spoecificat ca beneficiul respectiv castelul sa fie in viata viitoare. La altii au specificat in viata asta. Altii pot alege 40% in viata asta, 10% donatie pentru cei din iad,40% in viata viitoare,10% donbatie pentru cei din rai.

Cel mai bine e sa-l lasi pe IIsus sa decida unde se duc beneficiile. Spune o rUGACIUNE, dOAMNE DECIDE PENTRU MINE UNDE SA SE DUCA BENEFICIILE FAPTELOR MELE BUNE DACA SUNT, CAT SA FIE IN VIATA ASTA , CAT DONATII LA CEI DIN IAD, CAT LA CEI DIN RAI SI CAT IN VIATA VIITOARE ASTFEL INCAT SA-MI FIE CAT MAI BINE SI MIE SI MULTOR ALTORA.

Last edited by spre_rasarit; 09.01.2012 at 13:27:45.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2012, 13:21:36
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Credinta fara fapte e moarta. Si e o diferenta intre "a.ti fi mila" si "a face mila". Sa nu uiti asta.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2012, 13:39:03
Banned

Implicit

Furatul este pentru cei puternici, pentru cei ce vor lipsuri si pagube si care pot sa le faca fata cu brio. Care nu se plang cand au lipsuri si zambesc cand in loc de paine buna manaca coji. De altfel cei ce fura , unii ajung in situatia sa nu aiva nimic personal pentru cativa ani la puscarie, caci paguba se intoarce, plus cand ies din cauza cazierului pot avea mari lipsuri din cauza dificultatii gasirii unui servici de unde coji de paine in locul painii rumene. Pentru oameni bravi este furatul. Daca nu am furat noi sa ii tragem de maneca pe cei ce o fac. La un moment dat credeam si eu ca a fura e chiar bine si e smecher si dovada de inteligenta . Prostia e ca nu numai am crezut ci si am actionat "inteligent". Cand a venit paguba nu m-am dovedit un puternic. Plus ca poti sa te indrepti si spre iad cu furatul. Asta e extra dar cine e puternic acuma, intunericul nu il sperie . Din nou, nu cred ca putem fi invinuiti de faptele altora. daca tu nu furi esti OK. Daca stim de oameni ce au furat sa ne rugam de Dumnezeu sa-i indrepte pe calea cea buna nu prin pagube ci spalarea pacatelor prin fapte bune. Deci beneficiile faptelor bune sa se duca la stergerea pagubei furatului si asa sa nu vina pedeapsa si lipsurile.

Pentru cei mai fricosi si care vor paine gustoasa pe masa este donatia si banii gratisi care vin cu ea.

OmBun din ce ai scris reiesea ca ai primit apartamentul de la doamna. Nu te supara dar asa am inteles din ce ai scris. Multumesc pentru clarificare.

Last edited by spre_rasarit; 09.01.2012 at 13:54:16.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2012, 13:36:23
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit Vezi mesajul

Doamna care v-a dat apartamentul fie a primit 100 + apartamente pe Pamant fie a primit palat in rai.
"Doamna care mi-a dat apartamentul?..." Unde am spus eu asa ceva? Daca a existat o doamna, (si exista!), ea a urmarit in timp evolutia familiei noastre, iar asta avea sa-mi marturiseasca multi ani mai tarziu si sa traga propriile concluzii. Nu am zis niciodata ca am primit "de pomana" apartamentul, ci am muncit pentru el, dar plata lui s-a amortizat in cativa ani (2-3). Toate astea si multe altele care au urmat, mi le-a scos Dumnezeu inainte ca si "oportunitati", au fost daruri de la Dumnezeu, si nu a fost nimic gratis, din partea cuiva anume, decat poate ca si informatie sau gesturi de bunavointa de a profita de un moment extrem de prielnic. Si, bineinteles, ca sa linistesc orice alta forma de speculatie, nu am depus niciodata bani la Caritas sau Gerald, sau FNI sau nu mai stiu care alte forme de castig nemuncit (singura astfel de slabiciune era loto). Tot ce avem, au venit in viata noastra in mod neasteptat, iar singurul lucru aparent gratuit, a fost mostenirea unei case batranesti, undeva la tara, intr-o oaza de liniste, care o am si acum, dar unde, desi ma simt legat mult, sufleteste, merg destul de rar, am facut putine investitii, nu ma gandesc sa vand si nu am de-acolo nici un profit ci mai degraba merg pe usoare pierderi...

Last edited by OmuBun; 09.01.2012 at 13:40:13.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2012, 14:43:05
Banned

Implicit

Revenind la subiect, exista multa disperare in iad chiar si pentru o banana, un pahar cu apa si valoarea unui pahar de apa este cat greutatea in aur. Noi nu stim ce este acea disperare si foame sau sete de ani si sa dea Dumnezeu sa nu stim in toate eternitatile. Deci daca vezi pe cineva insetata sau flamand da-i sa bea si la unele spune sa fie pentru cei din iad.

Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit Vezi mesajul
Singura modalitatea de a transfera bani in viata viitoare este prin datul acestora catre aproapele. Vezi cazul Apostolului Toma si castelului construit in rai.

Cine da o casa pe pamant fie primeste 100 + case pe Pamant fie a acoperit o paguba fie a primit palat in rai.

Roaga-te ca distributia banilor sa fie facuta de IIsus astfel incat sa nu ai probleme la examenul de mai sus, si ca IIsus sa te ajute sa treci examenul de mai sus. Un exemplu de distributie posibila este 40% beneficii pe PAmant, 40% pentru viata viitoare, 10% donatie beneficii pentru cei din iad si 10% donatii pentru cei din rai.

Odata am avut ceva banane si le-am dat Maicii Domnului pentru cei din iad. Seara pe cand am adormit m-am vazut la volan mergand intr-un loc intunecos intr-o masina si Maica Domnului tot facea ceva. Farurile imi aratau femei necajite cu copii care tot veneau la Maica Domnului. Taranci cu fuste lungi si copii rusinati care stateau pe langa poala lor. La sfarsit am intrebat pe Maica Domnului ce s-a intamplat si mi-a zis. Pai tocmai am fost in iad si am data bananele tale.

Last edited by spre_rasarit; 09.01.2012 at 15:14:05.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2012, 15:46:46
Banned

Implicit

Nu te speria ca dupa ce ai citit mesajele de mai sus o sa bagi mana in punga si scoti 20 de lei si apoi iti pui veniturile pe hartie si cand vezi o crestere de 800 de lei fata de luna curenta dai 80 si apoi can vezi cresterea 3200 dai 320 si tot asa cand au crecut de 40 de ori dai de 40 de ori mai mult. NU ca ingerul cazut nu sta degeaba si iti arata cate cheltuieli ai, cat trebuie sa faci si tot asa. E scolit bine de atatea generatii pe care le-a lasat flamande in viata viitoare.

Ca sa se intample zi acum urmatoarea rugaciune. Doamne, forteaza-ma la mantuire si forteaza-ma sa am tot ce imi trebuie atat in aceasta viata cat si in viata urmatoare si forteaza-ma sa ajut cu cat mai mare eficienta oamenii atat pe cei din viata viitoare cat si pe cei de aici si pe mine insumi si la fel fa cu cat mai multi oameni din toate generatiile, mantuieste-i si da-le tot ce au nevoie in viata aceasta si in cea urmatoare. Amin.

Dupa ce zici rugaciunea vezi si minunea si daca te superi pe drum gandeste-te ca nu o sa ai foame si sete pentru sute de ani.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce faci ca sa scapi de ura? aliscami Intrebari utilizatori 20 23.04.2012 15:42:48
credeti ca e ok sa faci camera copilului in bucatarie? fallen Generalitati 51 22.10.2011 13:08:44
ce faci cand nu mai dai de duhovnic? onyx235 Preotul 10 05.09.2009 16:30:23
Dragostea ma face dumnezeu si Tu,o,Dumnezeule te faci om! ortodox4life Generalitati 3 08.02.2009 04:49:45