Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2012, 20:28:58
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Sigur, informatiile bune si adevarate le avem de la Dumnezeu. Ca exista si informatii rele si mincinoase si acelea nu sunt de la Dumnezeu.

Dumnezeu care este devarsit in tot si toate nu poate avea limita in comunicarea cu creatia sa, in special cu omul. deci a spune ca sursa unica este Scriptura este ca si cum am spune ca Dumnezeu este limitat.
Dumnezeu comunica cu omul prin Duhul Sfant care este Domnul de viata Facatorul.
La inceput Dumnezeu a scris Legea Sa in inima omului prin insasi Duhul Sau. Iar omul comunica cu Dumnezeu fata catre fata.
De asemenea nu putem limita ca timp comunicarea lui Dumnezeu cu oamenii prin Duhul Sau spunand ca Dumnezeu a comunicat direct cu oamenii numai atunci si numai atunci iar pana astazi nimeni nu a mai primit Duhul Sfant. Ca iarasi limitam puterea lui Dumnezeu , hulind, intrucat Dumnezeu este Atotputernic.

"Ar fi trebuit sa n-avem nevoie de ajutorul Sfintelor Scripturi si sa avem o viata atat de curata incat harul Duhului sa fi tinut locul Scripturilor in sufletele noastre.
(...)
Dumnezeu n-a vorbit prin scrieri cu Noe, cu Avraam si cu urmasii lui, cu Iov si cu Moise, ci a vorbit cu ei fata catre fata , pentru ca a gasit curat sufletul lor." Omilii la Matei - Sf. Ioan Gura de Aur

Insa cum omul in timp s-a indepartat de Dumnezeu cazand in pacate grele a indepartat si Duhul Sfant de la el. De aceea a trebuit sa fie scrise Scripturile.

"Gandeste-te cat de rau qam ajuns! Noi care era, datori sa vietuim atat de curat, incat sa nu mai avem nevoie de Sfintele Scripturi, ci in loc de hartie sa fi dat Duhului inimile noastre sa scrie pe ele, am pierdut cinseta aceasta incat am avut nevoie de scrieri."Omilii la Matei - Sf. Ioan Gura de Aur

Insa au fost oameni care prin trairea lor curata au ajuns sa aiba inimile atat de curate incat sa comunice cu Dumnezeu prin Duhul Sfant. Iar acestia, insuflati de Duhul Sfant sa ne dea noua oamenilor invataturi minunate.

Nu sunt inteligenta, nu sunt cu nimic mai mult decat orice om, nu scriu aici ca si cum as elabora teze maiastre despre om si omenire, deci nu cad in astfel de inchipuiri, sunt un om care citeste si invata de la cei care s-au invrednicit sa primeasca Duhul Sfant. Sfintii nostri comunica cu noi prin scrierile lor. Eu nu fac decat sa postez aici toate cate le-am citit si invatat.
În concluzie, toate depind de sursa de inspirație: Scriptura și oamenii înduhovniciți. De acord. Dar ce ne facem când sursa a doua vine în contradicție cu sursa primară (Dumnezeu și Cuvântul Său sfânt)? Căci în unele puncte, ați observat și dumneavoastră că nu coincid. În acele puncte avem de ales: respingem ori Biblia, ori pe duhovnicii noștri (aici includ sfinți părinți, preoți, pastori, prieteni mai spirituali ca noi)! Eu am făcut alegerea, dumneavoastră?...

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31