Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2012, 22:48:10
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Ilinca, din cate stiu eu este permis sa te rogi pt necredinciosi ca sa se intoarca la ortodoxie.

Eu nu as putea sa citesc acatiste, paraclise de mila unui hulitor, de exemplu.
Nu stiu daca gresesc sau nu, dar nu as putea, stiind, de ex. ca ma rog Sfintei Maici a Domnului pentru cineva care a hulit-o. Mi se pare ca as necinsti-o si eu in acest fel.
Ma rog insa ei pt intoarcerea la credinta a altor persoane, dar nu mai mult.

Pentru ca nici nu ar avea alt folos, daca stai sa te gandesti, sa iasa omul din probleme, dar tot hulitor sa ramana.

Uneori Dumnezeu a interzis rugaciunea pentru anumiti oameni: Ieremia 7:16 "16. Tu însă nu te ruga pentru acest popor și nu înălța rugăciune și cerere pentru dânșii, nici nu mijloci înaintea Mea, că nu te voi asculta."

Nu cred ca proorocul s-a gandit el sa faca "iubire de oameni" incalcand porunca.

Pe larg despre rugaciunea pt altii (am gasit de curand si eu cartea aceasta): Cuviosul Iosif de la Optina "despre rugaciunea crestinilor ortodocsi pentru cei neortodocsi". Exista (de descarcat) pe scribd.com, dar nu pot pune link acum..
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ruga pentru iubire... Mtcrysty17 Generalitati 42 13.08.2012 23:16:24
CHUDO (Minunea) un film care merita sa fie vizionat speranta1970 Stiri, actualitati, anunturi 14 19.06.2012 23:15:56
Merita urmarit urmatorul reportaj care face referire la ce se intampla in Mosuni flyboy Generalitati 1 22.03.2011 23:21:15
Rugați-vă, vă rog, pentru un suflet I.Calin Generalitati 5 07.01.2011 22:06:52
Rugaciiuni pentru cineva care vrea sa se sinucida Andreea_ Rugaciuni 18 31.07.2010 21:44:24