![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau sa spun mai mult fiindca as deveni rautacios, asa cum esti tu in fiecare mesaj, nu conteaza cui te adresezi. Ma rog sa-mi dea Dumnezeu rabdare si sa reziste "vaccinul" mai departe, astfel incat sa nu fiu pus in situatia sa redevin intr-o zi cel ce-am fost odata, numai pentru a-ti da "o lectie"... Nici tu nu ti-ai dori asta. Dar te rog, omule, daca iubesti pacea, fii cu pace si folos in sfaturile tale!... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am scris despre subiect . In final am si precizat ca fiecare este liber sa faca cum vrea . Mai mult de atit ce vrei sa iti spun ? Te rog sa nu faci exces de menajamente cu mine pt. ca nu este firesc , asa vad eu . Daca tot ai dori sa sti parerea mea (deci numai daca ai dori) eu intotdeauna am fost pt. marturisirea parerii propri , a adevarului si a dreptatii franc, in fata , deschis, barbateste, principial . Daca vrei insa poti sa o faci cum vrei tu, chiar depasind aceste criterii , doar atit ca nu iti voi mai raspunde ! Nu ma supar . Sunt obisnuit cu barbatia franca ! Ia incearca-ma tu !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu la ce barbatie te referi. Ceea ce faci tu e departe de a putea fi numita astfel. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici macar nu ai patruns , ca de obicei de altfel, ceea ce am scris eu ! In orice postare a mea relativismul , privitor la existenta si a altor pareri, este prezent , numai ca tu nu il vezi nici o data iar pe mine nu ma ipiedica sa imi spun parerea franc. Ca nu vezi, este treaba ta ! Dar ca nu esti apreciat pt. ceea ce faci , pt. pareri, pt. idei, pt. iubirea aproapelui, pt. pacea si linistea lumii de fiecare data cind defapt iti doresti acest lucru, se vede din atitudinea ta . Eu nu mi-am propus sa stau si sa ma tot explic pina ce vei intelege si tu . Daca intelegi bine , daca nu, este treaba ta , dar eu la pareri superficiale privitoare la postarile mele nu-ti voi mai raspunde !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ca nu-mi vei mai raspunde... ce-am avut si ce-am pierdut? Din pacate tu te legi de om cand ii e lumea mai draga, si te-astepti din partea lui la bun simt ca altfel... nu-i mai raspunzi. Dar tu? Unde-ti este bunul tau simt cand lovesti in sufletul celui de langa tine? Nu, Zaharia, tu nu esti barbat, asa cum crezi. Esti un om singur, foarte complexat de elementul femeie, n-ai simtit vreodata ce inseamna sa strangi la piept un copil, si te ascunzi in spatele unui monitor care crezi tu ca iti pastraza intimitatea nestirbita. Eu nu am nimic cu oltenii, dar tu esti unul dintr-acei pe care i-am intalnit in armata: dornic sa fie sef, in ciuda faptului ca draga si scumpa noastra limba romana sufera mult in preajma lor. Poate de aceea nici n-am crezut vreodata ca tu esti medic cu adevarat... Si ca sa fiu in ton cu tine, daca te vei supara, bine, daca nu, nu... Asta nu mai e treaba mea!... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Recomandarea duhovnicului este particulara, difera de la o persoana la alta...
”Ființele raționale au fost înzestrate de Dumnezeu cu liberul arbitru, astfel încât nu suferă nici un fel de constrângeri în a se mișca după bunul lor plac în plan spiritual și în sfera moralității. Atât îngerii cât și oamenii înclină spre bine sau spre rău ca rezultat al unei dispoziții și decizii strict personale. Această libertate a lor este cel mai mare dar pe care l-au primit de la Dumnezeu.” |
|
||||
|
||||
![]()
Frate, ai dreptate. Asta voiam să spun și eu. Dar se pare, că din nepricepere, nu am reușit să mă fac înțeles. Iartă-mă! Nu am intenționat să am un stil pamfletar. Iar ce am scris, am vrut să fie spre atenționare, nu spre ocară. Atenționarea că mai există un alt exemplu, care nu mai fusese menționat înainte, și pe care să încercăm să-l dezbatem cu calm, cu discernământ.
Citat:
Citat:
Citat:
Ceea ce am vrut să spun, ca și dumneata, este că nu trebuie căutate scuze ca să te rogi. .
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean) Last edited by CelMandru; 05.02.2012 at 18:44:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine este ca rugaciunea sa fie facuta asa cum trebuie ca sa ne fie de folos si sa-i putem culege roadele cit de devreme . In rest , asa cum spun de fiecare data : fiecare sa faca cum crede de cuviinta .
|
||||
|
||||
![]()
Precum , nu trebuie sa existe scuze ca nu poti merge in fiecare Duminica , cel putin , la Sfanta Biserica ! Ma ingrozesc cand citesc zeci de mesaje postate , in timp ce la Sfanta Biserica se savarseste Sfanta Liturghie , sau mesaje scrise in miez de noapte de sambata spre duminica , cu tot felul de istorioare si amintiri "crestine " , siropoase . Cu siguranta ca acesti autori nocturni de pe forum , nu au cum sa mai participe la Sfanta Liturghie , sau sa se mai roage nici macar de forma ! Ma intreb atunci , de ce atata falsitate la unii , si cui serveste ? Sa ne rugam oricum , dar sa ne rugam cu mintea si de se poate cu sufletul , si precum a spus colegul nostru , sa nu cautam scuze la lipsa de simtire !
Doamne ajuta !
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
va rog din tot sufletul sa va rugati Sfantului Nectarie impreuna cu mine! | andrutza151 | Rugaciuni | 2 | 28.12.2011 14:44:51 |
Sf. Ieromartir Isidor si cei 72 impreuna cu el | pilgrim1 | Diverse Sarbatori | 1 | 25.01.2011 00:07:36 |
sa ne rugam impreuna! | icamilin | Umanitare | 62 | 07.06.2009 01:20:31 |
Veszprem - plangand impreuna | laurschepsis | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 16.02.2009 11:43:22 |
Impreuna pt totdeauna? | andreea_teo | Nunta | 13 | 04.07.2007 10:05:51 |
|