Citat:
În prealabil postat de penticostalul
In tot pasajul de mai sus Apostolul presupune existenta rugaciuni in alte limbi, precizeaza ca prin ea credinciosul „multumeste bine lui Dumnezeu” si reglementeaza folosirea ei in Biserica.
Va rog sa observati ca este vorba de rugaciune in biserica nu de propovaduirea evangheliei inaintea neamurilor pagane.
|
Eu inteleg rugaciunea in alte limbi , rugaciunea in limbaje diferite, insa cunoscute oamenilor. In biserica primara existau oameni de diferite natii, deci fiecare se ruga in limba lui nativa. D-voastra sugerati ca orice forma de manifestare, intra in categoria "vorbire in limbi".
Citat:
Profetul de carton: In primul rand ca nu stiu de ce discutati despre darul vorbirii in limbi in cadrul topicului ce are ca subiect miscarea carismatica, care din punctul meu de vedere este demonica!
|
Intr-adevar unele manifestari ale carismaticilor, mai ales ale celor de peste Ocean te socheaza. Ei pun accentul pe exteriorizare, pe rugaciunea dinamica, in timp ce in Ortodoxie e exact invers:
omul se interiorizeaza si smerindu-si inima cobora pe cai spirituale si comportament ascetic la radacinile fiintei sale, retragandu-se inlauntru sau spre a se inalta spre Dumnezeu. Pana si spatiul ortodox sugereaza aceasta introvertire si coborare a transcendentului, in timp ce spatiile cultice ale altora sunt deschise spre exterior. La americani se poate observa in unele miscari crestine si o influenta a traditiei orale a negrilor, a religiilor africane.