Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2012, 10:47:53
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Daca ai fi urmarit filmul postat de mine ai fi observat ca o interpretare ortodoxa este ca 666 reprezinta Cruzimea fara nici un fel de mila , Curvia fara nici o ratiune si Lepadarea de credinta.
Fără îndoială părintele are o interpretare intereaantă, mă refer în special la valoarea simbolică a cifrei 666; dar aspectele [i]morale la care faci trimitere nu seamănă deloc cu "un număr de om" (Apoc.13,18), respectiv cu numărul simbolic al unei instituții omenești.
Ar fi fost mult mai nimerit să faci trimitere la cifra 6 (repetată de 3 ori) reprezentând nedesăvârșirea omenească, în opoziție cu cifra 7 reprezentând desăvîrșirea lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 10:51:25
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Fără îndoială părintele are o interpretare intereaantă, mă refer în special la valoarea simbolică a cifrei 666; dar aspectele [i]morale la care faci trimitere nu seamănă deloc cu "un număr de om" (Apoc.13,18), respectiv cu numărul simbolic al unei instituții omenești.
Ar fi fost mult mai nimerit să faci trimitere la cifra 6 (repetată de 3 ori) reprezentând nedesăvârșirea omenească, în opoziție cu cifra 7 reprezentând desăvîrșirea lui Dumnezeu.
Pai nu e interpretarea lui, tocmai el spune acolo ca asta e interpretarea sfintilor parinti din punct de vedere moral.Sa calculam noi acum sa vedem numele cui da 666 mi se pare caraghios.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 10:57:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Pai nu e interpretarea lui, tocmai el spune acolo ca asta e interpretarea sfintilor parinti din punct de vedere moral.Sa calculam noi acum sa vedem numele cui da 666 mi se pare caraghios.
Sunt intru-totul de acord. Primul responsabil de imaginea Bisericii sunt Eu, deci de ce sa caut numele fiarei in exterior, sa-l acuz pe Papa, cand eu sunt primul responsabil ?! S-au mai deschis inca vreo doua topice pe subiectul asta, la sectiunea Noul Testament, ajungandu-se la calcule si decriptari datatoare de migrene :) fara niciun rost.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 11:08:15
Banned

Implicit

Citat:
Pai nu e interpretarea lui, tocmai el spune acolo ca asta e interpretarea sfintilor parinti din punct de vedere moral.
Bun, e interpretarea sfinților părinți, dar se referă la aspecte morale, nu la identificarea Fiarei, mai precis la denumirea ei (identificarea nominală). Căci repet: Apocalipsa spune că e un "număr de om". De obicei oamenii (instituțiile umane) poartă nume, nu numere. Afară de cazul că sunt deținuți... însă nu se pune problema... aici e vorba de o instituție conducătoare nu de un încarcerat.

Citat:
Sa calculam noi acum sa vedem numele cui da 666 mi se pare caraghios.
Dacă ne limităm doar la această caracteristică (din cele 10) pentru identificarea Fiarei, așa ar părea. Cum caraghioslâc a părut calcularea numelui Ellenei White.Remember?
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 11:16:34
Senior Member

Implicit

Citat:

Dacă ne limităm doar la această caracteristică (din cele 10) pentru identificarea Fiarei, așa ar părea. Cum caraghioslâc a părut calcularea numelui Ellenei White.Remember?
Ma rog... mie mi s-a parut amuzant.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 11:19:00
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma rog... mie mi s-a parut amuzant.
Bineinteles ca numele ei este Fiara, asa cum si numele altora poate fi Fiara :) Poti face orice demonstratie, cu orice om si-l identifici ca fiind Fiara, doar putini au avut un comportament si un caracter desavarsit. Hellen a fost "matza blanda care i-a zgariat rau" pe catolici si protestanti. Si ea si-a facut o institutie, deci a fost fiara angajata in marea lupta impotriva altor institutii... na, daca tot va place sa va legati de institutii. Asa cum spuneam, primul responsabil pentru imaginea Bisericii sunt Eu, numele meu are potential de fiara :)

Last edited by ioanna; 08.02.2012 at 11:26:27.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 14:18:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Hellen a fost "matza blanda care i-a zgariat rau" pe catolici si protestanti.
I-a zgâriat și pe adventiști, nu vă faceți probleme... citiți numai scrisorile ei adresate anumitor frați în care le spune păcatele (chiar cele ascunse) pe nume.

Citat:
Si ea si-a facut o institutie, deci a fost fiara angajata in marea lupta impotriva altor institutii... na, daca tot va place sa va legati de institutii. Asa cum spuneam, primul responsabil pentru imaginea Bisericii sunt Eu, numele meu are potential de fiara :)
Doamnă să nu facem aplicații și proiecții ce nu se potrivesc! Fiara din Apocalips nu este oricine. Mai degrabă antihristul are o aplicabilitate multiplă, deși bănuiala mea e că vă gândiți doar la diavol în acest rol...
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 19:39:09
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Bineinteles ca numele ei este Fiara, asa cum si numele altora poate fi Fiara :) Poti face orice demonstratie, cu orice om si-l identifici ca fiind Fiara,
Citat:
Asa cum spuneam, primul responsabil pentru imaginea Bisericii sunt Eu, numele meu are potential de fiara :)
Ganditi pe o pista total gresita din simplu fapt ca nu cunoasteti cele 10 caracteristici ale fiarei, prezentate in Sfanta Scriptura. Se pare ca nici nu va intereseaza ce spune Scriptura despre fiara. Este mai de pret filozofia dvs. ,care va duce la tot felul de idei deplasate - cum ar fi cea a identificarii propriei persoane, cu infioratoarea fiara. As fi curios sa-mi explicati ce inseamna ca dvs. aveti zece coarne si sapte capete (Apocalipsa 13:1)sau cand ati avut stapanire peste orice semintie, peste orice limba, peste orice neam (Apocalipsa 13:7) sau ...

Scriptura iti ofera, pe tava, 10 trasaturi ale fiarei, iar noi ne legam doar de un numar si gata ... dam drumul la imaginatia noastra. Cum sa numesc asta? Nu seamana a desconsiderare a Sfintei Scripturi (Cuvantul lui Dumnezeu)?
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 20:13:29
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Scriptura iti ofera, pe tava, 10 trasaturi ale fiarei, iar noi ne legam doar de un numar si gata ... dam drumul la imaginatia noastra. Cum sa numesc asta? Nu seamana a desconsiderare a Sfintei Scripturi (Cuvantul lui Dumnezeu)?
Cuvantul Sfintei Scripturi il cunosc. Istoria e domeniul miscarii spre desavarsire, e domeniul relativului, al nedeplinei descoperiri, lasand loc mult presupunerilor si ambiguitatilor. Iau Cuvantul biblic asa cum apare si nu trec peste granita ce a pus-o Dumnezeu putintei de previziune a omului si de stabilire a sensului adevarat al simbolurilor Revelatiei apocaliptice, care sunt profetii ce se vor lumina deplin dupa implinirea lor. Explicatiile si corelarile facute de Ellen G. White, pe care d-voastra le-ati preluat si insusit nu au valoare absoluta, sunt interpretarile dansei, mijlocite de intelegerea ei si care mie nu-mi folosesc in zidirea mea personala.

Va permiteti multe arogante, domnule Grasu77! Biblia imi ofera trasaturile fiarei, nu nominalizeaza fiara! Biblia e indicativa, nu explicativa. Va las pe voi, adventistii, sa aruncati cu noroi in Papa, BC si in cine mai vreti, asa cum a facut "profetul" vostru, comportandu-se ca o "fiara" dezlantuita impotriva altor biserici, chiar si a adventistilor. Pentru mine institutia papala NU este fiara, nu doresc sa o privesc ca pe o fiara. Asta nu inseamna ca nu-i percep greselile-promovarea romano-catolicismului ideologizat si institutional si altele, ci stiu ca raul nu este de neinvins de catre BC in calitate de infaptuitor a lui, deci nu poate fi fiara. Daca Dumnezeu ar fi dorit ca noi sa stim numele Fiarei, ni l-ar fi revelat in mod explicit, daca n-a facut-o, inseamna ca are un motiv intemeiat, deci nu ma pierd eu in calcule si demonstratii pentru a acuza pe altii.

Ati fi putut citi mai atent ce am scris, doar era o gluma, legata de acea demonstratie cu numele profetesei, nu sa-mi veniti cu lectii.

Last edited by ioanna; 08.02.2012 at 20:58:19.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 11:17:57
Senior Member

Implicit

Citat:
Bun, e interpretarea sfinților părinți, dar se referă la aspecte morale, nu la identificarea Fiarei, mai precis la denumirea ei (identificarea nominală). Căci repet: Apocalipsa spune că e un "număr de om". De obicei oamenii (instituțiile umane) poartă nume, nu numere. Afară de cazul că sunt deținuți... însă nu se pune problema... aici e vorba de o instituție conducătoare nu de un încarcerat.
asta e parerea ta.Tu ai o problema, stii deja cine e fiara dupa care te apuci sa cauti dovezi cum ca aceea ar fi fiara.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
de ce "666" numarul fiarei si nu alt numar? ana ana Intrebari utilizatori 74 23.03.2016 14:22:43
Numarul favorit Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 2 20.11.2010 08:19:30
Despre semnul fiarei Lory10 Biserici Protestante 82 23.03.2010 20:43:42
Despre semnul fiarei Lory10 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 77 18.03.2010 13:53:02
de unde vine numarul fiarei? primus Generalitati 39 29.01.2009 00:36:26