Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2012, 10:56:06
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Nu am apartinut niciodata de acest cult. Ce spun eu despre penticostali este adevarat, deoarece am fost in vizita de multe ori prin diferite adunari penticostale si am observat multe lucruri scandaloase. Cine nu ma crede, nu are decat sa verifice. Va observa cu usurinta cum penticostalii vorbesc tare in limbi, in biserica, desi apostolul spune deslusit de clar ca cel ce vorbeste in limbi sa o faca doar pentru el. Apostolul spune ca vorbirea in limbi neintelese nu este pentru biserica, ori ei exact asta fac in mod public! Apostolul spune ca femeia sa taca in biserica si sa nu invete pe altii, iar carismaticii ordineaza femei! Femei-pastor ! cine a mai pomenit asa ceva! dar si denumirea de "pastor" nu e din Scripturi ci este inventia lor! Evident ca niciodata nu am intentionat sa apartin de astfel de religii care nu urmaresc decat banii enoriasilor. Sunt om intreg la minte, cum as putea sa dau 10% din pensia mea unora care stau si nu fac nimic?! De asta imi sunt nesuferiti, pentru ca nesocotesc rugaciunea, cel mai important aspect al vietii de crestin si inchinarea lor nu este decat un marketing religios. Nici nu mi-ar ajunge spatiul daca as descrie cum pastorii lor se imbogatesc promitand vindecare unor amarati care si-ar da si ultimul banut pentru a se insanatosi. Sau despre carismatici, cu acele caderi pe spate, cand cel ce cade este prins de doi tineri, pentru ca altfel si-ar sparge capul....chiar mi-e neplacut sa ma gandesc numai ce anomalii am putut sa constat in mijlocul acestor posedati.
Va multumesc pentru raspuns.

D-voastra ce religie aveti daca nu va suparati sau mai bine zis care credeti ca este religia cea mai buna si mai aproape de invataturile lui Hristos?
Vechi 08.02.2012, 12:35:33
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul

D-voastra ce religie aveti daca nu va suparati sau mai bine zis care credeti ca este religia cea mai buna si mai aproape de invataturile lui Hristos?
la momentul actual toate religiile sunt centrate pe bani si pe "mind-control", stiti cum spunea Eminescu: "religia e o fraza de dansii inventata..."; asa cum Domnul a respins ca si grupari religioase pe toate care erau in zilele Lui, si pe sanduchei si pe farisei si nu a mentionat nicio grupare ca ar fi fost cum trebuie, insa nu a respins pe membrii acestor grupari care unii dintre ei s-au dovedit a fi credinciosi, asa va fi si la sfarsitul acestui veac, la a doua venire a Sa.
Vechi 08.02.2012, 15:16:16
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
la momentul actual toate religiile sunt centrate pe bani si pe "mind-control", stiti cum spunea Eminescu: "religia e o fraza de dansii inventata..."; asa cum Domnul a respins ca si grupari religioase pe toate care erau in zilele Lui, si pe sanduchei si pe farisei si nu a mentionat nicio grupare ca ar fi fost cum trebuie, insa nu a respins pe membrii acestor grupari care unii dintre ei s-au dovedit a fi credinciosi, asa va fi si la sfarsitul acestui veac, la a doua venire a Sa.
Eu nu sunt de acord cu d-voastra, poate celelalte religii sunt centrate pe bani, dar religia ortodoxa nu este, nu cred ca este nici controlul mintii.
Vechi 09.02.2012, 10:48:27
Banned

Implicit

Citat:
Eu nu sunt de acord cu d-voastra, poate celelalte religii sunt centrate pe bani, dar religia ortodoxa nu este, nu cred ca este nici controlul mintii.
Parerea mea este ca toate religiile sunt axate pe bani dar trebuie sa recunosc ca cultele neoprotestante sunt mult mai vinovate decat ortodocsii in sensul ca ii chelesc de bani pe bietii enoriasi intr-o masura mult mai mare si dau dovada de ipocrizie in ultimul hal! adica le iau initial taxa de 10% asa-numita zeciuiala care este un import vechitestamentar si nu e o obligatie crestina, apoi taxa de cult, taxa de ajutor, daruri de buna-voie etc.etc.
Este un merit al calugarilor ortodocsi ca traiesc in simplitate, chiar saracie am putea spune, comparativ cu pastorii si "lucratorii" neoprotestanti, mai ales carismaticii care fac averi uriase speculand dorinta fireasca a multora sa fie tamaduiti de neputintele lor. Pe langa tamaduiri (care nu exista) primesc la pachet Duhul Sfant, fiind suficient ca un lucrator carismatic sa-i loveasca cu podul palmei si aceia vor cadea pe spate fiind binecuvantati. Nu trebuie sa lupte contra pacatelor, nu trebuie sa staruiasca in rugaciune si sa duca o viata exemplara! Asta vrea satana.
Vechi 08.02.2012, 15:03:23
Banned

Implicit

Citat:
...si ca sa continui cu cateva precizari importante legate de modul de inchinare intalnit la cultul penticostal, as dori sa spun ca de fiecare data cand doream sa spun si eu cateva cuvinte de rugaciune in gand, nu reuseam! asta pentru ca toti urlau, zbierau, in limbi sau nu, vociferau tot felul de fraze ce tradau incultura (este stiut ca dintre toti, penticostalii concentreaza un procent ridicat de persoane care au un nivel redus de cunostinte generale, fara multa scoala, deci usor de "manevrat"), nu mai spun de faptul ca se aruncau pe jos, isi schimonoseau fatza si bateau din palme sau cu palma pe banca sau chiar pe podea! nu am cunostinte medicale insa cred ca diagnosticul de isterie este chiar indulgent pentru multi dintre ei. M-am uitat cu atentie la unii sa observ cam ce reactii au atunci cand vorbesc acele limbi (bolboroseli) - ce pot spune decat ca se batzaiau de pe un picior pe altul sau daca erau in genunchi se clatinau, aveau un tremurat usor si pareau ca si cum ar fi fost electrocutati, ca si cum tocmai bagasera mana in priza. Asta cu privire la rugaciune, pe care o desconsidera, deoarece fac din acest moment un teatru, o parodie, ceva dezgustator, circ si nimic mai mult! cand se terminau reprizele de rugaciune, incepeau predicile, bineinteles in acelasi stil isteric, dar intre aceste reprize intotdeauna era cineva cu un cosulet sau cu o plasuta si trecea printre randuri spre a colecta bani! asta e revoltator! cersetorie! le dadeam cate un leu, ce puteam face? dar a doua oara nu mai mergeam! intotdeauna ma gandeam ca poate in alta adunare e altfel, insa constatarea mea e ca asa e peste tot. De fapt, de ce m-am dus eu de cateva zeci de ori la acesti nebuni? pentru cultura mea generala, pentru studiul personal in ceea ce priveste fenomenele religioase.
Acum, am si experiente cu adunari carismatice, mai putine, ce e drept. De remarcat la carismatici ca, in comparatie cu penticostalii, sunt libertini, tinerii pot purta cercei, inele pe deget, se fumeaza de catre barbati, femei, rochii mulate pe corp etc. Macar la penticostali era totusi o decenta. Caderi pe spate nu prea au fost, insa sunt convins ca in adunarile carismatice din Occident acestea sunt regula generala. Pe acesti psihopati, asta ii atrage, ceea ce este demonic.
Vechi 08.02.2012, 15:10:02
Banned

Implicit

Un alt ingredient de baza al inchinarii penticostale dar si carismatice, este "darul proorociei". Am avut si experiente de acest tip, ce vreau sa relatez este faptul ca de fiecare data cand cineva nou intra in mijlocul lor, "proorocii" au grija sa-i prooroceasca ceva de bine, laudativ, totul garnisit cu acele limbi. Scopul este evident, ca sa vina si alta data si sa-l racoleze cu usurinta. Oricui ii place sa fie flatat, dar nu toti sunt atat de prosti incat sa puna botul la "smecherii" si "trucuri" ieftine!!
Daca penticostalii/carismaticii sustin ca au Duhul Sfant, de ce nu profetesc lucruri importante, despre evenimente politice, economice s.a.? ca sa vedem si noi implinirea, sa fim ziditi si sa recunoastem ca au binecuvantari! asta e cuvantul cheie, lucruri care "zidesc", daca sunt, atunci e bine, Domnul e acolo, daca nu, e satana! si credeti-ma, cu toata convingerea pot spune ca la penticostali este diavolul! si este o religie care atrage oameni cu probleme psihice. Acestia au un spatiu in care pot defula.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13