Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2012, 03:08:25
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Fratilor, sigur stiti ca peste cateva ore incepe Sfânta Liturghie si pomenirea mortilor. Am fost la un supermarket sa imi iau un suc si am vazut persoane care se pregateau sa cumpere din putinul lor, pentru pomenire. Nu stiu daca ii va folosi cuiva acum acest mesaj, avand in vedere ora extrem de inaintata, dar e bine sa stim ca trebuie mai ales sa participam la Sfanta Liturghie, sa dam pomelnicul inainte de iesirea cu Sfintele Daruri. Vedeti ca sunt biserici in care se face doar parastas, fara liturghie! Pomenirea la sfanta Liturghie este mai importanta pentru sufletul mortului decat parastasul sau decat masa in familie. Bine, in astfel de situatii, e bine sa fim mai de dimineata, ca sa si prindem loc pe masa pentru coliva. Nu venim la 9-10 si ne trezim ca nu e loc de aruncat un ac. Plus ca in unele biserici slujba incepe mai devreme, de la 7. Trebuie sa ne interesam din timp.

Si inca ceva ce am remarcat cu surprindere: unii citesc, in timpul Sfintei Liturghii, diverse acatiste. Venim la Sfanta Liturghie ca sa participam activ la ea, sa ne rugam impreuna cu ceilalti, dar ne rugam cu totii acelasi lucru, dand raspunsul la ce spune preotul. Nu eu citesc un acatist, alalalt alt acatist, preotul se roaga acolo pentru ceva, cantaretul pentru altceva, fiecare in legea lui...

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sambata Mortilor - Mosii de iarna glykys Diverse Sarbatori 1 14.02.2015 05:47:33
Mosii de toamna - Pomenirea mortilor lenuta67 Intrebari utilizatori 11 01.11.2012 22:07:28
Mosii de vara, pomenirea generala a mortilor mihele_m Intrebari utilizatori 0 22.05.2010 18:05:50
Pomenirea mortilor - Mosii de iarna toadercarmen Intrebari utilizatori 8 08.02.2010 22:45:53
Sambata, ziua mortilor bogdanm.marin Intrebari utilizatori 1 05.02.2010 20:18:06