Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2012, 17:57:03
N.Priceputu
Guest

Implicit

cred că vsovivi a vrut să spună că a reușit să citească ceea ce scrisese, tot el, mai sus.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2012, 18:11:14
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
cred că vsovivi a vrut să spună că a reușit să citească ceea ce scrisese, tot el, mai sus.
........
Reply With Quote
Vechi 24.02.2012, 15:26:37
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Citat:
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
........

...și dacă râzi atunci îmi cer iertare tuturor celor care cred că eu le dau lecții... cu atât mai mult cu cât nu-s în stare să-mi fac eu teamele mai întâi, ci din lene și fățărnicie am căzut în flecăreala foarte grijulie și populistă... îmi pare rău.

Dar post înseamnă să nu mănânci orice... afară de Dumnezeu plinindu-i voile cu taină, căci orice amestec păcătos sau fariseic este otrăvitor deci este strict interzis.

Nimic, nimic, nimic... ci doar credință credincioasă în Dumnezeu, în sf- Treime împreună cu toți sfinții și îngerii, nu eu vă cer ci așa ceva este scris și ni se cere nouă dacă vrem să devenim veșnici... vii. Cei ce vor cred se vor închina și boteza și se vor supune și se vor mântui, iar cine nu, aceia au și fost demult osândiți în toată scriptura.

Last edited by vsovivi; 24.02.2012 at 15:34:18.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2012, 15:52:24
Banned

Implicit

Adică trebuie postit la pupatul smintiochiul semeț și la trufia fatalistă a vieții, că e vorba de mintea cea 'înțeleaptă' care se laudă cu furâciuni, fură munca fetelor și le strică dintr-o singură lovitură.

Nu fuge ochiul întâmplător ci e bine condus de către pofta din poftă... nu te lasă până nu te sedomizează cu măriri deșarte de sine.

Last edited by vsovivi; 24.02.2012 at 15:55:16.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2012, 16:12:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
...și dacă râzi atunci îmi cer iertare tuturor celor care cred că eu le dau lecții... cu atât mai mult cu cât nu-s în stare să-mi fac eu teamele mai întâi, ci din lene și fățărnicie am căzut în flecăreala foarte grijulie și populistă... îmi pare rău.
Tu o spui nu eu...acum nu o lua așa personal...mai trebuie să și râdem din când în când. Sau e interzis?
Reply With Quote
Vechi 28.02.2012, 12:50:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Tu o spui nu eu...acum nu o lua așa personal...mai trebuie să și râdem din când în când. Sau e interzis?
Domnule, nu e problemă dacă râzi sau dacă ești foarte sobru decât dacă fie una fie alta o faci din grija aia foarte mare a fariseilor cei foarte teologi sau foarte apostoli sau foarte iscusiți sau foarte postitori sau foarte meseriași în ceva sau foarte competenți și foarte apreciați ingineri, medici, arhierei ca să mimeze ei trăirea Cuvântului ori smolirea ori sfârtecarea hainelor ca să fie ei văzuți sau știuți de oameni... de oamenii tâmpiți și fraieriți de ei așa ca noi toți credulii și păcăliții inconștienți care-i apreciem pentru jocul lor viclean... căci de aia aveau ei aplecare foarte mare spre poruncile cele mici în timp ce pe alea mari nici cu degetul nu se atingeau ca să le facă: dreptatea, iubirea curată, mila neânvârtoșată împotriva Domnului, frățietatea, curăția, supunerea, munca cinstită și toate celelalte și binînțeles asemănarea cu sfinții, cu proorocii, cu drepții, cu Iisus Hristos, adică SMERENIA, răbdarea și umilința... nu pentru sine și de la sine însuși căci nu se prea poate din sine sau de la sine căci aia e defapt hoție de cele sfinte și punere de stăpânire de parcă ar fi rodul sau meritul tău cu tot datul lecțiilor apoi din dreptul Domnului, a dreptății Domnului dacă nu cumva de deasupra... sub haină de biserică.

Dar ne-a corectat Domnul pe noi, pe fariseii creștini care caută îndreptarea căci a zis: ''Pe alea mari trebuia să le faceți iar pe alea mici să nu le lăsați!'' Deci știind că iubindu-mă ai rîs de mine pricepând sensul umoristic al postării mele nu ai greșală căci răsul tău se datorează că ai înțeles ce am vrut să zic... și probabil că ai fost singurul care a reușit să citească cele 12 capete de (auto-)acuzare... și asta e dovadă clară de iubire, dacă nu cumva aveai ceva minterese ascunse, căci viclenia e foarte ascunsă și se crede vrednică, mai vrednică decât calea dreaptă a poruncii lui Dumnezeu:

-''nu mai mâncați carne, carne, carne...'' căci necredința, frica și răzbunarea vine din lăcomia pătimașe care e închinare la idoli... beroici.

Last edited by vsovivi; 28.02.2012 at 13:43:47.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2012, 08:15:03
Laura19
Guest

Implicit

@Clementia. Am sa iti spun ce mancam eu si colegele la scoala. Poate o sa iti foloseasca. Sandwich cu zacusca,pateu vegetal , covrigi, strudel cu mere,nuci, biscuiti, gogosi,pizza, salate de fructe si/sau de legume, spagete cu sos de rosii. De post toate.

Voi aveti ceva cu margarina din magazine sau cu margarina in general? Intreb ptr. ca margarina facuta in casa e destul de buna, cel putin din punctul meu de vedere.

Margarina de casa

20 g grasime vegetala (grasime de palmier sau de cocos)
3 linguri de ulei vegetal
2 lingurite de galbenus
2 lingurite de lapte
Sare, suc de lamaie si verdeata

Mod de preparare:

Se topeste grasimea de palmier in bain-marie sau in cuptorul cu microunde. Cand acesta este gata se adauga 3 linguri de ulei de floarea soarelui (poate fi si ulei de in , rapita sau de masline) si se mixeaza dupa ce ulterior vasul a fost introdus intr-un bol cu apa cu gheata.
Compozitia se amesteca pana incepe sa se transforme intr-o smantana cremoasa, dupa care se adauga galbenusul. Se continua mixarea, se adauga laptele si un pic de suc de lamaie si iarasi se amesteca pana se intareste (devine de consistenta margarinei).
Dupa ce margarina este gata se adauga putina sare si un ingredient final care tine de geniul bucatarului. Poate fi verdeata, ceapa verde, sau orice condiment … un ultim detaliu dupa gustul fiecaruia.
Timp de preparare: 5-10 minute

-sare, lămâie și verdețuri se folosesc pentru obținerea unui gust bun al margarinei de casă; dacă se dorește obținerea unei margarine de casă cu un gust dulce se poate folosi de exemplu zahăr, vanilie, esență de rom sau de migdale etc.

-pentru îmbunătățirea gustului margarinei obținute chiar la tine acasă se mai pot include de exemplu alte verdețuri : mărar, tarhon, hazmatzuchi, chiar legume tăiate bucățele (castraveți, ardei, gogoșari, ceapă, ceapă verde, usturoi etc.), în funcție de gustul dorit sau destinația finală; se pot folosi de asemenea brânzeturi sau cașcaval ras.

Ga
lbenusul se foloseste ptr. a lega ingredientele, el este un emulsificator si se poate inlocui cu lecitina de soia sau floarea soarelui ,sos de soia sau orice alt emulsificator.
In loc de lapte se poate folosi numai apă, în aceeași cantitate ca și în rețetă.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=VddvU...layer_embedded

Gogosi de post:

3 cesti apa, 1 ceasca ulei,1 ceasca zahar, 2 lingurite drojdie uscata sau drojdie proaspata cat o nuca mare, 1 lingurita scortisoara,
1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingurita sare, 1 plic zahar vanilat, faina cat cuprinde

Se dizolva drojdia in putina apa calda cu 1 lingurita de zahar. SE amesteca intr-un vas apa calda, uleiul, zaharul, sarea si mirodeniile. Faina se cerne intr-un lighean si se toarna drojdia si amestecul cu apa, ulei, zahar, sare+mirodenii. Se framanta bine avand grija ca aluatul obtinut sa fie moale. Se lasa aluatul la caldura sa creasca. Se intinde o foaie de 1 cm si se taie cu un pahar gogosile, apoi se mai lasa 15 min sa creasca. Se prajesc in ulei incins si apoi se pudreaza cu zahar sau se servesc cu dulceata.

Last edited by Laura19; 24.02.2012 at 08:20:45.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2012, 08:43:25
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citesc pe aici despre spaghete, lasagna și alte paste.
Atenție la ce conțin, în RO cel puțin, sunt puține mărci de paste care nu conțin ou!
Reply With Quote
Vechi 24.02.2012, 09:09:28
Banned

Implicit

Adică voi în post vă desăvârșiți talentele de gospodine și de gospodari?
Postul e să lepezi grija mâncării și îmbrăcămintei și a socotelilor deșarte ale minții omului grijuliu... cu păcatul, pentru Hristos.

Uite ce trebuie să lepezi:

pofta imbatabilă de a captura fecioarele străine pentru mărirea de sine a libeului care s-a săturat de iubire și de nevastă și de Dumnezeu... de legea sfințeniei.

Sau nu vă aduceți aminte cum cerea poporul la Moise ca nu cumva să le ucidă pe fecioarele capturate?.. că cică nu e drept. De copii nu le-a păsat dar de fecioarele străine?... e?... Și Moise a zis da, nu e drept să moară fecioarele pentru păcatele părinților... și le-a dat pe ele lor... însă ei au vrut oare să facă cu ele o mănăstire de fecioare și măicuțe? Nu prea cred.

Ei au vrut în mod evident să le lucreze ele pe plantație ca să le facă bucate bune și multe și gustoase... firește... de post.

Așa că trebuie să postești la pofta rea din pofta bună a poftochiulhulului și să pricepi că și pofta bună și pofta rea sunt păcătoase și rele și fățarnice și viclene, căci vor musai ca să te mituiască și să te flateze că ce vrednic și sfințișor și ce drept ești tu, adică mare și bun de tot.

Deci postul înseamnă STOP la toate păcatele și mândriile care vin prin POftelele tale venite de la străinele din sine. Adică să nu cumva să postești ca să te mândrești ci ca să te smerești considerându-L pe Iisus Cuvântul lui Dumnezeu sfânt și drept și milostiv și pe tine păcătos și rău și urât și rău și nedrept și mândru dar nu ca să te arăți altora cât de tare lucesc socotelile viclene ale minții tale că iată ce victimă ești sau cât de tare strici tu pe alții. Nu fi pervers și viclean ca să ispitești pe Domnul cu grija ta cea mare... când se vede cât colo că din fățărnicie îți pasă și nu că te doare la inimă pentru cineva.

Last edited by vsovivi; 24.02.2012 at 09:15:52.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2012, 09:26:33
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Da conașule, tu ai foarte mare dreptate.
Numai că vezi tu? Unii copii mai trebuie să meargă la școală, teze, olimpiade, știi tu... chestii d'astea lumești.
Unii, pe de altă parte, mai copți, așa ca noi, trebuie să meargă la servici și să nu cadă lați pe acolo pentru că postul nu trebuie să omoare și să istovească peste măsură trupul.
Ce nu putem face cu mâncarea, încercăm cu rugăciunea.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 22:06:08
* post * Jamaica Postul 63 15.02.2011 20:56:37
post dorinel78 Generalitati 16 25.03.2009 08:44:57