![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar sa stii ca eu sunt recunoscatoare ca am auzit vorba asta la TV, ca maine dimineata as fi mancat magiun cu pectina sau gelatina de porc si m-as fi amagit ca tin post. Nu cred ca o fabrica pe cale naturala. Una e sa gresesti din nestiinta, iar alta e sa o faci fiind prevenit in prealabil. Uite, eu nu pot sa mai mananc de acum in post asa ceva si nici ai mei nu mananca. A, ca probabil ca voi consuma in acest post si alte chestii pe care scrie ca sunt de post si de fapt, nu sunt... Oricum, din toata povestea asta am tras eu concluzia ca va trebui sa invat sa fac dulceata, zacusca...
|
|||
|
|||
![]()
Poate nu ati inteles bine de la OTV pentru ca pectina ca atare este de origine vegetala.
In stare naturala il gasiti in cantitati mai mari in portocale, gutui, mere, dar de fapt cam toate fructele contin pectina – nimic altceva decat un polizaharid acid. Pectina folosita in industria alimentara se extrage din pulpa de mar si din coji de portocale. Definitie DEX PECTÍNĂ - Clasă de compuși organici care se găsesc în țesuturile celulelor vegetale și care, prin amestecare cu apă și prin fierbere, capătă forma unei gelatine, fiind folosiți în industria alimentară, farmaceutică și în cosmetică; (și la sg.) compus organic vegetal . Probabil e vorba de alt agent de ingrosare dar care nu poarta numele de pectina. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Hmm... ar trebui sa renunt la multe in post,acum insa depinde cat voi si reusi. Cu TV-ul nu mai e problema,nu mai am. Deci am scapat oarecum,insa se compenseaza cu statul pe net,asa ca mare afacere tot n-am facut. Am insa o nedumerire: e pacat (ca baiat) sa te vezi cu fetele?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Maine incepe si canonul de pocainta a lui Andrei Criteanu.Se face in toate Bisericile dupa amiaza.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() PS specifica in acest post e rugaciunea lui Efrem Sirul,nu? |
|
|||
|
|||
![]()
Da,si aceasta inseamna o indemnare la pocainta .Insa gandeste-te putin,cum ai sa te gandesti la pocainta daca ai sa te vezi cu fetele?
|
|
|||
|
|||
![]()
Postul ocroteste orice virtute. Este începutul luptei spirituale, cununa celor cumpatati, frumusetea fecioriei si sfinteniei, stralucirea cuminteniei, începutul vietii crestine, mama rugaciunii, izvorul smereniei. Postul te învata linistea si el precede celelalte fapte bune. ( Sfântul Isaac Sirul)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa-amiaza? Nu la slujbele de utrenie si vecernie? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Ce trebuie sa facem cand intram in biserica? | costel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 07.04.2014 20:39:41 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 08:44:57 |
post sau nu ? | andrei91 | Generalitati | 13 | 17.02.2009 19:07:46 |
|