Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2012, 16:17:04
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
nu mi-ati raspuns la ce ar trebui imbunatatit la biserica ortodoxa.
Roxana,ai aflat care e cea mai buna religie? Sau ai aflat macar ce anume cauti?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 28.02.2012, 18:13:39
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
in cartier la mine sint vecini cu casatorii mixte de ex:ortodox-turcoaica,arab-otodoxa,ortodox-chinezoaica.vecinii mei chiar daca si-au pastrat religia in care s-au nascut se comporta ca niste credinciosi adevarati sint de acord ca exista un singur DZEU.daca te comporti ca un om adevarat DZEU e cu tine.

Draga mea, nu are cum sa fie acelasi Dumnezeu... Musulmanii cred in Allah si in Coran, iar chinezii in Buddha si Dharma. Noi, crestinii, credem in Dumnezeu Tatal, in Iisus cel rastignit pentru pacatele noastre, in Duhul cel Sfant, Domnul de viata facatorul si in Sfanta Scriptura.

Am un sfat pentru tine si te rog sa nu mi-o iei in nume de rau: incepe prin a citi Sfanta Scriptura si de acolo Dumnezeu iti va indruma pasii spre Biserica Lui.

Doamne ajuta
Vechi 28.02.2012, 18:15:04
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si toate acestea, nu se regasesc in BO? Doamne ajuta!
Ce nu inteleg unii e ca de fapt toate acestea se gasesc numai in BO...
Vechi 28.02.2012, 19:26:57
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Draga mea, nu are cum sa fie acelasi Dumnezeu... Musulmanii cred in Allah si in Coran, iar chinezii in Buddha si Dharma. Noi, crestinii, credem in Dumnezeu Tatal, in Iisus cel rastignit pentru pacatele noastre, in Duhul cel Sfant, Domnul de viata facatorul si in Sfanta Scriptura.

Am un sfat pentru tine si te rog sa nu mi-o iei in nume de rau: incepe prin a citi Sfanta Scriptura si de acolo Dumnezeu iti va indruma pasii spre Biserica Lui.

Doamne ajuta
Legamintul cu Levi spune ca exista un singur Dumnezeu peste toti oamenii.

Dar preotii si mirenii cocotati in sinoade strica acest legamnt spunind ca nu este decit la religia lor vazind astfel oamenii cu partinire asa incit in acest fel se cearta cu Dumnezeu iar acesti preotii care privesc cu partinire legat de acest Legamint sint deja blestemati de Dumnezeu (Maleahi 2 1-10) asa incit la vremea cuvenita vor fi inlaturati si facuti de ocara chair de catre Dumnezeu.

Dumnezeu nu este la cel care doar crede ci la cel care il manifesta prin caracterul si iubirea lui nepartinitoare indiferent de credinta sau necredinta lui. Pina la urma cunoasterea este doar "in parte" nadejdea ramine dar dragostea ca ultima reduta care trebuie aparata.

Allah este doar un alt nume al lui Dumnezeu ca si Domnul Savaot, Manitu, Parabrahma, Ahura Mazda, Yahve, etc. (desi Domnul Savaot tradus inseamna Domnul ostirilor)

Pe Buddha majoritatea il considera doar sfint si f putini il vad ca pe Dumezeu , probabil ca ceva ceva era el din moment ce inaitea lui Iisus cu 500 de ani a enuntat 117 pilde si invaturi comune cu cele ale lui Iisus.

iar Dharma este un termen care este utilizat pt a desemna cunoasterea morala si nu numai.
Dharma vine din sanscrita si inseamna Legea lui Dumnezeu, legitatea interioara dupa care functioneaza orice vietuitoare- Legea firii.

Dumnezeu insusi este Legea, cei care sint in Lege sint in Dumnezeu si Dumnezeu in ei. Iar Iisus este cuprins in acest Dumnezeu cu care este una.

in VT scrie " Mie Mi se inchina toate popoarele de la o margine la alta a pamintului"

ceea ce inseamna ca inchinarile gresite sint doar exceptii inca de atunci .
Reply With Quote
Vechi 28.02.2012, 19:43:24
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Legamintul cu Levi spune ca exista un singur Dumnezeu peste toti oamenii.

Dar preotii si mirenii cocotati in sinoade strica acest legamnt spunind ca nu este decit la religia lor vazind astfel oamenii cu partinire asa incit in acest fel se cearta cu Dumnezeu iar acesti preotii care privesc cu partinire legat de acest Legamint sint deja blestemati de Dumnezeu (Maleahi 2 1-10) asa incit la vremea cuvenita vor fi inlaturati si facuti de ocara chair de catre Dumnezeu.

Dumnezeu nu este la cel care doar crede ci la cel care il manifesta prin caracterul si iubirea lui nepartinitoare indiferent de credinta sau necredinta lui. Pina la urma cunoasterea este doar "in parte" nadejdea ramine dar dragostea ca ultima reduta care trebuie aparata.

Allah este doar un alt nume al lui Dumnezeu ca si Domnul Savaot, Manitu, Parabrahma, Ahura Mazda, Yahve, etc. (desi Domnul Savaot tradus inseamna Domnul ostirilor)

Pe Buddha majoritatea il considera doar sfint si f putini il vad ca pe Dumezeu , probabil ca ceva ceva era el din moment ce inaitea lui Iisus cu 500 de ani a enuntat 117 pilde si invaturi comune cu cele ale lui Iisus.

iar Dharma este un termen care este utilizat pt a desemna cunoasterea morala si nu numai.
Dharma vine din sanscrita si inseamna Legea lui Dumnezeu, legitatea interioara dupa care functioneaza orice vietuitoare- Legea firii.

Dumnezeu insusi este Legea, cei care sint in Lege sint in Dumnezeu si Dumnezeu in ei. Iar Iisus este cuprins in acest Dumnezeu cu care este una.

in VT scrie " Mie Mi se inchina toate popoarele de la o margine la alta a pamintului"

ceea ce inseamna ca inchinarile gresite sint doar exceptii inca de atunci .
Si toti vor ajunge in Imparatia lui Dumnezeu? Ma indoiesc. Pentru ca insusi Mantuitorul sufletelor noastre, ne spune ca "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine". Cum vor ajunge chinezii, indienii, musulmanii, etc la Dumnezeu-Tatal, daca ei nu-l recunosc pe Iisus Hristos ca Fiu?...

PS Nu cred ca acele comentarii referitoare la preoti si mireni isi afla rostul aici...

Doamne ajuta
Vechi 28.02.2012, 20:25:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Revenirea? Nu (căci Biserica Ortodoxă este o biserică conservatorare, nu una reformatoare). Se regăsesc însă unele practici, altele nu. Iar altele au fost adăugate. Ideal ar fi să se revină asupra celor inițiale.
altele au fost adaugate...cum ar fi...?
Reply With Quote
Vechi 28.02.2012, 22:00:25
roxanapopa70 roxanapopa70 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2008
Implicit

ca sa gasesc ce caut tb sa studiez toate doctrinele,poate ma ajutati voi si-mi ziceti unde gasesc un rezumat pt fiecare doctrina.PAVEL CORUT a studiat aproape toate religiile si a ajuns sa nu mai creada in nici una,dar crede in DZEU. daca e vorba de biserici in care m-am rugat si s-au implinit dorintele acelea sint BO si BRC care sint bisericile parintilor si rudelor mele.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2012, 22:11:02
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
altele au fost adaugate...cum ar fi...?
Lista e destul de lungă și nu cred că ar fi constructivă discutarea ei. Unde mai pui că s-ar schimba radical titlul topicului, cred că mă înțelegi...

Cred că mult mai ziditoare ar fi studierea învățăturilor lui Hristos și ale apostolilor din Scriptură precum și urmarea modelului acesta în practica creștină. S-ar evita astfel atât ereziile, cât și adăugirile inoportune.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2012, 23:16:27
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
ca sa gasesc ce caut tb sa studiez toate doctrinele,poate ma ajutati voi si-mi ziceti unde gasesc un rezumat pt fiecare doctrina.
Daca ai "studia" (nu se studiaza ci se traieste) invatatura BO, nu ai mai avea nevoie de celelalte.
Citat:
PAVEL CORUT a studiat aproape toate religiile si a ajuns sa nu mai creada in nici una,dar crede in DZEU.
Daca nu redus mintal a ajuns la acesta concluzie nu insemna ca e si cea corecta. Cum adica a studiat toate religiile? Astea sunt povesti de adormit copii. Ce l-a convins de "geniul" asta ca religia crestina nu este adevarata religie?
Citat:
daca e vorba de biserici in care m-am rugat si s-au implinit dorintele acelea sint BO si BRC care sint bisericile parintilor si rudelor mele.
Daca te duci la biserica pentru a ti se indeplini dorintele nu cauti unde trebuie. Altii fac minuni la comanda. Biserica nu e tonomatul cu fise a lui Dumnezeu pentru indeplinirea de dorinte.
Vechi 28.02.2012, 23:30:27
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
ca sa gasesc ce caut tb sa studiez toate doctrinele,
Sa studiezi toate doctrinele? E drum lung.

Dar totusi ce cauti? Ce ar trebui sa-ti dea o religie? Satisfactie sufleteasca, prosperitate materiala, sentimente frumoase, entertainment, o comunitate de oameni morali, sanatate, minuni...

Sau poate mantuire?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46