![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu ma cunosti.......fraza de mai sus nu e spusa de mine, eu doar am gasit-o si am postat-o aici sa vad ce parere aveti......... |
|
|
|||
|
|||
|
Sincer nu prea m-a ajuta la nimic discutiile astea, mai mult imi pierd timpul pe forum si vad ca se creeaza multe altercatii.
Mai bine ma rog, ma duc la biserica si imi ajuta Dumnezeu! Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Doamne ajuta! Va recomand o carte Mataniile de Florence L Barclay [cred ca am scris corect numele autoarei] - .............. |
|
|
|||
|
|||
|
Iisus ne da pilda fecioarelor:
MT 25: 1. Imparatia cerurilor se va asemana cu zece fecioare, care luand candelele lor, au iesit in intampinarea mirelui. ... Si femeia lui Irod era "femeie", careia ii placeau privilegiile si bogatia. Scris, dragostea adevarata este: IN 3: 27. Ioan a raspuns si a zis: Nu poate un om sa ia nimic, DACA NU I S-A DAT LUI DIN CER. 28. Voi insiva imi sunteti martori ca am zis: Nu sunt eu Hristosul, ci sunt trimis inaintea Lui. 29. Cel ce are mireasa este mire, iar prietenul mirelui, care sta si asculta pe mire, se bucura cu bucurie de glasul lui. Deci aceasta bucurie a mea s-a implinit. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Restul este un egoism mascat si o alergare in van. |
|
|
||||
|
||||
|
te inseli prietene
|
|
|
||||
|
||||
|
Deacord! Exista si dragoste adevarata,citeam la pr. Adrian de un cuplu,care au fost "impreuna" inca de cand aveau doi ani,erau de nedespartit. Si asa au fost toata viata!
|
|
|
|||
|
|||
|
Imi par potrivite aici urmatoarele cuvinte:
"Pana la un anumit punct, Duhul Sfant este viu in fiecare om, mai cu seama daca omul e crestin. Dar aceasta experienta a harului este inca insuficienta si ea nu trebuie exagerata si nici nu e bine sa ne intemeiem cu indrazneala pe ea." "Domnul a rezumat intreaga Sfanta Scriptura intr-o formula extrem de scurta: iubiti pe Dumnezeu si pe aproapele vostru (Mt 22,40). Dar ce inseamna cuvantul iubire atunci cand e rostit de Hristos va ramane o taina pentru filologi pana la sfarsitul veacurilor. Cuvantul iubire e insusi numele lui Dumnezeu. Si sensul lui adevarat nu se descopera altfel decat prin lucrarea lui Dumnezeu." Din lucrarea "Viata si invatatura staretului Siluan Athonitul", scrise de ucenicul sau, arhimandritul Sofronie, Editura Deisis 2004, pp. 92-94 |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Da,acestea sunt exceptii! Dragoste adevarata= exceptie Dragoste ordinara= normalitate.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De ex. am mai scris de un cuplu (acum varstnici) care era f unit, nedespartit etc. Daca-ti poti imagina ca si atunci cand ea venea in vizita la mine, dupa o ora el incepea sa o sune sa vada ce face. Problema cu astfel de cupluri in care fiecare este intreg universul celuilalt este ca atunci cand apare o problema (sau unul simte nemultumire, insatisfactie etc.. Ca inevitabil exista astfel de momente), fiecare il va blama pe celalalt deoarece in celalalt cauta echilibrul si sursa satisfactiei (nu in sine!). Ei bine, la batranete au ajuns sa se injure, ocazional (pt ca-si reproseaza unui altuia toate neimplinirile din viata). Cred ca iubirea are nevoie de maturitatea emotionala a sotilor. Parerea mea este ca ceva nu este tocmai in regula daca un cuplu este nedespartit. Am cunoscut si eu astfel de oameni. Unii s-au despartit dupa 3, 4 sau mai multi ani, cand celalalt nu le-a mai raspuns asteptarilor emotionale si au intrat intr-o zona de incertitudine si anxietate (gen, "nu m-a sunat azi, vai, nu ma mai iubeste"). Am vecini pe care-i vad intotdeauna impreuna: merg impreuna zilnic sa duca/aduca fiica de la scoala, sa o duca in parc, sa cumpere paine etc.. O situatie extrem de ineficienta. Nu i-am vazut nicicand separati si ii vad zilnic. Dar mie imi pare Mai degraba un fel de boala (adica le este frica sa fie singuri, iar comportamentul lor probeaza asta). Deci, Raul, nu confunda "nedespartirea" cu iubirea. Sunt lucruri independente. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Adevarata dragoste | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 10 | 10.10.2010 10:11:25 |
| cu dragoste si prietenie | catalin_ | Secte si culte | 20 | 21.05.2010 16:13:33 |
| Exista mantuire, exista vindecare! | iosif | Pocainta | 3 | 07.02.2007 14:48:29 |
|
|