Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2012, 07:41:21
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Doar ca Biserica ne invata ca trebuie sa o cinstim ca pe cea care L-a nascut pe Hristos Dumnezeu. Si e normal ca Nascatoarea de Dumnezeu sa fie "mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii".
Apreciez și subliniez marele adevăr din postarea ta. Într-adevăr, doar Biserica Ortodoxă învață că trebuie s-o "cinstim", Cuvântul lui Dumnezeu în niciun caz! Am pus între ghilimele cuvântul căci această originală "cinstire" e în realitate o depreciere a calităților ei, apropiindu-se periculos de pragul batjocurei. Biblia ne învață că nici în fața îngerilor nu trebuie să ne plecăm în sfântă adorare, cu atât mai puțin în fața unui om (oricât de sfânt ar fi acela)!

În fața acestei pretenții instituționale, eu vin cu singurul argument demn de luat în seamă, argumentul folosit de Hristos - Scriptura:

"Și răspunzând, Iisus i-a zis: Mergi înapoia Mea, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și numai Lui Unuia să-I slujești"."(Luca 4,8 - versiunea ortodoxă)
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46