Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2012, 10:53:08
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Cea mai mare virtute = iubirea pt. Dumnezeu si pt toata creatia Lui

Cel mai mare pacat = sa-L urasti pe Dumnezeu si creatia Lui ;

Scuze, e f. interesant, dar n-am timp acum sa dezvolt, poate cu alta ocazie; asta e ce mi-a venit in minte in primele secunde.

Succes!
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 11:13:17
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Cea mai mare virtute este smerenia- cea care ucide dragostea de sine si deschide omului perspectiva iubirii si a daruirii pt aproape. Atunci cand nu mai esti tu persoana din centrul universului,si nici vreo ruda a ta ci intreaga umanitate.

Cel mai mare pacat este mandria, daca ajungi sa cultivi acest spin vei ajunge sa experimentezi toate pacatele.Oamenii ucid din mandrie, urasc din mandrie, se sinucid din mandrie, se lupta, incaiera, cearta din mandrie s.a.m.d.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 12:06:54
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Da, si mandria e un pacat f. mare, acea mandrie care te face sa te crezi asemeni lui Dumnezeu, sa crezi ca tot ce ai realizat e exclusiv meritul tau, sa te iubesti pe tine mai mult decat pe El - pacatul primordial, pt care a cazut Lucifer. Daca facem asta, ne-am alaturat lui si restul vine de la sine.

Si neincrederea in Dumnezeu - daca El a spus sa nu mancam din pomul cunoasterii binelui si raului, si noi nu L-am crezut ca asa e mai bine pt. noi, ci am vrut sa fim "asemeni Lui" cum ne-a spus sarpele;
Si cand l-am rastignit pe Cristos iarasi am dat dovada de neincredere si teama, nevrand sa renuntam la "valorile" acestei lumi ;

O mare virtute insa consider ca este atunci cand avem puterea sa realizam ca am gresit si ne-am indepartat de Dumnezeu si sa ne intoarcem asemeni fiului risipitor sa ne cerem iertare (= pocainta).

Last edited by fallen; 17.03.2012 at 12:13:12.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 12:36:56
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu am sa formulez altfel: cea mai mare virtute este sa procedezi asemenea lui Hristos care a spus ca atunci cand va fi "inaltat" Ii va trage pe toti cu El. Adica cea mai mare virtute este reprezentata de a ii "duce" si pe ceilalti la mantuite. Nimeni nu se mantuieste singur. Iar cel mai mare pacat este sa ii duci pe ceilalti la pierzanie, sa ii smintesti pe ceilalti.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tacerea .pacat sau virtute ? maria55 Generalitati 62 26.03.2012 17:17:48
Dragostea creștină, cea mai mare virtute teologică NECTARIE Generalitati 13 25.01.2011 19:01:59
Un mare pacat Rodica50 Generalitati 2 22.11.2010 15:49:45
Pacat enorm de mare? derbyc Generalitati 19 22.10.2010 21:55:12
cel mai mare pacat, sau cea mai mare minciuna zuzu17 Intamplari adevarate 9 05.01.2010 13:44:56