Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2012, 18:58:41
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dacă tot ai intrat pe făgașul topicului (aici de fapt nu este creaționism vs. evoluțiunism), află că de fapt ortodoxia ridică raționamentul unui om (chiar dacă un om sfânt) la grad de dogmă infailibilă.
Să se bucure și ochiu' nost' cu informația asta scrisă pe undeva, se poate? Mulțumesc anticipat pentru link.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2012, 19:07:31
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ok. Atunci bacteriile care au devenit imune la antibiotice au evoluat in ce? Tot in bacterie?
wow, m-ai incuiat :)

Da, omule, tot bacterii sunt, doar ca diferite de stramosii lor. asa cum ursu polar e un urs brun modificat, adaptat la conditiile polare. asa cum elefantii sunt tot niste mamuti, dar modificati si adaptati. mamutii care nu s-au adaptat au disparut.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2012, 19:10:49
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Să se bucure și ochiu' nost' cu informația asta scrisă pe undeva, se poate? Mulțumesc anticipat pentru link.
Nu este o anume informație pe un anume link. Verificați-vă dogmele în lumina Cuvântului lui Dumnezeu și vedeți care nu e biblică. Apoi încercați să renunțați la ele și vedeți cât e de greu...
Reply With Quote
Vechi 19.03.2012, 19:17:43
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Nu este o anume informație pe un anume link. Verificați-vă dogmele în lumina Cuvântului lui Dumnezeu și vedeți care nu e biblică. Apoi încercați să renunțați la ele și vedeți cât e de greu...
Am înțeles...
Altă abureală tristă. Păcat.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2012, 19:19:51
Banned

Implicit

Citat:
Am înțeles...
Tristă e, dar nu e abureală. Și da, este și păcat...
Reply With Quote
Vechi 19.03.2012, 19:27:47
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
Am înțeles...
omu se refera la faptul ca spusele "sfintilor parinti" devin litera de lege, dogma.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2012, 19:31:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
omu se refera la faptul ca spusele "sfintilor parinti" devin litera de lege, dogma.
Exact, ați prins ideea
Și n-ar fi nimic rău în asta dacă anumite dogme (cele la care am făcut trimitere) ar avea și suportul Cuvântului lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2012, 20:08:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Nu am sugerat ca sursa luminii poate fi doar soarele ci am spus ca Biserica, in urma cu 300 de ani, NU STIA ca soarele emite lumina. Daca am ajuns sa-mi spui ca sunt si alte surse de lumina decat soarele inseamna ca discutam discutii.
Cred ca te referi iar la Biserica Catolica, ti-am spus ca noi suntem Biserica ortodoxa, nu avem treaba nici cu talibanii, nici cu catolicii. Pe catolici ii consideram plecati acum 1000 de ani din Biserica, nu am mai avut treaba cu ce greseli au facut ei de atunci.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2012, 20:15:26
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Da, vesnica poveste, tot cu ce nu e de acord Biserica si iese din dogma este de la demoni, dracesc etc. Ati uitat ce spunea Biserica de automobil acum 100 de ani ? tot asa, ca spirit dracesc. Dalai lama spune exact cum vad si eu lucrurile, nu conteaza ce religie ai cata vreme esti bun si faci bine.
Ai informatii foarte vagi despre religii, pentru ca doar ai luat ce ti-au livrat altii fara sa si cercetezi. Cel ce a scris "Sapte ani in Tibet" nu avea legatura cu ortodoxia era austriac. Desigur ca Dalai Lama spune ce crezi si tu, am spus de mai multe ori ca tu ai exact conceptiile new-age, care au o mare influenta din orient si din budismul tibetan. Cea care a infiintat societatea Teozofica (o organizatie ce se ocupa de ocultism) a stat o perioada in Tibet si apoi de devenit medium. Tu ai cam aceleasi conceptii ep care le aveam eu inainte sa devin credincios, asta s-a intmplat dupa ce am citit Biblia. Asadar pana nu citesti Biblia (nu doar fragmentele date de new-age, scoase din context) nu poti spune ca stii nici macar 0.1% din crestinism. Tot ce stii tu despre crestinism e ceea ce ti-au livrat altii, adica sursele new-age citite.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2012, 20:20:48
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Alta proba de rationalism din fundul gradinii. Eu am dreptate deci sigur voi gresiti.Mai e si posibilitatea ca tu sa nu vezi lumina Cuvantului lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46