Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2012, 13:31:58
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
sunt plini de rautate, fiind saraci si inculti! n-are ce cauta acolo ca sa locuiasca un individ educat deoarece face nota discordanta si va fi obiectul rautatii tuturor.
Culmea, geniile Romaniei sunt de la sate,comune. Eminescu,Creanga,Enescu, Caragiale, Porumbescu, Brancusi, Sadoveanu etc. Pr.Cleopa,Pr.ARsenie Boca,Pr.Arsenie Papacioc, Pr.Iustin Parvu si multi alti Parinti de seama. Majoritatea romanilor se trag din tarani. Romania este o tara rurala mai mult. Chiar daca eu sunt crescuta la oras, prin cuvintele tale pot spune ca mi-ai jignit familia, din partea mamei si din partea tatalui. Am un respect foarte mare ptr. oamenii de la sate si comune.
Si sa fim seriosi sunt multi oraseni cu caracter de taran, chiar mai rau. As putea si eu sa incep o lista lunga in care sa scot in evidenta ce e mai rau la oraseni. Degeaba ai tu cultura si inteligenta, daca esti un om cu caracter de 2 lei.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 15:29:24
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Culmea, geniile Romaniei sunt de la sate,comune. Eminescu,Creanga,Enescu, Caragiale, Porumbescu, Brancusi, Sadoveanu etc. Pr.Cleopa,Pr.ARsenie Boca,Pr.Arsenie Papacioc, Pr.Iustin Parvu si multi alti Parinti de seama. Majoritatea romanilor se trag din tarani. Romania este o tara rurala mai mult. Chiar daca eu sunt crescuta la oras, prin cuvintele tale pot spune ca mi-ai jignit familia, din partea mamei si din partea tatalui. Am un respect foarte mare ptr. oamenii de la sate si comune.
Si sa fim seriosi sunt multi oraseni cu caracter de taran, chiar mai rau. As putea si eu sa incep o lista lunga in care sa scot in evidenta ce e mai rau la oraseni. Degeaba ai tu cultura si inteligenta, daca esti un om cu caracter de 2 lei.
Cati dintre cei enumerati au ramas la tara, sau au devenit genii ramanand acolo?
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 15:33:06
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cati dintre cei enumerati au ramas la tara, sau au devenit genii ramanand acolo?
da-i stie cineva dintre cei care locuiesc in zonele rurale?? ii citeste cineva?
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 17:27:06
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
da-i stie cineva dintre cei care locuiesc in zonele rurale?? ii citeste cineva?
S-a facut un sondaj la tara de catre Prahova Tv. Intrebarea era ce citeste lumea la tara. Majoritatea au raspuns ca nu citesc nimic, cativa spuneau ca au citit doar in scoala iar o eleva se lauda ca ea citeste multe, foarte multe in special de citez "Domnul Mihai Creanga". No comment.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 17:58:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
S-a facut un sondaj la tara de catre Prahova Tv. Intrebarea era ce citeste lumea la tara. Majoritatea au raspuns ca nu citesc nimic, cativa spuneau ca au citit doar in scoala iar o eleva se lauda ca ea citeste multe, foarte multe in special de citez "Domnul Mihai Creanga". No comment.
am vazut acel documentar.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 17:59:35
Banned

Implicit

oameni buni, incercati cat puteti sa ajungeti sa va stabiliti sau sa ramaneti in zone bogate economic, altfel muriti de foame, va mananca cainii ! credeti ca va avea cineva mila de voi cand nu veti avea cu ce plati facturile sau ce pune pe masa???
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 16:45:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
prin cuvintele tale pot spune ca mi-ai jignit familia, din partea mamei si din partea tatalui.
eu am facut referire la o dominanta, pt ca sunt persoane de toate felurile si la oras si la sat, insa retineti ca e logic ce va spun: oamenii care pot oferi ceva societatii si care se pot realiza, in mod sigur vor pleca de la tara pt ca acolo nu se pot "produce" si cine va ramane la tara? ratatii, handicapatii, alcoolicii (cu acestia vreti sa socializati?)
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 21:58:05
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
eu am facut referire la o dominanta, pt ca sunt persoane de toate felurile si la oras si la sat, insa retineti ca e logic ce va spun: oamenii care pot oferi ceva societatii si care se pot realiza, in mod sigur vor pleca de la tara pt ca acolo nu se pot "produce" si cine va ramane la tara? ratatii, handicapatii, alcoolicii (cu acestia vreti sa socializati?)
De acord...

Aici nu mai sunt de acord. Raman la tara si oamenii care s-au acomodat vietii de acolo, care si-au intrat intr-un ritm, care duc mai departe traditia muncind pe branci. Pana la urma nu cred o conditie in viata aceasta este sa oferim ceva societatii...cati dintre oraseni o fac?
Reply With Quote
Vechi 23.03.2012, 09:11:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Aici nu mai sunt de acord. Raman la tara si oamenii care s-au acomodat vietii de acolo, care si-au intrat intr-un ritm, care duc mai departe traditia muncind pe branci. Pana la urma nu cred o conditie in viata aceasta este sa oferim ceva societatii...cati dintre oraseni o fac?
sunt la tara si oameni muncitori, asta e adevarat, insa la oras nu se munceste?? insa ganditi-va un tanar care a terminat studii superioare, ce are de discutat cu un taran fie el si foarte muncitor (fizic, la munca campului)?? atunci ce sa caute la tara? si asa sunteti majoritatea dintre voi, educati si culti, deci nu vad sensul migrarii catre zonele rurale! Deci, e adevarat ca poate e necesara o casa mai mare, de peste 4 camere si cu curte in conditiile in care familia devine mai numeroasa, si este adevarat ca la oras o astfel de proprietate costa mult mai mult ca o garsoniera, dar ca sa cumperi totusi o astfel de locuinta insa intr-o zona rurala pt a fi pretul mult mai mic, NU SE MERITA!
Reply With Quote
Vechi 23.03.2012, 12:29:00
Adriana Cluj
Guest

Implicit

[quote=Profetul de carton;436426]insa ganditi-va un tanar care a terminat studii superioare, ce are de discutat cu un taran fie el si foarte muncitor (fizic, la munca campului)?? QUOTE]

Serios??????????? Ei, nu mai spuneti...
Poti vorbi cu oricine, si nu se stie cine de la cine are de invatat, taranul de la tanar sau tanarul de la taran (in exemplul dat de dvs).
Daca ar fi sa ne luam dupa infatisare, ocupatie, aparente, etc....

(putin in afara subiectului, doar pentru exemplu:
Ia ganditi-va cate facultati avea Parintele Paisie Aghioritul?
Cati oameni invatati nu il cautau pentru sfat? Pe unii sfatuindu-i in chiar domeniile lor de activitate...
Si cati scolati cu multe diplome din aceste timpuri sunt de fapt goi pe dinauntru si nici cunostinte nu prea au acumulat cu diplomele lor....)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casa ateilor si casa noastra Man Teo Alte Religii 7 04.09.2011 02:54:53
Ce imi doresc de la sf nicolaie ionut12 Generalitati 4 07.12.2010 10:20:38
Ce fel de religie sa imi doresc? MariaB Biserica Romano-Catolica 42 18.10.2010 03:17:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 13 03.08.2007 22:26:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 0 20.01.2007 09:33:31