Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2012, 21:33:24
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Trebuie sa deosebim cand este slujire impreuna si cand este doar o asistenta. In cazul coslujirii stim ca din fericire Sfantul Sinod al BOR a dat o hotarare clara in privinta asta, cand cu cazul IPS Corneanu, ceea ce nu au multe BO. observam ca in canon se spune ca pentru rugaciune impreuna este doar afurisenie (oprire o perioada de la slujba/impartasire).
Tocmai ca afurisenie presupune anatema si nu doar oprirea de la impartasanie.
Si daca ne oprim la cazul mitropolitului Corneanu, canoanele spun ca ar fi trebuit caterisit. Lucru care nu s-a intamplat. Mai mult, eu nu am vazut ca acesta sa fi declarat ca a gresit (poate ca exista o astfel de declaratie, dar eu nu am vazut) si totusi BOR a luat decizia de a nu face nimic.
La fel in cazul simoniei demonstrate pentru IPS Teodosie. Practica este des intalnitat. Dar la el este demonstrata.
La asta ma refeream. Sincer nu de corectari personale am nevoie. Pacatele proprii mi le stiu si nu e nevoie sa mi le aminteasca cineva. Stiu cum stau cu mandria si egoul. Eu intrebam din punctul de vedere al credinciosului din Biserica: Cum ar trebui sa procedam in cazul acestor abateri?

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce este o erezie ? STEPHAN Dogmatica 16 15.06.2012 17:58:42
cum trebuie sa procedam??? L.sorin Generalitati 11 05.07.2009 00:50:39
EREZIE vs. pacat moro.d Despre Biserica Ortodoxa in general 35 26.08.2008 23:18:50
sa nu ne facem partasi la erezie sofiaiuga Stiri, actualitati, anunturi 1 08.06.2008 21:41:14