![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...ant-rugati-va/
In 1978 apare volumul „Epifania“, o uimitoare marturisire de credinta. In acelasi an este admis la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu cu media 9,50, dar i se respinge dosarul din motive politice. Peste putin timp se imbolnaveste de o teribila maladie a sangelui, un cancer absolut neclasabil. In ultimele 8 luni de viata, in chinuri cumplite, scrie o poezie mistica de mare seninatate, strabatuta de la un capat la altul de bucuria Invierii. Moare la 28 martie 1979, la 33 de ani. Cu o luna inaintea mortii a scris o poezie care descrie, profetic, momentul mortii: un singur lucru nu aflase ca trupul poate sa ii moara intr-o amiaza fara nume mainile ii vor fi atat de grele incat pana la frunte va fi o vesnicie de strabatut era frumos, luminand cu inima curata printre pasari, ape nu-i puteau invalui trupul, focul nu-l putea-mbratisa, intunericul nu-i putea frange raza privirii, veninul nu l-ar fi putut atinge el nu era vinovat. Lumea nu are decat o singura justificare: Invierea. ****** Cum nu vom fi vrednici de iad cand Sangele Lui a curs pentru noi, iar si iar rastignandu-Se in toate Liturghiile omului si nu L-am vrut si nu L-am crezut si nu L-am urmat si n-am vrut sa fim fara moarte Cerurile se deschid inaintea noastra si vine potopul de raze si vine Dumnezeu ca roua in potir (Cerul pogorat pe pamant) |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Dan Puriv la TVR Cultural | laurschepsis | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.02.2009 21:07:23 |
| Traian Dorz | C.tin | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 30.12.2008 01:34:30 |
|
|