Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2012, 13:03:18
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu nu cred ca ne cere sa nu mai fim noi, sa ne facem praf, sa murim pentru el si altele.
Trebuie sa murim pacatului, sa ne stapanim oricaror tentatii care sunt impotriva voii lui Dumnezeu.

Citat:
Daca este ceea ce am inteles eu, atunci poate numai sfintii si monahi au putut/pot face ceva de genul asta.
In mod normal, dupa ce ne spovedim curat, urmeaza ca preotul sa ne dezlege de pacate si sa ne impartasim cu SFINTELE SI DE VIATA, DATATOARE, TAINE. Tot atunci la un moment dat, preotul spune: "Ca tu esti sfintirea noastra". Monahii nu au privilegii speciale si nimic nu-i indreptateste sa se considere sfinti numai pentru ca se stiu monahi. Teoretic, sfant poate deveni absolut orice om, pana la sfarsitul vietii lui.

Citat:
Asta cere Dumnezeu de la noi: sa ne iubim unii pe altii
Cum? Ce fel de dragoste? Daca are o ciudatenie anume care nu se suprapune nicicum interesului nostru, sau intelegerii noastre de "frumos", "corect", "principial", te mai rogi pentru mantuirea lui?

Citat:
Eu am inteles din scripturi si predici ca nu ne mantuim singuri, ci impreuna.
1. Fericit barbatul, care n-a umblat in sfatul necredinciosilor si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor n-a sezut;
2. Ci in legea Domnului e voia lui si la legea Lui va cugeta ziua si noaptea.
3. Si va fi ca un pom rasadit langa izvoarele apelor, care rodul sau va da la vremea sa si frunza lui nu va cadea si toate cate va face vor spori:
4. Nu sunt asa necredinciosii, nu sunt asa! Ci ca praful ce-l spulbera vantul de pe fata pamantului.
5. De aceea nu se vor ridica necredinciosii la judecata, nici pacatosii in sfatul dreptilor.
6. Ca stie Domnul calea dreptilor, iar calea necredinciosilor va pieri.
Ps.1

Cu alte cuvinte, trebuie sa avem grija "impreuna" cu cine ne mantuim...

Citat:
Mai sunt si alte milioane de familii care isi duc in spate crucea unor copii amarati, bolnavi, handicapati, care nu-si doresc sa se fi nascut, care mor in chinuri.
Chiar milioane nu cred ca sunt. Ma refer la acele familii care sa constientizeze acest fapt si carora sa le pese. Ce putin la noi in tara. Iar in alte parti de obicei se implica guvernul si preiau astfel de cazuri, lasand familia sa-si traiasca "linistita", viata. Din pacate sau din fericire (depinde din ce unghi privim) totul are un sens. Dumnezeu nu pedepseste sa se distreze pe seama necazurilor noastre, ci fiindca noi ne-am atras pedepse pe masura faptelor. E adevarat ca trebuie sa ne fie mila de necazurile celorlalti, dar greutatea crucii nu o usuram prin punerea in "cutia milei" a unei sume modice de bani, ci prin rugaciuni de iertare si mantuire. Daca am face asa, atunci si altii ar face-o pentru noi, chiar daca aparent nu avem nevoie...

Citat:
Am mai scris mai sus.
Aici s-au apucat femei si au deschis la casa lor puncte de primire (in mod autorizat) a pruncilor abandonati in anonimitate.
Sau centre de consiliere, dar nu cu filme din astea de groaza si tortura, ci cu oferirea unor solutii concrete, alternative reale la avort: asistenta maternala temporara, discutii cu familia, asistenta financiara, ajutor la gasit de lucru si casa.
Chiar si o colaborare intre familii fara copii si femei care vor sa-i avorteze sau abandoneze.
Aceasta era si ideea, desi nu rezolva in intregime problema mantuirii. Este minunat sa poti salva vietile acelor copii care urmeaza sa fie avortati, dar in acelasi timp cu siguranta trebuie rezolvat in acelasi timp si problema educatiei religioase, pentru a evita ajungerea prin desfrau, la conceperea de copii nedoriti.

Citat:
Si iarsi, numai rugaciunea si mersul la biserica nu ajuta. Dumnezeu nu face lucrurile in locul nostru, ci cu noi impreuna. Ne ajuta, dar trebuie sa facem si noi ceva.
Cred ca te pierzi pe drum. Tu fa rugaciune curata si mergi la biserica, iar Dumnezeu iti va inlesni pe nesimtite tot binele pe care doresti sa-l faci. Numai sa vrei sa-l faci si sa nu dai inapoi atunci cand te pomenesti in fata luarii unei decizii clare: alba sau neagra; esti cu Dumnezeu sau nu; esti gata sa primesti multa umilinta si necazuri (nu-i usor sa fii ucenic al lui Hristos si fii sigura ca vrajmasul vrea sa dea cu tine de pamant)...

Citat:
Eu una am inteles si ca nu mi-a dat mie (nici prin adoptie), dar poate ca a vrut sa fac in schimb ceva pentru altii. Nu stiu, incerc sa inteleg si eu.
Acum e greu de inteles, dar va veni o zi cand ti se va arata foarte clar, motivul. Nimeni nu "pleaca" nelamurit, atat timp cat cauta raspunsuri.

Citat:
Dumnezeu ne vrea sa fim asa cum ne-a facut el si sa respectam ceea ce ne-a cerut prin pilde. Si asa cum a creut Apostolilor, sa mergem si sa ajutam la randul nostru, asa cum si El ne ajuta pe el.
E greu sa intelegem noi aceasta forma de apostolat. Multi dintre sectarii care bat pe la usi, chiar cred ca sunt asemenea apostolilor. Adevarul este in adancul sufletului fiecaruia dintre noi: curat si desavarsit. Pe acela sa-l cautam fiindca este duhul lui Dumnezeu.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ti-ai facut tema? spre_rasarit Generalitati 20 30.10.2011 18:11:37
Interzicerea gradinaritului! Miha-anca Generalitati 28 24.08.2011 11:35:33
Franta: interzicerea purtarii valului islamic in public este constitutionala horatiu.miron Religia Islamica 120 24.10.2010 23:22:10
BRAVO ROMANIA!!! Interzicerea drogurilor legale! andreicozia Generalitati 0 11.02.2010 17:26:32