Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2012, 08:50:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
A nu se confunda. Una este Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu, adică Biblia, alta este interpretarea aiuristică pe care o dați dv.
Încă o dată: V-am postat o serie de texte biblice și anume (atenție!) din Biblia dumneavoastră Catolică fără a le interpreta. Mi-am permis doar să vă adresez câteva întrebări pe marginea lor, întrebări la care n-ați binevoit a-mi răspunde decât prin catalogarea lor drept "interpretări aiuristice". Deci, domnule Dragomir, reformulez întrebările:
  • Cum interpretați dumneavoastră "pieirea" în foc?
  • Cum interpretați dumneavoastră "mistuirea" în foc?
  • Cum interpretați dumneavoastră "pieirea veșnică"?
Citat:
Nicăieri în Biblie cuvântul "moarte" nu înseamnă "dispariție". A crede că propoziția "păcatul este moartea sufletului" ar putea fi echivalentă cu propoziția "păcatul duce la extincția sufletului" este o înțelegere aiuristică.
Știți care e partea amuzantă? Singurul care a folosit expresia "extincție" cu privire la suflet, sunteți dumneavoastră!

Citat:
Iar a susține că acesta este Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu este încă un picior în gură pe care îl dați Domnului Isus.
Acum exagerați doar pentru a mă plasa pe mine într-o lumină nefavorabilă... Dacă tot ați adus vorba, știți că Domnul Isus cu privire la moarte a folosit termenul metaforic "somn". Prima moarte este asemănată cu un somn:

"După ce a spus acestea, a adăugat: „Lazăr, prietenul nostru a adormit, dar mă duc să-l trezesc" (Ioan 11,11 - Biblia Catolică)

Mormintele formează κοιμητήριον (cimitir), cuvânt grecesc transmis prin latină [coemeterium], care înseamnă "dormitor".

Citat:
Din punctul meu de vedere, nu are nici cea mai mică importanță dacă adventiștii s-au desprins din martori sau martorii din adventiști.
Dacă așa stau lucrurile, de ce n-ați formulat invers propoziția, respectând în felul acesta și adevărul istoric?
Vechi 18.04.2012, 09:58:52
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Încă o dată: V-am postat o serie de texte biblice și anume (atenție!) din Biblia dumneavoastră Catolică fără a le interpreta. Mi-am permis doar să vă adresez câteva întrebări pe marginea lor, întrebări la care n-ați binevoit a-mi răspunde decât prin catalogarea lor drept "interpretări aiuristice". Deci, domnule Dragomir, reformulez întrebările:
  • Cum interpretați dumneavoastră "pieirea" în foc?
  • Cum interpretați dumneavoastră "mistuirea" în foc?
  • Cum interpretați dumneavoastră "pieirea veșnică"?
Știți care e partea amuzantă? Singurul care a folosit expresia "extincție" cu privire la suflet, sunteți dumneavoastră!

Acum exagerați doar pentru a mă plasa pe mine într-o lumină nefavorabilă... Dacă tot ați adus vorba, știți că Domnul Isus cu privire la moarte a folosit termenul metaforic "somn". Prima moarte este asemănată cu un somn:

"După ce a spus acestea, a adăugat: „Lazăr, prietenul nostru a adormit, dar mă duc să-l trezesc" (Ioan 11,11 - Biblia Catolică)

Mormintele formează κοιμητήριον (cimitir), cuvânt grecesc transmis prin latină [coemeterium], care înseamnă "dormitor".

Dacă așa stau lucrurile, de ce n-ați formulat invers propoziția, respectând în felul acesta și adevărul istoric?
esti smecher. Scrie undeva ca Iisus pe cruce a adormit?
Vechi 18.04.2012, 10:13:43
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
esti smecher. Scrie undeva ca Iisus pe cruce a adormit?
Nu te supăra, postarea era pentru domnul Dragomir. De aceea am folosit citatele din Biblia Catolică.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01