Citat:
În prealabil postat de mbarboi
Cum sa negi autenticitatea unei asemenea convorbirii .... ?
|
Păi dacă e autentică ASCUNDE-O frate, că ea nu face decât să-i pună într-o postură nu tocmai plăcută pe protagoniștii ei (părintele Arsenie Papacioc care îmi este drag și pe părintele Ioanichie - despre care repet nu știu nimic doar din relatările voastre - dar pe care îl respect având în vedere că a fost un mare duhovnic ceea ce reiese din relatările userilor). Părerea celor care au evlavie la părintele Arsenie Boca fii SIGUR că nu o vei schimba - iar care și-au schimbat-o sunt cei care de fapt au avut o falsă evlavie. Această înregistrare nu face decât să creeze confuzie în rândul celor care nu știu mare lucru despre părintele Arsenie Boca.
Citat:
Deci revino cu piciorele pe pamant ... si numai nega de pomana
autenticitatea convorbirii ... ca n-o sa stea nimenea pt tine
sa trimita special pt tine la analiza de autenticitate convorbirea ...
|
Cel fără de păcat să arunce primul piatra.
Citat:
De ce sa nu-l canonize pe Pr. Paise Olaru mai inainte ? Sau pe Pr Dumitru Staniloae ?
|
„Părintele Arsenie Boca e un fenomen unic în istoria monahismului românesc” – Pr. Dumitru Stăniloae
Citat:
Deci trebuie sa fi sfant mare ca sa ajungi in calendar, mai omule ....!
|
Ești cumva în măsură să stabilești tu acest lucru?
„Un sfânt se cunoaște abia după trecerea timpului. Cu cât se adaugă mai mulți ani după mutarea sa pe lumea cealaltă, cu atât va veni lumea spre el mai mult, dacă a fost cu adevărat un slujitor al lui Dumnezeu” – Pr. Arsenie Boca
Citat:
Apropo ... eu cred ca mai multi oameni au evlavie la Pr Cleopa, la Pr Arsenie Papacio, la Pr Galeriu, cu mult mult mai multi decat au evlavie la Arsenie Boca .... asa ca dece sa ii nedreptatiti ? Nu sunt destule locuri in calendar pt toti ... Sau poate n-ar mai trebui sa-i serbam pe Sf Trei Ierarhi, sau pe Sf Nicolae sau pe Sf Gheorge ca sa serbam ... alti sfinti noi ? Mai ganditiva ... e si chestie de importanta !
|
Din nou vii cu părerile tale propii. În anul 2011 la pomenirea părintelui Arsenie Boca au fost peste 30.000 de pelerini. Acum câți și cum au evlavie mirenii față de anumiți părinți Dumnezeu știe mai bine.
Citat:
PS: Si eu pot sa neg autenticitatea cuvintelor tale ... [oricum] si asa nu l-ai cunoscut tu personal pe pr Arsenie Boca ... deci mai gandestete ! Cel mai simplu ar fi sa acepti autenticitatea ... si sa iti vezi de treaba ....
|
Autenticitatea înregistrării nu face decât să aducă gâlceavă și multă neliniște - dar oare în rândul căror adepți?
Te întreb: DUPĂ CE PĂRINTELE VA FI CANONIZAT CUM VEI aborda situația? La fel de indiferent vei fi? Riști mult prin vorbele tale. Nu crezi că mai înțelept ar fi fost să rămâi imparțial față de această înregistare, așa cum au facut-o majoritatea userilor indiferent de evlavia pe care o au față de protagoniștii înregistrării?
Citat:
Eu unu m-am lamurit de situatie ... da pace buna ... si Hristos a inviat]
|
Pace și ție.
Adevărat a Înviat!