Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2012, 00:29:17
Observator Observator is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.04.2012
Implicit Exista o legatuara

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
"Scopul Fundației Focul Sacru este ,,Renașterea spirituală a națiunii române", parte integrantă a Marelui Proiect Hristic, acela care se referă la unitatea spirituală a planetei, adică ,,o singură turmă și un singur Păstor”. Acest scop poate fi atins în timp cu ajutorul lui Dumnezeu și suntem siguri că alături de alți oameni și alte societăți care au aceeași țintă vom reuși.

Considerăm că acest deziderat va putea fi realizat numai prin întoarcerea la credință a oamenilor, la o credință reală, manifestă.

Credința în Dumnezeu afirmată și manifestată este virtutea divină prin care o ființă își recunoaște Creatorul.

De aceea, principala misiune a membrilor Fundația Focul Sacru este să ajute cât mai mulți oameni să conștientizeze, cu liberul lor arbitru, existența lui Dumnezeu.

Școala de spiritualitate Focul Sacru, parte integrantă a Fundației Focul Sacru, își propune să reînvie vechile practici inițiatice ale trăitorilor acestor locuri, Învățătura hristică practicată în această școală împletindu-se natural și armonios cu vechea Învățătură Zalmoxiană.

"Atunci când urmașii voștri vor ști să reînvie adevărata credință și se vor întoarce la cele sfinte, doar atunci durerea și nesiguranța vor fi pe veci stârpite. Acele vremuri vor veni cândva, poate într-o mie de ani, poate în două mii de ani, dar vor veni cu siguranță...," le spunea Zalmoxis strămoșilor noștri din aceste locuri.

Nu ne propunem să inventăm nimic. Vrem doar să ne întoarcem la rădăcini și să regăsim puterea extraordinară a înaintașilor noștri în a iubi, a ierta și a sluji acestei țări a cărei anagramare nu este întâmplător OM ÎN RAI."

In propria mea opinie, ca intentie ar fi ok....insa nu stiu ce paralele ar fi intre accentele hristice si cele zamolxiene....Deci sunt circumspecta!!!
Ce mi-a placut , a fost chestia cu anagramare anumelui tarii noastre , din care a rezultat OM IN RAI...
Domnul Hristos, Fiul lui Dumnezeu, este asa dupa cu El Insusi afirma Alfa si Omega.
Este de la sine inteles ca El a fost dintotdeauna este si va fi singurul Invatator al acestei lumii si ca influenta Lui decisiva asupra evolutiei spirituale planetare nu a inceput acum 2000 de ani.
Zalmoxis, a carei existenta nu poate fi negata ( este pomenit in cronici in mod laudativ de Herodot,Platon s.a), a fost cu certitudine unul dintre cei mai mari lideri spirituali ai acestei zone geografice. Principiile invataturilor sale seamana pana la identificare as putea spune cu cele hristice. Cine sa-l fi inspirat oare?
Reply With Quote
Vechi 24.04.2012, 09:12:45
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

Zalmoxe a fost un zeu pagan, asta stie oricine. Ce facem, ne intoarcem la paganism?
Reply With Quote
Vechi 24.04.2012, 17:21:30
Observator Observator is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.04.2012
Implicit Zalmoxis nu a fost un zeu pagan

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
Zalmoxe a fost un zeu pagan, asta stie oricine. Ce facem, ne intoarcem la paganism?
Nu a spus nimeni ca trebuie sa ne intoarcem la paganism. Am spus doar ca nu exista prezent fara trecut si viitor fara prezent.
Daca refuzati sa credeti in valorile spirituale ale trecutului este problema d-stra. Trebuie sa va informez ca trecutul spiritual nu inseamna numai paganism. Si Zalmoxis nu afost un zeu pagan. Sunteti intr-o mare eroare.
Pentru o informare corecta trebuie sa va spun , printre altele, ca geto-daci, ce il aveau pe Zalmoxis conducator spiritual nu erau politeisti ci monoteisti. Credeau in Dumnezeu prietene.
In alta ordine de idei ar trebui sa vedem ce inseamna Alfa si Omega. Eu iubesc si Alfa si Omega in aceiasi masura si stiti de ce: pentru ca Dumnezeu inseamna si trecut si prezent dar si viitor.
Domnul Hristos a influentat decisiv viata spirituala a acestei Planete din totdeauna, iar eu nu am spus ca ar trebui sa ne intoarcem la trecut ci, faptul ca, trebuie sa pretuim valorile lui spirituale.
Amintiti-va ce a spus Invatatorul: "Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc". Marcu 5:17
Reply With Quote
Vechi 25.04.2012, 09:38:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Observator Vezi mesajul
Nu a spus nimeni ca trebuie sa ne intoarcem la paganism. Am spus doar ca nu exista prezent fara trecut si viitor fara prezent.
Daca refuzati sa credeti in valorile spirituale ale trecutului este problema d-stra. Trebuie sa va informez ca trecutul spiritual nu inseamna numai paganism. Si Zalmoxis nu afost un zeu pagan. Sunteti intr-o mare eroare.
Pentru o informare corecta trebuie sa va spun , printre altele, ca geto-daci, ce il aveau pe Zalmoxis conducator spiritual nu erau politeisti ci monoteisti. Credeau in Dumnezeu prietene.
In alta ordine de idei ar trebui sa vedem ce inseamna Alfa si Omega. Eu iubesc si Alfa si Omega in aceiasi masura si stiti de ce: pentru ca Dumnezeu inseamna si trecut si prezent dar si viitor.
Domnul Hristos a influentat decisiv viata spirituala a acestei Planete din totdeauna, iar eu nu am spus ca ar trebui sa ne intoarcem la trecut ci, faptul ca, trebuie sa pretuim valorile lui spirituale.
Amintiti-va ce a spus Invatatorul: "Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc". Marcu 5:17
Domnul a venit sa intareasca Legea (decalogul, nu legea ceremoniala) a lui Moise, si totusi Zalmoxe ce rol poarta(altul decat de zeu pagan)? daca nu e zeu pagan, ce e???

si in ce consta, pe vremuri, inchinarea la Zalmoxe, puteti raspunde?
Reply With Quote
Vechi 25.04.2012, 12:29:33
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Domnul a venit sa intareasca Legea (decalogul, nu legea ceremoniala) a lui Moise, si totusi Zalmoxe ce rol poarta(altul decat de zeu pagan)? daca nu e zeu pagan, ce e???
Inchinarea la Zamolxe a fost o manifestare a nevoii naturale de religiozitate a omului.Lumea a fost creata de Dumnezeu, imprimandu-i-se un anumit sens si e condusa de acesta spre implinirea sensului, concretizat in iubire si ascultare. Exista un filon spiritual ce incepe cu legea firii, continua cu legea lui Moise si se desavarseste cu legea harului si a iubirii. Prima lege data de Dumnezeu oamenilor a fost legea firii sau a constiintei, constiinta pe care a sadit-o in fiecare dintre noi si dupa care trebuia sa se ghideze lumea pana la legea scrisa (legea lui Moise). Cultivarea intelectuala a oamenilor s-a facut treptat, pe masura ce si-au largit orizontul cunoasterii. Astfel, au simtit nevoia de a explica natura ce-i inconjoara, de a gasi raspunsuri la intrebari existentiale, au incercat prin contemplatia naturala sa urce la ratiunea lucrurilor, sa intuiasca legea creatiei (zidirii), atribuind unor entitati supranaturale, ceea ce ei nu isi puteau explica si mai ales controla (seceta, boala, indundatiile, cutremure...) si fata de care isi manifestau abnegatia prin sacrificiu (ofrande), in speranta protectiei in fata raului.

Last edited by ioanna; 25.04.2012 at 12:32:35.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2012, 12:37:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Inchinarea la Zamolxe a fost o manifestare a nevoii naturale de religiozitate a omului.Lumea a fost creata de Dumnezeu, imprimandu-i-se un anumit sens si e condusa de acesta spre implinirea sensului, concretizat in iubire si ascultare. Exista un filon spiritual ce incepe cu legea firii, continua cu legea lui Moise si se desavarseste cu legea harului si a iubirii. Prima lege data de Dumnezeu oamenilor a fost legea firii sau a constiintei, constiinta pe care a sadit-o in fiecare dintre noi si dupa care trebuia sa se ghideze lumea pana la legea scrisa (legea lui Moise). Cultivarea intelectuala a oamenilor s-a facut treptat, pe masura ce si-au largit orizontul cunoasterii. Astfel, au simtit nevoia de a explica natura ce-i inconjoara, de a gasi raspunsuri la intrebari existentiale, au incercat prin contemplatia naturala sa urce la ratiunea lucrurilor, sa intuiasca legea creatiei (zidirii), atribuind unor entitati supranaturale, ceea ce ei nu isi puteau explica si mai ales controla (seceta, boala, indundatiile, cutremure...) si fata de care isi manifestau abnegatia prin sacrificiu (ofrande), in speranta protectiei in fata raului.
Poate ca Zalmoxe a fost un demon si inchinarea la el se facea prin magie!
Nu ar fi de mirare - 1 Corinteni cap. 10 vers. 20
Reply With Quote
Vechi 25.04.2012, 12:50:05
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Poate ca Zalmoxe a fost un demon si inchinarea la el se facea prin magie!
Sau o nascocire umana datorata ignorantei si fricii in fata necunoscutului. Toate ritualurile aveau un caracter "magic", datorat superstitiilor, iar noi am pastrat traditiile si obiceiurile "magice" prin folclor. Nu-l consider pe Zamolxe un demon, ci un factor supranatural (idol mental) la care se raportau oamenii cuprinsi de demonul fricii.

Citat:
Acuma am citit versetul respectiv :) Sincer, eu nu privesc panteonul de zeitati din diverse mitologii si culturi ca demoni in sine, ci le vad ca produse imaginare umane datorate unor actiuni negative (demonice) asupra omului.

Last edited by ioanna; 25.04.2012 at 13:15:34.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2012, 11:53:47
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
din cate stiu, Zamolxe a existat ca persoana reala, a devenit un lider spiritual dac(ceva intre profet dac si un fel de Budha, iar apoi a fost sacralizat dupa moartea lui.
Vechi 29.04.2012, 12:23:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
din cate stiu, Zamolxe a existat ca persoana reala, a devenit un lider spiritual dac(ceva intre profet dac si un fel de Budha, iar apoi a fost sacralizat dupa moartea lui.
ce legatura ar fi intre Zalmoxe si Christos, asta "Observator" nu a reusit sa ne lamureasca.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2012, 13:45:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Aceasta e ce scrie Herodot ca spuneau grecii din acele timpuri, ca ar fi fost un sclav al lui Pitagora care a devenit intelept si bogat, dar Herodot spune ca nu crede acesta, ci ca a trait mult inainte de Pitagora: http://istorie.e-altfel.ro/herodot-i...spre-zamolxis/
Inainte fiecare popor avea zeii lui si cauta sa arate ca sunt mai puternici decat ai altui popor, inclusiv prin defaimare. E posibil sa fi fost un om, nu se stie.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Timpul sacru georgeval Sfanta Liturghie 17 17.02.2014 22:59:21
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Vindecarea miraculoasa: sacru si profan ioannna1234 Intrebari utilizatori 0 30.01.2011 18:01:26
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59