![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, ai dreptate, nu contest legatura tainica dintre soti. De altceva eram nedumerita in postarea lui Mihai. Stiu ca e preferabil ca nasul sa fie de acelasi sex cu pruncul (din diverse ratiuni practice), dar nu stiu ca asta ar fi o conditie obligatorie. N-am auzit ca un nas de sex diferit de al pruncului sa nu poata boteza pe motiv ca asta ar fi impediment canonic. De aceea am si amintit ca exista acel Canon stabilit la Sinodul Trulan din 692 prin care se interzicea casatoria intre rude spirituale, nas si fina sau nasa si fin, care nu pot fi decat de sex diferit, nu? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Încă ne rugăm pentru robii Tăi (aici pomenește pe nași), care au primit pe pruncul acesta, pentru sănătatea și mântuirea lor.
|
|||
|
|||
![]()
Si eu sunt de aceeasi parere!Initial mi s-a spus de parinte ca nu putem boteza impreuna ci doar unul din noi...lucru cu care am fost intru totul de acord si i l-am transmis si ei.
In urma unei discutii mai in detaliu "...",cu ea...{a insistat/m-a trimis la parintele meu}...parintele meu a spus ca NE da dezlegare sa botezam impreuna {"fara sa fim cumetri"}...cu conditia ca ulterior sa ne clarificam situatia...ea avand, din partea parintelui ei duhovnic libertate/dezlegare pt. a clarifica/decide situatia in segmentul ei personal...in urma unor "situatii" pe care nu vreau sa le mentionez. Inainte de a boteza ea a mentionat parintelui ce a savarsit taina botezului ca vrem sa botezam copilul fara sa fim cumetri...iar ca raspuns, parintele a spus ca " lasa draga ca nu e nici un fel de problema...aici eu decid..iar nas poate fi chiar si parintele copilului,...in caz de necesitate/pericol ca pruncul sa moara, in desert folosindu-se ca materie nisipul" Va multumesc. Last edited by florin7; 03.05.2012 at 12:51:25. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos a inviat! | Neagu Andrei | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 73 | 09.05.2024 11:29:28 |
Hristos a inviat . | cojanete | Intrebari utilizatori | 30 | 12.04.2010 15:16:30 |
Hristos a inviat! | bmd | Biserici Protestante | 8 | 28.05.2009 16:22:39 |
Hristos a Inviat! | amatyyy | Generalitati | 2 | 10.05.2009 21:20:53 |
Hristos a inviat! | princess | Calugarul | 0 | 29.05.2008 22:18:35 |
|