Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2012, 08:41:03
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

in plus de asta, se poarta cruciulite si iconite pe lantisor, la gat, sau in buzunar, oare asta nu denota ca acestor iconite sau cruciulite li se acorda o importanta ce merge dincolo de actul inchinarii, considerandu-se ca aceste obiecte ii vor ajuta sau feri de nenorociri?
Reply With Quote
Vechi 29.04.2012, 09:19:50
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit osutafaraunu

Inchinati-va in continuare in fata doamnei Ellen G. White si a eresurilor ei !
"Vitelul de aur" nu era o reprezentare a lui Dumnezeu, ci o reprezentare a unui substitut al acestuia, al unei "zeitati" investite cu puteri divine. Evreii au cazut in idolatrie in momentul in care au pus pe altcineva pe picior de egalitate cu Dumnezeu. Desigur, doamna White, nu a fost in stare sa inteleaga si d-voastra, care ii repetati orbeste vorbele, nici pe atat. Icoanele nu se afla intamplator in biserica, insa nu au fost puse in scopul pe care l-a indicat doamna White.

Citat:
Adevărata problemă e că ortodocșii din aceeași poveste [tristă] nu din întâmplare îngenunchează și-și fac cruce înaintea icoanei, ci pentru că așa cere regula! Regula închinării în ne-duh și în ne-adevăr...
"Regula" pe care doamna profet White a respins-o, instituind alte reguli, nu? Cum sa se puna profetesa in genunchi? Doar avea rochie cu crinolina, prea mare efortul; ea nu se inclina in fata Domnului, doar ea a "vorbit" de la egal la egal cu el, mergea adesea in Rai. Dumnezeu primeste tot ce vine din inima sincera si dornica de rugaciune. Gestul de a te pune in genunchi si a aprinde o lumanare da glas cuvintelor tale nerostite, e rugaciunea traita inlauntrul tau.

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
in plus de asta, se poarta cruciulite si iconite pe lantisor, la gat, sau in buzunar, oare asta nu denota ca acestor iconite sau cruciulite li se acorda o importanta ce merge dincolo de actul inchinarii, considerandu-se ca aceste obiecte ii vor ajuta sau feri de nenorociri?
Cand penticostalii isi trimit unui altuia batiste, cum tu insusti ai spus ca se practica in cadrul cultului din care faci parte, ce zici, ceea ce fac se incadreaza la "superstitie" din moment ce ei cred ca "batista" aceea peste care se roaga ii ajuta? Obiectul "batista" ii fereste de boala?

Last edited by ioanna; 29.04.2012 at 09:59:26.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2012, 10:04:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cand penticostalii isi trimit unui altuia batiste, cum tu insusti ai spus ca se practica in cadrul cultului din care faci parte, ce zici, ceea ce fac se incadreaza la "superstitie" din moment ce ei cred ca "batista" aceea peste care se roaga ii ajuta? Obiectul "batista" ii fereste de boala?
asa am spus eu ca sunt penticostala?
sau am spus eu ca batista in sine are vreo proprietate miraculoasa? eu am descris o practica intalnita la penticostalii din Chicago cel putin, care trimit batiste bolnavilor peste care s-au rugat, deci practic le trimit rugaciunile "impregnate" in acele batiste, care nu reprezinta decat un mijloc de transport, asa cum harul care fusese dat apostolului Pavel se impregnase in hainele purtate de acesta; diferenta ar fi ca penticostalii respectivi nu saruta si nu ingenuncheaza inaintea acestor batiste.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2012, 10:07:40
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
asa am spus eu ca sunt penticostala?
sau am spus eu ca batista in sine are vreo proprietate miraculoasa? eu am descris o practica intalnita la penticostalii din Chicago cel putin, care trimit batiste bolnavilor peste care s-au rugat, deci practic le trimit rugaciunile "impregnate" in acele batiste, care nu reprezinta decat un mijloc de transport, asa cum harul care fusese dat apostolului Pavel se impregnase in hainele purtate de acesta; diferenta ar fi ca penticostalii respectivi nu saruta si nu ingenuncheaza inaintea acestor batiste.
De ce nu judeci similar in cazul unei cruciulite purtate la gat? Caci si aceea e "sfintita", s-a rugat peste ea. Ai aceleasi preconceptii legate de ortodocsi, ca amicul adventist osutafaraunu.La el cauza e evidenta, doamna Ellen G. White, in ale carei idei el crede orbeste, in cazul tau nu stiu.

Last edited by ioanna; 29.04.2012 at 10:09:45.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2012, 10:14:46
Banned

Implicit

Citat:
De ce nu judeci similar in cazul unei cruciulite purtate la gat? Caci si aceea e "sfintita", s-a rugat peste ea.
nu cred ca putem generaliza sfintirea unor obiecte, asa cum prin hainele lui Pavel se faceau vindecari si exorcizari, trebuie ca Duhul Sfant sa dea calauzire, adica El sa spuna ce si cum sa procedam cu privire la un obiect anume; spre exemplu, daca toiagul lui Elisei putea produce o inviere sau sarpele de arama facut de Moise aducea vindecare, nu inseamna ca orice toiag sau orice sarpe de arama vor produce minuni, chiar daca s-ar face rugaciuni peste aceste obiecte, de fiecare data trebuie intrebat Duhul Sfant sau Duhul Sfant trebuie sa precizeze in ce fel va folosi anumite obiecte;
in alta ordine de idei, niciunde nu gasim ca cineva sa fi facut o inchinare sau sa fi sarutat vreun obiect.

Last edited by JoyDivision; 29.04.2012 at 10:17:42.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2012, 10:27:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
nu cred ca putem generaliza sfintirea unor obiecte, asa cum prin hainele lui Pavel se faceau vindecari si exorcizari, trebuie ca Duhul Sfant sa dea calauzire
Cand vine vorba de cultul tau judeci intr-o maniera, cand vine vorba de altii, nu se mai pastreaza aceeasi logica. Tot n-am inteles de ce adversitatea fata de o cruciulita la gat, care nu face decat sa-ti aduca aminte mereu ca "crucea este cea care trebuie sa ne poarte", crucea vizibila te ajuta sa-ti insusesti "purtarea crucii" (invizibile),adica starea de dreptate a lui Iisus, de pe urma jertfei si Invierii Lui
Reply With Quote
Vechi 29.04.2012, 10:29:46
Banned

Implicit

Citat:
Cand vine vorba de cultul tau judeci intr-o maniera, cand vine vorba de altii, nu se mai pastreaza aceeasi logica. Tot n-am inteles de ce adversitatea fata de o cruciulita la gat, care nu face decat sa-ti aduca aminte mereu ca "crucea este cea care trebuie sa ne poarte", crucea vizibila te ajuta sa-ti insusesti "purtarea crucii" (invizibile),adica starea de dreptate a lui Iisus, de pe urma jertfei si Invierii Lui
nu am nicio adversitate vizavi de acea cruciulita purtata la gat, eu doar caut sa inteleg motivatiile gestului de a purta acea cruciulita.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2012, 17:42:03
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
ai aceleasi preconceptii legate de ortodocsi, ca amicul adventist osutafaraunu.la el cauza e evidenta, doamna ellen g. White, in ale carei idei el crede orbeste
...........
Reply With Quote
Vechi 29.04.2012, 17:34:23
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Inchinati-va in continuare in fata doamnei Ellen G. White si a eresurilor ei !
Nu vă pot înțelege tulburarea produsă de această femeie! Căci în definitiv, o femeie a fost, nu o zeiță. V-am dat eu vreun citat din scrierile ei? I-am folosit ideile ca argument? Și atunci de unde obsesia aceasta? Zâmbiliciul acela îl puteți plasa mai bine în fața altei femei... știți care... Și nu e cazul să vă scandalizați, termenul este biblic!

Citat:
"Vitelul de aur" nu era o reprezentare a lui Dumnezeu, ci o reprezentare a unui substitut al acestuia, al unei "zeitati" investite cu puteri divine.
Serios? V-am recomandat să citiți Ieșirea 32, n-ați făcut-o. Iată cum se exprimă evreii idolatrii cu privire la vițelul de aur:

"... Iată, Israele, dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului!" (Ieșirea 32,4 - versiunea Sinodală)

Termenul [dumnezeul] din Biblia Ortodoxă, în originalul ebraic este [אֳלהים] Elohim. Și ca să nu existe niciun dubiu cu privire la Cine este Acest Dumnezeu, Aaron spune în versetul următor:

"Văzând aceasta, Aaron a zidit înaintea lui un jertfelnic; și a strigat Aaron și a zis: "Mâine este sărbătoarea Domnului!" "(Ieșirea 32,5 - versiunea Sinodală)

În original, [יְהֺוָה] Yahveh. Fără comentarii!

Citat:
Desigur, doamna White, nu a fost in stare sa inteleaga si d-voastra, care ii repetati orbeste vorbele, nici pe atat. Icoanele nu se afla intamplator in biserica, insa nu au fost puse in scopul pe care l-a indicat doamna White.
Poftim, aceeași obsesie! V-aș pune în încurcătură dacă v-aș cere să-mi detaliați ce spune doamna White despre episodul acesta... dar pur și simplu, nu mă interesează! E suficientă Biblia ca să vă desființeze teoria.

Citat:
"Regula" pe care doamna profet White
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tragedie in Germania Hector Stiri, actualitati, anunturi 27 09.08.2013 10:09:09
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 21:38:26
Pelerinaj la Trier, Germania, la camasa lui Iisus ANUNT Ion Pop Generalitati 1 30.04.2012 10:26:13
Buletine electronice in Germania bmd Stiri, actualitati, anunturi 73 27.07.2011 18:22:23
Xcellcenter, Germania LapetiteMoc Stiri, actualitati, anunturi 13 24.04.2011 21:39:34