![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Florine daca vrei am psalmul 50 si 70 cantati de calugari de la Putna..poate ii gasesti si pe iutub, nu stiu... le-am ascultat pana le-am invatat pe de rost.uneori cand merg pe strada incerc si eu sa ii fredonez chiar daca nu am glas si nici indemanare..
Solentina, nu cred ca are vre-o legatura masina furata cu psalmii care i-ai citit fara binecuvintare...si in general prima data aflu acuma de pe acest thread ca treb binecuvintare de la duhovnic ca sa-i citesti.. am citit si eu psalmi dar nu am patit nimic rau..
"Nu!gloria iubirii nu este îmbuibarea, Ospețe de săruturi, orgii de-mbrățișări, Ci dorul lung și taina-mpletită cu-așteptarea Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări. Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..." Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI http://blogulugicu.blogspot.com/ Last edited by gheorghie; 08.05.2012 at 09:11:25. |
|
||||
|
||||
![]()
Sincer sa fiu si eu am parte numai de ispite atunci cand citesc psalmi cu ardoare si nadejde.... parca se deschid portile iadului si toti diavolii ma ispitesc, toata lumea se cearta cu mine toate slabiciunile mele iasa la suprafata..... De asta nu mai am aceeasi ardoare sa citesc psalmi.... Doamne ajuta!!!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ia veniti-va in fire, scuturati-va putin si aduceti-va aminte ca sunteti frati ai lui Hristos si copii de Dumnezeu. Sa nu il mai laud eu pe Domnul din pricina unor coincidente neplacute? Dar si daca ar fi mai mult decat coincidente si ar fi chiar uneltiri ale celui rau ingaduite de insusi Dumnezeu ca incercari, nu ar fi ele doar pentru a-mi fi testata credinta? *** Deci daca Fiul va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi." (Ioan.8:36) *** Si voi n-ati primit un duh de robie, ca sa mai aveti frica; ci ati primit un duh de infiere care ne face sa strigam: "Ava!, adica: Tata!" (Rom.8:15) *** Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta. (2Tim.1:7) Cine ma va smulge oare din mana cea tare a Dumnezeului meu? O, am trecut prin multe in viata mea dar Ii multumesc caci in toate El a fost cu mine. Tocmai de aceea Il laud si Il preamaresc citind si recitind in Psalmi. *** Pe Tine ma sprijin, din pantecele mamei mele. Tu esti binefacatorul meu inca din pantecele mamei; pe Tine Te laud fara-ncetare. (Ps.71:6) *** Ma scol la miezul noptii sa Te laud pentru judecatile Tale cele drepte. (Ps.119:62) *** Te laud din toata inima, cant laudele Tale inaintea dumnezeilor. (Ps.138:1) *** Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Ps.139:14) Last edited by ucenic; 09.05.2012 at 00:07:30. |
|
|||
|
|||
![]()
ucenicul are altfel de psalmi dintr-o alta biblie si cu el este alta traba.
toate lucrurile au o explicatie nu e misticism pagin intrebata-m o data pe un parinte calugar,cind se citeste la psaltire? mi-a zis scurt sa nu apuna soarele peste fata ta.dar noi trebue sa fi pregatiti sufleteste: post si rugaciuni.unii parinti spun 3 catisme pe zi 40 de zile.insa este recomandat cu incuvintarea duhovnicului fiind-ca sfintiea sa stie in ce stare[de curatie]ne aflam.citirea la psaltire este lopata cu jar ce o aruncam pe cel viclean[psaltirea contine multe blesteme asupra celui rau],si de nu suntem pregatiti,avem sansa,sa o luam peste ochi in fel si chip. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
*** "Încă fiind în pântece, de Tine-am fost legat; încă din pântecele maicii mele, Tu ești apărătorul meu; întru Tine de-a pururi e cântul meu de laudă." (Ps.70:6) *** "La miezul nopții m'am sculat ca să-Ți aduc laudă pentru judecățile dreptății Tale." (Ps.118:62) *** "Mărturisi-mă-voi Ție, Doamne, cu toată inima mea, și'n fața îngerilor Îți voi cânta, că ai auzit graiurile gurii mele." (Ps.137:1) *** "Pe Tine Te voi mărturisi, că minunat ești Tu întru cele temute; minunate sunt lucrurile Tale, și sufletul meu le cunoaște foarte." (Ps.138:14) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Drept raspuns, Iisus le-a zis: <<Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.>>" (Mat.22:29) Last edited by ucenic; 09.05.2012 at 01:12:02. |
|
||||
|
||||
![]()
Altceva a vrut sa zica Alin.
Exista mai multe tipuri de psalmi. Pe langa psalmii-imnuri de slava, psalmii- rugaciune, psalmii de multumire, psalmii regali, psalmii mesianici, exista si psalmi de blestem asupra celui rau (psalmii 68 si 108). In afara de cei doi mentionti (68 si 108) , exista diverse stihuri intalnite si in ceilalti psalmi, in care e vorba de razbunare, de lupta cu vrajmasii, de cereri catre Dumnezeu ca acestia sa fie nimiciti, sa fie dati gheenei si altele. Oriunde in Psaltire e vorba de vrajmasi, orice crestin care o citeste, trebuie sa stie ca nici intr-un caz nu e vorba de oameni, ci de demoni. Iar sa te apuci tu singur de capul tau sa adresezi diavolilor imprecatii, sa-i certi, sa-i blestemi, intr-un cuvant, sa stai la discutii cu ei, si mai ales, fara sa fii serios blindat duhovniceste (adica spovedit, impartasit, post, binecuvantare, semnul crucii etc.), e oarecum echivalent cu a zgândări un cuib de viespi ori unul de vipere, fara sa ai echipament de protectie. Demonii nu sunt nesimtitori la cuvintele psalmilor, si ori de cate ori, ei aud pe vreun nestiutor in cele duhovnicesti, avand inca dinti de lapte, ca isi permite sa-i alunge, sa-i izgoneasca, sa-i blesteme, vor incerca sa se razbune, pt. a-l intimida pe inconstientul temerar. Ideea nu e sa renuntam la a citi psalmii ( de fapt asta si vrea necuratul), ci inainte de a-i citi, sa cerem sfatul si binecuvantarea duhovnicului. Psalmii se citesc mai degraba dupa ce am trecut de varsta infantilismului duhovnicesc si am inceput cat de cat sa sesizam mai nuantat ca exista o râvna fara socoteala, lipsita de smerenie, care e de-a dreptul pierzatoare de suflet, in opozitie cu discernamantul duhovnicesc. De aceea, inainte de a-i citi, e preferabil sa primim binecuvantarea si sfatul cuiva incercat. Last edited by delia31; 10.05.2012 at 12:01:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
vers.7 "când e judecat, să iasă osândit, iar rugăciunea lui prefacă-se'n păcat." (diavolii nu se roaga) vers.8 "Puține să-i fie zilele, iar dregătoria lui s'o ia altul;" (diavolii sunt pierduti da, dar pe vecie; un diavol inlocuit in "slujba" de altul - nonsens) vers.9 si 10 "copiii să-i ajungă orfani și femeia lui, văduvă;" "copiii lui să rătăcească fără nici un adăpost și să cerșească, alungați din vatra caselor lor." (orice comentariu aici este de prisos) ------ sa continui??? ------ vers.11 "Cămătarul să-i scotocească prin tot ce are, străinii să-i jefuiască ostenelile;" vers.14 "fie fărădelegea părinților lui pomenită'n fața Domnului, iar păcatul maicii lui să nu se stingă." ----------------------------- Psalmii ii gasim in Vechiul Legamant al lui Dumnezeu cu poporul Israel. In vechiul Legamant sau Vechiul Testament (nu doar in Psalmi) gasim ades cuvinte de ocara si blestem la adresa oamenilor rai, necredinciosi, cei fara frica de Dumnezeu. Insusi Domnul arunca blestem asupra unora ca ei. Modul acesta de raportare a celui bun si credincios la cel rau si necredincios era comun in vremurile acelea. Sa aduc aminte aici de parintii care puteau (prin Lege) sa aduca inaintea batrinilor pe copii neascultatori si indaratnici, si care in urma judecatii puteau fi ucisi cu pietre? Insa odata revelata dragostea lui Dumnezeu in lume prin aceea ca L-a dat pe Singurul Sau Fiu, Iisus Hristos, ca pret de rascumparare pentru sufletele oamenilor, omenirea a trecut de la Vechiul Legamant cu Dumnezeu, facut in piatra, la Noul Legamant facut in carne, in Trupul si Sangele Fiului lui Dumnezeu. Asadar noua, zidirii noi ale lui Hristos, ne-a fost data o noua Lege, o noua Porunca - dragostea: "Ati auzit ca s-a zis: "Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau." Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri..." (Matei.5:43,44) Cat despre diavoli, noi nici cu binecuvantarea patriarhului de la Constantinopol nu ii putem blestema. Ia priviti ce spune despre aceasta Apostolul Iuda: "Arhanghelul Mihail, cand se impotrivea diavolului si se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a indraznit sa rosteasca impotriva lui o judecata de ocara, ci doar a zis: "Domnul sa te mustre!" (Iuda.1:9) ----------------------------- Revin acum pentru cei incercati de frica sau temeri cu privire la citirea Psalmilor, cu indemnul Domnului si Dumnezeului nostru, Iisus Hristos: "V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea." (Ioan.16:33) Last edited by ucenic; 09.05.2012 at 03:12:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Psalmi | cristeaalin | Muzica Bisericeasca | 2 | 29.02.2012 22:46:12 |
Psalmi | Oanna | Din Vechiul Testament | 12 | 31.08.2010 18:04:05 |
cei 10 psalmi cu puteri vindecatoare | dorinel78 | Rugaciuni | 12 | 01.06.2009 18:10:33 |
Psalmi cantati | YH | Generalitati | 0 | 26.11.2007 23:58:16 |
psalmi | padrevicentiu | Generalitati | 4 | 21.10.2007 20:32:43 |
|