Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Cristos a înviat!
Să mă nască din Sine?
|
Da, draga Demetrius. Intelesul asta este inraznet insa despre aceasta, mai inainte de mine, a "vorbit" Cuvantul lui Dumnezeu:
"Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu."
sau:
"fiindca ati fost nascuti din nou nu dintr-o Samanta care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane in veac." (1Pet.1:23)
noi, crestinii, cand spunem ca suntem "nascuti din nou" stim in adevar ca suntem nascuti din Duhul Sfant al lui Dumnezeu, nascuti din Dumnezeu. Dumnezeu nu ne este doar creator, ci de-acum ne este Tata.
"Isus i-a raspuns: "Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu. (Ioan 3:5)
"Ce este nascut din carne este carne, si ce este nascut din Duh este duh. Nu te mira ca ti-am zis: "Trebuie sa va nasteti din nou." (Ioan 3:6,7)