Citat:
În prealabil postat de cred_cu_adevarat
ciudat... primul gand a fost sa spun ca eu as propune sa se dea examen sever pentru calitatea de parinte insa, daca Dumnezeu da copii si lucrul asta se face cunoscand pana in panzele albe slabiciunile si felul fiecarui om la care ii da copilasi, inseamna ca asa e cel mai bine.
|
cred ca inseamna , in primul rand datoria noastra de a ne stradui sa traim asa cum se cuvine, ca sa nu distrugem minunatele fiinte aflate in grija.
Cred, o comparatie un pic deplasata, ca e ca si cu o haina imprumutata. O porti cu cinste si ai mare grija sa o returnezi curata si frumoasa, neuitand ca ti-a fost incredintata doar o periioada. Cred ca stapanul ei s eva supara strasnic daca ceea ce el ti-a predat in stare impecabila i-ai adus-o patata, distrusa.
Cu atat mai mult un copil, care e un suflet, e coroana creatiei. E tot ce a facut Dumnezu mai frumos pe lume.
De aceea datoria noastra nu e numai sa-i purtam in pantece, sa-i nastem, sa-i ingrijim. Trebuie sa ne straduim in permanenta sa fim noi insine un model de viata duhovniceasca.
Macar de dragul lor, daca nu avem alte motivatii mai puternice.