![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
fi destul de inteligibil, dar nu știu dacă această afirmație poate fi și argumentată ( adică poate fi sprijinită pe un text patristic sau măcar al unui teolog sigur ). Personal mă gândeam la o explicație din perspectiva teologiei palamite a energiilor necreate, cam în sensul în care scrie mai sus georgeval dar m-am gândit că mă voi limpezi mai ușor dacă aflu și cum înțeleg alți credincioși interesați să își cunoască credința . Last edited by STEPHAN; 23.05.2012 at 19:22:19. |
|
|
||||
|
||||
|
Cu teoria, hm, sadem bine, insa practica ne 'omoara'...
S'acu sa ma'n cuget si io: credinta trebe 'simtita' bre, nu 'inteleasa' ori 'gandita'.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Isus îi zice lui Toma în (In20,27): ”nu fi necredincios ci credincios.” |
|
|
|||
|
|||
|
Nu ai nevoie de ele ca să crezi, dar ai nevoie dacă vrei să înțelegi ce crezi.
|
|
|
|||
|
|||
|
Pentru că dacă nu înțelegi, nu crezi, nu?
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu. Cred și fără să înțeleg multe lucruri . A afirma însă "crede și nu cerceta" este o dovadă de slăbiciune și o mare bucurie pentru ateii care consideră creștinismul irațional.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sfanta Impartasanie | stefan2010 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 15 | 30.06.2010 12:42:35 |
| pozitia la impartasanie | lore86 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 18 | 15.07.2009 13:46:57 |
| Impartasanie | EDI | Impartasania (Taina Euharistiei) | 25 | 02.12.2008 00:38:11 |
| pregatire pt Sf Impartasanie | pui | Impartasania (Taina Euharistiei) | 0 | 12.08.2008 01:00:13 |
| Impartasanie | Timoteia | Impartasania (Taina Euharistiei) | 5 | 01.04.2008 20:24:57 |
|
|