![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Uimitor! Daca tot nu gasim in noi insine atata noblete sufleteasca incat sa recunoastem si sa apreciem in celalalt valoarea pe care o are, atunci sa facem cumva sa iasa cat mai sifonat, ca prea ne simtim amenintati ca ar vrea sa ne detroneze de pe piedestalul pe care singuri ne-am cocotat.
Dupa ce ca in multe discutii, Ioana a fost singura care tinea piept ateilor si a stat ca un baraj in calea dejectiilor sectare, in timp ce pravoslavnicii atotstiutori asista ca la spectacol, verificand doar daca a pus ghilimele la citate, tot ei ii gasim nod in papura ca asa si pe dincolo. In conditiile in care, Ioana e foarte dinamica, se informeaza si formeaza din mers, receptiva la critica argumentata si nu si-a arogat niciodata pretentia ca evolutia ei intelectuala si duhovniceasca s-ar fi incheiat. Ioana draga, cine vrea sa vada dincolo de cuvinte, vede, alege ce-i de ales si intelege ce-i de inteles, cu sau fara ghilimele. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Incepe sa se clarifice . Cine isi baga in cir cu sectarii , de sectari are parte ! Dar dvs. unde erati cind ea era singura ? Sau faceati ce faceau toti ortodocsii pravoslavnici atotstiutori? Cu privire la sectari , acestia,ortodocsii, cunosc cuvintul ap. Pavel despre necredinciosi . Probabil ca in acest caz vina este a lui Pavel apostolul ca a invatat astfel ! Sunteti prea exigenta dvs. dar cred ca nu procedati bine intervenind unde nici nu ati mincat usturoi ... ci doar din confrerie ! NB: inteleg ca nobletea sufleteasca cade doar in sarcina unora, ca altminteri ...
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 23.05.2012 at 20:30:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Putem totusi reveni la soarta copilului somalez ? Sant convins ca intereseaza pe multa lume.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
După cum ne arată si marii noștri duhovnici, copiii somalezi vor avea parte de judecata lor, după legea firii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Atunci de ce se pune aceasta intrebare sub diferite forme ? De ce trebuie opus exemplul copilului somalez "fundamentalismului " ortodox ? |
|
||||
|
||||
![]()
Întreabă-i pe cei ce pun întrebarea.
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca moartea copilului somalez nebotezat este o palma data fiecaruia dintre noi.
Si mai cred ca un ortodox ar trebui sa repete pana la lacrimi ca nu exista mantuire in afara bisericii. Cred ca ajuta la "zidirea personala " cum zicea cineva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un preopinent fundamentalist, de aici de pe forum, a dat mai demult un răspuns năucitor la această întrebare, pusă tocmai din perspectiva învățăturii biblice și patristice a judecării după legea firii a celui nebotezat fără vina sa. Dumnealui a recunoscut că, da, vor fi judecați după legea firii (ceea ce nici nu putea să nege, fiind, după cum am arătat, o învățătură atât biblică, cât și patristică) dar, a adăugat dânsul, chiar dacă acceptăm că vor judecați, nu acceptăm că vor fi și iertați. Mai pe scurt, vor fi judecați după legea firii și condamnați toți. Mai adăugați la asta și alte idei, de genul "din BO face parte cine merită", ceea ce conduce logic la concluzia că pruncul somalez mort nebotezat nu a meritat să fie mântuit, și veți avea imaginea unui gen de atitudine care trebuie combătută cu tărie. Last edited by MihaiG; 23.05.2012 at 22:57:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() De cand a devenit ocupatia noastra sa decidem cine anume ajunge in rai ? Si de ce nu putem intelege de ce trebuie sa afirmam mereu ca in afara bisericii nu exista mantuire ? In opinia mea una din marile greseli ale timpului nostru este ca nesocotim intelepciunea inaintasilor nostri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ati observat era o discutie intre ortodocsi, dvs. oricum aveti o alta inavatura fiind catolic, nu stiu de ce incercati tot timpul sa faceti un prozelitism cateodata agresiv a propriilor conceptii. Va rog sa nu mai dati verdicte si judecati doar pe baza conceptiilor dvs., daca aveti ceva de completat folositi citate care sa reflecte invatatura cunoscuta, asa cum ati facut in ultimul mesaj. Dar dvs. stiti si care e invatatura catolica, mai bine zis care era cea de pana la Conciliul Vatican II. Chiar in ultimele zile cautand pe net am gasit ca explicatiile ortodoxe ecumeniste mentioneaza de obicei ca BO nu are o formulare dogmatica la fel ca dogma catolica care spune ca in afara BC nu exista mantuire. Va reamintesc: "toti cei care sunt in afara Bisericii Catolice, nu doar paganii dar si evreii sau ereticii si schismaticii, nu pot lua parte la viata vesnica si vor merge in focul vesnic ce a fost pregatit pentru diavol si ingerii sai, daca nu vor fi alaturati Bisericii pana la sfarsitul vietii lor;" http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14253 Vad ca ati interpretat citatul sf. Teofan Zavoratul. Exact asta am spus si eu cand mentionam ca au fost doi sfinti care s-au rugat pentru pagani. La fel si Biserica se roaga pentru ortodocsii care poate au ajuns in iad si ii scoate de acolo. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Internet sau internat? | Daniel777 | Generalitati | 12 | 03.01.2011 16:11:43 |
ce mai citim pe internet ? | preot_gabriel | Generalitati | 2 | 21.02.2010 22:01:59 |
Umor pe internet | phradmon | Generalitati | 6 | 01.09.2008 07:49:46 |
mobile internet | pavel92 | Generalitati | 1 | 25.11.2007 23:44:54 |
|