![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Fratilor , de ce va este teama de prozelitismul orticarui neortodox ?
De ce stati de vorba cu ei ? Nu stiti ce a invatat Pavel apostolul cum sa procedam cu acestia , mergind de la a nu vorbi decit o data sau cel mult de 2 ori , iar apoi nici casa sa nu i-o calci ? Cu cit le dati mai multa atentie cu atitit vor avea mai mare putere asupra voastra . Ia lasati-i sa latre precum ciinii la pustiu , sa vedem ce putere or mai avea ? Nu va temeti de ei , si nic de altii asemenea lor , decit atunci cind le veti da mai multa atentie . Pina atunci nu au nici o putere ! Singuri ne predam de buna voie in mina ispititorului . Numai cind dragostea draceasca de aproapele ne indeamna , atunci devenim o prada usoara in mina orisicui. Dragostea hristica a aproapelui nu este tot atit de usor de trait precum a bea un pahar cu apa . Atit ii trebuie diavolului sa auda , ca voim sa ne innebunim dupa dragostea de aproapele cea nedumnezeiasca ,ca apoi ne da el de lucru pina nu mai intelegem nimic din ortodoxie si pina ajungem in desnadejde , iar de acolo cine stie unde . Asta gasesc toti care nu vor sa inteleaga ca poruncile ortodoxe nu sunt propuneri ci porunci pur si simplu . Iar ceea ce am scris acum si aici nu mai este doar o parere ci o invatatura primita de la altii mai buni ca mine ! NB: daca este vorba de elevi , atunci trebuiesc invatati sa iasa afara din clasa cind se intimpla asa ceva iar parintii sa sesizeze direct inspectoratul , ministerul si media .
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 25.05.2012 at 21:21:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar copiii?
Intr-un cadru institutionalizat, nu oriunde, ci acolo unde ei stiu ca trebuie sa invete, deci sa asimileze tot ce li se pune inainte, li se livreaza aceste ""programe"" cu gardul vopsit. Cal troian. De aceea am facut referire la comentarii. Postez un comentariu de pe acea pagina: ""Ioan Dan Inca ceva ciudat: Baiatul meu de clasa a V-a a venit foarte entuziasmat de la scoala, gata sa citeasca aceste doua carti, iar o colega de-a lui a si citit una din ele de vineri pana luni in conditiile in care de-abia citesc o viata de Sfant pentru nota si nu si-au facut timp sa citeasca macar o Evanghelie."" Last edited by Adriana Cluj; 25.05.2012 at 21:23:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pt. a-si apara copiii , trebuie ca mai intii parintii sa fie bine infipti in ortodoxie , credinciosi cu un singur Dumnezeu , credinciosi care sa-si fi dus copii la biserica de la 2,5 ani si stat cu ei la toata liturghia , credinciosi fara idoli si neecumenisti , credinciosi care sa ofere copiilor in cadrul familiei un climat ortodox continuu si nu doar duminica , copiii sa traiasca intr-o casa cu icoane cinstite /venerate,cu candele , invatati de mici cu un canon ,cu post , precum si toate cele ale vietii duhovnicesti , corelate mereu cu virsta lor . Cu cit parintii traiesc impreuna cu copii lor facind cit mai putine din acestea cu atit protectia lor este din ce in ce mai slaba si ii vintura sectarii cum vor ei , si pe ei si si pe parintii lor , acestia crezind desigur ca fac dragoste frateasca fata de aproapele si ca ecumenismul este un lucru deosebit de bun dar pe care scirbosii de ortodocsi il mistifica si il denatureaza cu multa dusmanie ! Asta este baza luptei ,ca restul , cu reclamatii ,cu petitii si sesizari catre oficialitatile masone ... slaba nadejde ! Sau poate mai sperati in Patriarhie , in ONG-uri, in TVG-uri sau alte O-Le-Le-uri !?!?
|
|||
|
|||
![]()
Da de ce religia se face la scoala indiferent daca un copil e ortodox sau nu si daca se face, de ce sa nu fie si alta religie?
Dupa parerea mea nu ar trebui sa existe ora de religie in scoli, e pierdere de vreme si se pun note care pot strica mediile copiilor. Care vrea sa isi bage in cap povesti cu zei,ingeri, draci etc, poate sa citeasca linistit in timpul liber. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Si de ce ar trebui copilul meu sa invete ce ti se pare tie ca ar trebui ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eticheta aceea ce si-a pus-o, ortodox, e doar asa, pentru derutare..... |
|
|||
|
|||
![]()
Stiu asta dar imi pare bine sa vad ca fiecare are cate o parere despre ce ar trebui sa invete copilul meu la scoala.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu cine e acel Ioan Dan, dar cum poti sa spui ca o carte pentru educatia sanitara e impregnata cu "duhul ereziei"? Daca educatia pentru sanatate in scoli ar fi fost desfasurata de Crucea Rosie Romana, i-ar mai fi acuzat de "prozelitism"? Mai bine ar fi citit acele doua carti, doar se lectureaza rapid, daca-s pentru copii de gimnaziu si sa indice clar ce nu-i in regula,daca exista ceva in neregula, sa specifice care pasaje, decat sa cada in paranoia.
Last edited by ioanna; 25.05.2012 at 22:13:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca oamenii sunt diferiti, deci si parerile sunt diferite, altfel ar fi monotonie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tocmai asta spun, religia sa fie ora obtionala, nu obligatorie. Copilul tau, daca vrei sa invete religie, sa invete, nu ma intereseaza. Dar sunt foarte multi care nu vor sa se faca religia obligatoriu la scoala. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atentie! | sfantul_calinic | Umanitare | 11 | 14.03.2010 11:32:44 |
Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte | Iustin32 | Secte si culte | 1872 | 20.12.2009 22:41:43 |
Misiune vs prozelitism | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 12.10.2009 12:41:05 |
|