![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din ce stiu, complicatia vine din faptul ca trebuie facuta o cerere speciala pentru a fi scos de la religie, iar de multe ori procesul de aprobare a cererii de catre conducerea scolii este intarziat si se fac presiuni pentru a se merge la religie. Normal ar fi, fiind vorba de o materie optionala, ca elevii interesati sa ceara prezenta la aceste ore, nu invers. In plus, am inteles ca nu poti renunta in timpul anului scolar, nici macar in cazul in care elevul isi schimba confesiunea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci uita ca pentru religie exista biserici.Statul asta care este obligat sa te invete sa citesti este si obligat sa te invete despre Dumnezeu in masura in care vrei asta.Si nu cred ca este chiar asa de greu sa optezi ca sa nu studiezi religia. |
|
|||
|
|||
![]()
Ba este foarte greu sa faci asta. Daca mai multi iti spun acelasi lucru, inseamna ca asa e.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai dreptate, pana la urma cine nu vrea poate insista si nu face religie. Ideea este insa ca predarea religiei ar trebui, dupa mine, sa se faca la cererea expresa a elevilor care doresc asta, nu automat, ca acum. Normal ar fi ca cei care vor religie sa faca cereri in acest sens, nu invers. Pe urma, la aceste ore de religie ar fi corect sa nu se puna note si absente, practicarea/invatarea unei religii fiind strict o chestiune de alegere individuala, alegere care se poate schimba in orice moment. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Absente trebuie sa se puna celor care aleg sa frecventeze orele de religie pentru ca se presupune ca ei sant la scoala in timpul ala. ![]() Si probabil si note pentru a stimula elevii sa invete, sant de acord ca n-ar trebui sa conteze la media generala dar in definitiv nimeni nu te obliga pe tine sa nu iei 10 pe linie la toate celelalte materii. ![]() Oricum cred ca de anul asta media generala nu mai conteaza la admiterea mai departe asa ca nu conteaza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adica, ortodoxia de un ortodox, taoismul de un taoist, islamul de un musulman, budismul de un budist etc. Astfel pot fi evitate deformari de paradigma rezultate din incercarea de a explica alta religie cu un set de rationamente specifice propriei religii. Aceasta inseamna sa respectam liberul arbitru. Last edited by florin.oltean75; 26.05.2012 at 12:17:28. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atentie! | sfantul_calinic | Umanitare | 11 | 14.03.2010 11:32:44 |
Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte | Iustin32 | Secte si culte | 1872 | 20.12.2009 22:41:43 |
Misiune vs prozelitism | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 12.10.2009 12:41:05 |
|