Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2012, 20:58:36
N.Priceputu
Guest

Implicit

În general, nu mă grăbesc să dau atenție știrilor care încep cu „s-ar părea...”, „se spune că...” Jurnaliștilor li se pare adesea câte ceva, iar când n-au zvonuri, inventează. Contează faptele dovedite, ca să nu plecăm urechea la bârfe. Nu țin să iau partea patriarhului cu orice chip. Cred, însă, că trebuie să ascultăm și ce are el de spus la subiect; mai mult de atât, e nevoie de o sursă obiectivă.

În cazul de față sunt două aspecte: unul o privește pe nepoată, asupra căreia planează doar o bănuială că i-ar fi fiică, iar celălalt privește averea patriarhului, chestiune care ar trebui făcută publică.

Și eu sunt de părere că un monah nu trebuie să aibă avere, pentru că la tundere el depune votul sărăciei. La noi, însă, regula asta se încalcă de multă vreme, unii dintre ierarhi deținând, și după cunoștința mea, averi.

P.S. Iată că prietenul Cristi-boss demonstrează prin aceasta că atitudinea sa e îndreptată împotriva corupției de orice fel, nu doar a celei din Biserica Catolică.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2012, 22:47:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
În general, nu mă grăbesc să dau atenție știrilor care încep cu „s-ar părea...”, „se spune că...” Jurnaliștilor li se pare adesea câte ceva, iar când n-au zvonuri, inventează. Contează faptele dovedite, ca să nu plecăm urechea la bârfe. Nu țin să iau partea patriarhului cu orice chip. Cred, însă, că trebuie să ascultăm și ce are el de spus la subiect; mai mult de atât, e nevoie de o sursă obiectivă.

În cazul de față sunt două aspecte: unul o privește pe nepoată, asupra căreia planează doar o bănuială că i-ar fi fiică, iar celălalt privește averea patriarhului, chestiune care ar trebui făcută publică.

Și eu sunt de părere că un monah nu trebuie să aibă avere, pentru că la tundere el depune votul sărăciei. La noi, însă, regula asta se încalcă de multă vreme, unii dintre ierarhi deținând, și după cunoștința mea, averi.

P.S. Iată că prietenul Cristi-boss demonstrează prin aceasta că atitudinea sa e îndreptată împotriva corupției de orice fel, nu doar a celei din Biserica Catolică.
Foarte buna abordarea, sunt doua aspecte ambele cu "poate ca, sustine ca".. clasicul fum al ziaristului propagandist pus sa scoata si din piatra seaca o stire cu iz de scandal, o lovitura programata de sefu' cu banu' impotriva a cutare sau cutare incomod.

As mai adauga faptul ca nici macar chestia cu lasatul averii nu e ceva cert - se pare ca sunt doar declaratiile unei persoane care s-ar putea sa aiba niste afectiuni psihice.

Ca sa nu mai vorbim de o data certa cand s-a intamplat asta.

Asa ca.. Don Quijote (oricare ar fi el) nu prea are de fapt obiectul muncii.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 02:32:47
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Foarte buna abordarea, sunt doua aspecte ambele cu "poate ca, sustine ca".. clasicul fum al ziaristului propagandist pus sa scoata si din piatra seaca o stire cu iz de scandal, o lovitura programata de sefu' cu banu' impotriva a cutare sau cutare incomod.

As mai adauga faptul ca nici macar chestia cu lasatul averii nu e ceva cert - se pare ca sunt doar declaratiile unei persoane care s-ar putea sa aiba niste afectiuni psihice.

Ca sa nu mai vorbim de o data certa cand s-a intamplat asta.

Asa ca.. Don Quijote (oricare ar fi el) nu prea are de fapt obiectul muncii.
Subscriu. In ultimul an a devenit aproape o moda atacul in presa impotriva BO si BC. Cineva se straduieste sa ajunga usor, rapid, convingator la inimile oamenilor incercati si-asa de grele neajunsuri.
Propun sa avem putina rabdare pana vine raspunsul Patriarhiei. Desi nu ma numar printre cei morti de dragul actualului Patriarhat, indraznesc sa nadajduiesc ca Patriarhul nostru va da un raspuns demn de un adevarat crestin la aceste zgandareli care poarta semnatura duhului rautatii si vicleniei.
Iar pentru noi, da, sunt palme pe care le meritam (eu unul cu siguranta) si de care ne vom folosi, de voim, spre indreptare, spre mantuirea sufletelor noastre.
Slava lui Dumnezeu pentru toate! AMIN!+
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 12:09:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
In ultimul an a devenit aproape o moda atacul in presa impotriva BO si BC.
Cum scriam si pe topicul respectiv, e totusi o diferenta foarte mare, in cazul respectiv despre BC se scrie ceva adevarat si extrem de grav si de mari proportii, despre BO vezi si tu ce articol. Iar cand e ceva adevarat e de obicei ceva destul de marunt si de mica amploare (ca o calugarita a facut un copil).
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 14:13:06
Adriana Cluj
Guest

Implicit

O intrebare: oare cum de a cununat cuplul princiar o fata (o tanara pereche) oarecare, pe deasupra si cu probleme psihice (asa cum am citit mai sus)?

Cate cununii (de oameni obisnuiti, oarecare...) au mai onorat in acest fel, de cand s-au reintors in Romania?
Nu-i retorica intrebarea, chiar as vrea sa stiu daca s-a mai intamplat.

Last edited by Adriana Cluj; 05.06.2012 at 14:16:20.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 15:38:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
O intrebare: oare cum de a cununat cuplul princiar o fata (o tanara pereche) oarecare, pe deasupra si cu probleme psihice (asa cum am citit mai sus)?

Cate cununii (de oameni obisnuiti, oarecare...) au mai onorat in acest fel, de cand s-au reintors in Romania?
Această "telnovelă"a apărut în urmă cu ceva timp , iar scurgerile de "informații"au continuat pe mai multe canale , dar informațile au scăpat puțin câte puțin . Nu e vorba de o fată oarecare , și nici nebună nu-i , iar "telenovela "este mult mai complicată . In fine, sper să dau de niște informații apărute luna trecută , unele din ele dispărute în mod miraculos , pur și simplu s-au evaporat . De le găsesc le public , dar nu cret că Patriarhul poate să ne mintă în halul ăsta și nici că are o dublă personalitate atât de bine pusă la punct ! Ar fi fără precedent , ar fi groaznic, pentru că nu-i vorba de ori și cine . Trebuie să apară și o reacție din partea Patriarhiei, trebuie neapărat ! ! !
Vechi 05.06.2012, 17:07:52
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu e vorba de o fată oarecare , și nici nebună nu-i , iar "telenovela "este mult mai complicată .
Eu nu consider ca aceasta fata ar avea probleme psihice. Am citit o postare anterioara in care se faceau astfel de presupuneri...:""se pare ca sunt doar declaratiile unei persoane care s-ar putea sa aiba niste afectiuni psihice.""

Dar o putem considera o fata oarecare: fiica unei familii simple, obisnuite, din judetul Arges. Daca este fiica acestei familii...

Daca nu... se schimba situatia: atunci nu mai este o oarecare.

Last edited by Adriana Cluj; 05.06.2012 at 17:23:08.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 16:38:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul

Povestea - "telenovela " are un raspuns in "secretele" Fundatiei Omenia , cine stie ceva sa spuna , fara frica !
In fine . . . , nu cunosc daca se pot sterge niste date din motorul de cautare google , daca exista aceasta posibilitate , dar dispar date , dispar adrese referitoare la acest "scandal ". . .

Altețele Lor Regale Prințul Paul și Prințesa Lia, nașii fiicei și nepoatei Patriarhului Daniel

Intr-o atmosferă discretă, dar plină de emoții și bucurie, fiica secretă a Patriarhului Daniel (oficial, nepoata acestuia), Maria Stela Ciobotea Vișan, și-a creștinat fetița, care a venit pe lume în vinerea Paștelui, la o maternitate din București și al cărei tătic, Costel Ispas, este muscelean get-beget, născut și crescut în satul Cotești, comuna Godeni.

Pe lîngă botezul copilului, părinții și-au oficializat relația, atît la Primărie, cît și în fața Altarului, nași fiind, în ambele cazuri, Altețele Lor Regale Prințul Paul și Prințesa Lia. Toate aceste trei momente s-au derulat la Cotești și au fost organizate de Minodora Ilie, „fiică“ a localității și președinta Fundației Internaționale Omenia, dar și „nașa“ de suflet a celor doi tineri. Maria Stela Ciobotea Vișan și Costel Ispas au trecut mai întîi, în jurul orei 11, pe la primăria din Godeni și au spus un „da“ răspicat primarului Ion Pădureanu, cel care a oficiat cununia civilă. A urmat cununia religioasă, care a avut loc la biserica din satul Cotești și care a fost oficiată de un sobor de patru preoți. În același lăcaș de cult s-a derulat și cel mai important eveniment al zilei: creștinarea micuței Daniela Anastasia Florica. După acest moment, toată lumea a mers la Pensiunea Piscul Soarelui, acolo unde s-a desfășurat partea finală a evenimentului: felicitările, masa și dansul.

Last edited by cristiboss56; 05.06.2012 at 16:42:44.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 17:01:43
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

In 1978 cand i s-a nascut nepoata, Patriarhul Daniel era in Germania, urmand cursurile universitatii Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau. Mi se pare prea complicat scenariul ca el sa fi avut un copil in Germania, sa-l fi adus in tara dupa un timp, inregistrat pe numele surorii si a sotului ei,intocmit acte false la maternitate etc. Am auzit si acea discutie filmata cu camera ascunsa, difuzata la tv, cu ginerele si cu nepoata, dar ei n-au afirmat ca ea ar fi fiica lui, de aceea nu cred zvonurile de prin ziare si vobele atribuite lor.

Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 17:06:07.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ciocolota ROM si noul ei aspect Delirul Generalitati 45 06.10.2010 05:25:01
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
De ce toate acele activități grotești... ca aspect Bunl Despre Biserica Ortodoxa in general 8 10.01.2010 18:26:35
Implicarea sociala a Bisericii iosif Despre Biserica Ortodoxa in general 52 05.03.2008 18:10:19
politica nicoletajuravle Generalitati 76 20.05.2007 18:00:26