![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cei sapte ani de acasa...
|
||||
|
||||
![]()
Sunt mirat să văd că vorbirea la per tu este aproape normă și aici, pe forum.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista si situatii in care, unii dintre noi, am legat prietenii ori s-a creeat o afinitate, apropiere, simpatie si atunci ne-am permis sa ne tutuim si in public. O mare importanta o are tonalitatea in care este utilizata tutuirea. In rest, prefer sa nu comentez. Dam cuvantul parintelui care a scris articolul. Last edited by Adriana Cluj; 05.06.2012 at 21:01:48. |
|
|||
|
|||
![]()
sunt de acord sa vorbim frumos ,sa ne respectam dar eu cred ca cel mai mult merita respectul (mai ales sufletesc) oamenii cu bun simt,crestinii adevarati pe care-i respecti sufleteste nu pt statutul social,nivelul de studii etc
-lui Dumnezeu ne adresam tu:tu Doamne ajuta-mi,nu dumneavoastra; dumneavoastra e folosit la nivel social si atata tot; adica ii satisfaci orgoliul celui care-i zici dvs,eu asa vad lucrurile.se creaza o distanta sufleteasca. -asa ca daca ne adresam cu tu parca se creaza o apropiere sufleteasca intre noi,normal respectandu-ne sufleteste unul pe celalalt. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu merg pe acelasi principiu. Ii apreciez pe cei ca si mine,care nu cauta grandomania,faima lumii si respectul tuturor. Nu-mi place sa folosesc"dumneavoastra"uzual si nu-mi place cand altii folosesc acest termen adresandu-mi-se. Nu prea stiu care este imaginea mea pe forum,insa in viata de zi cu zi sunt o persoana foarte prietenoasa,care relatioaneaza mult,ori felul acesta deschis si nu pompos-politicos-distant,m-a ajutat intotdeauna in relatiile interumane.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Cum s-a spus,pe forum de multe ori nu stim cu cine socializam (nu cunoastem varsta) asa ca e posibil sa evitam a folosi pronumele de politete. Iar cu cei care-i cunoastem ne comportam in functie de varsta. Eu pe forum cred ca de multe ori am folosit "dumneavoastra",insa cu cei care-i stiu ca sunt de varsta mea parca nu pot vorbi asa,ma gandesc ca s-ar simti si aiurea. Cel putin mie nu mi-ar placea sa mi se adreseze cineva cu pronumele de politete,m-as simti imbatranit.
Totusi,mai dureros mi se pare faptul ca unii efectiv nu stiu sa scrie corect romaneste,si acest aspect e mult mai deranjant decat un simplu pronume de politete. Pana la urma respectul nu consta in vorbe... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parintii si bunica mea ne-au invatat de mici sa ne adresam catre ei cu "matale", si sincer nu imi place deloc. Practic evit sa folosesc si "matale" si "tu". |
|
||||
|
||||
![]()
Sincer să fiu, fără a mă socoti un om extrem de respectuos, dar nici ultimul golan (cu toate că evidența înșeală de multe ori și mă surprind a fi de-a dreptul mârlan uneori), mie-mi place să scriu pe forumuri cu "tu" (bine, și cu diacritice). De ce? Motivele sunt multe și au fost (o parte) amintite și aici.
În schimb constat că de opărit s-au opărit când nu li s-a vorbit cu respectuosul "dumneavoastră" cei care nu sunt ortodocși. De ce oare? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Am să-ți răspund eu. Am un mesaj pe care îl am de ieri pregătit dar am ezitat să-l postez.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre pertu-ul folosit frecvent pe forum, marturisesc ca desi nu sunt obisnuita cu acest fel de adresare din partea unor necunoscuti, acesta imi suna bine doar atunci cand sugereaza o apropiere si nu o departare (pe cele mai inalte culmi...) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce intelegeti dumneavoastra prin desfranare? | AGabriela | Generalitati | 83 | 23.02.2024 19:19:51 |
apelez la bunatatea dumneavoastra va rog..... | istina | Umanitare | 115 | 27.05.2012 11:53:05 |
Stiti dumneavoastra oare? | goldfinger17 | Intamplari adevarate | 10 | 02.04.2011 21:06:43 |
parerea dumneavoastra | Anamaria_anca | Generalitati | 12 | 11.03.2010 18:57:39 |
Maria are nevoie de rugaciunile dumneavoastra! | casandrasa | Umanitare | 24 | 14.11.2009 20:22:27 |
|