![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Revenind la tema principala a threadului , va anunt ca stirile curg in privinta implicarii bisericii in campania electorala . Cel mai "informat"post Tv. este "prietenul" nostru Pro Tv. care nu scapa nici un prilej in a ne "lauda". Cred ca au totusi o obsesie in cea ce priveste B.O.R. si problemele ei curente .
In fine am gasit ceva cat de cat amuzant : Bacinschi dă bani la biserici în campanie electorală ca să nu-l "afurisească" preoții ![]() Biserica Ștefan cel Mare din Focșani Cinci lăcașe de cult din municipiul Focșani vor primi fonduri de la Primărie din bani publici. În ani electorali, edilii din Focșani sunt darnici cu preoții, dar nu din buzunarul propriu, ci din banii publici, cotizând la greu în pușculița parohiilor din municipiu. Conștient că nu este bine să te pui rău cu cele sfinte, primarul Decebal Bacinschi a preferat varianta să i se poată mulțumi în cadrul slujbelor religioase pentru ajutorul dat bisericii, altfel riscând să se aleagă cu „afurisenia" preoților. Așa se face că în ședința de Consiliul Local de marți după-amiază, au fost pregătite cinci proiecte de hotărâri privind alocarea unor sume de bani către tot atâtea parohii. Cum era de așteptat, cei mai mulți bani, un milion de lei, merg pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă „Cuvioasa Parascheva", banii fiind necesari pentru ridicarea ultimei turle. Alte sume, cuprinse între 15.000 și 20.000 de lei ajung către alte parohii, printre care „Sfânta Mina", „Sfântul Ștefan cel Mare" sau „Buna-Vestire", unde preoții au început lucrări de investiții care acum stagnează din lipsă de bani. Spre exemplu, Parohia „Sf. Ierarh Mucenic Teodosie" a demarat o lucrare de reparare a coperișului bisericii, iar banii alocați de Ministerul Culturii, respectiv 180.000 de lei nu s-au dovedit suficienți pentru finalizarea construcției. Preotul paroh Aurelian Dumitru a pus mâna pe pix și i-a scris primarului că s-ar mulțumi cu 20.000 de lei. Bacinschi, permanent în rugăciunile preoților „În speranța că cererea noastră va fi soluționată favorabil, vă mulțumim anticipat și vă asigurăm de tot respectul nostru, avându-vă permanent în rugăciunile noastre", scrie preotul Aurelian Dumitru în cererea adresată municipalității. Primarul Decebal Bacinschi neagă faptul că măsura alocării de bani este una electorală. „Am dat bani la biserici mereu. Este drept, acum două săptămâni a venit arhiepiscopul Epifanie și m-a rugat să dau bani la bisericile «Sf. Ștefan cel Mare» și «Buna-Vestire». Este vorba de enoriașii noștri. Eu nu fac blat cu preoții ca să mă voteze. Preoții care ne scriu, îi ajutăm. Și părintele care este în cursa electorală cu mine, Petre Petre, poate să ceară bani pentru parohia sa", a declarat primarul Decebal Bacinschi. Focșănenii au păreri diferite când vine vorba de alocarea de fonduri pentru biserici. „Eu o școală nouă nu am văzut în Focșani în ultimii 20 de ani, dar bisericile s-au înmulțit precum ciupercile. Pentru copiii de la clasa pregătitoare nu se găsesc bani de mobilier școlar, în schimb pentru biserici văd că nu sunt probleme", spune Petruța Covaci.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ciocolota ROM si noul ei aspect | Delirul | Generalitati | 45 | 06.10.2010 05:25:01 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
De ce toate acele activități grotești... ca aspect | Bunl | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 10.01.2010 18:26:35 |
Implicarea sociala a Bisericii | iosif | Despre Biserica Ortodoxa in general | 52 | 05.03.2008 18:10:19 |
politica | nicoletajuravle | Generalitati | 76 | 20.05.2007 18:00:26 |
|