![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Va semnalez o minune cutremuratoare petrecuta acum nu multi ani in Grecia. Unei romance evlavioase de acolo i se arata in vis de trei ori Sf. Cosma, Protosul Sfântului Munte Athos, cel ce in timpul imparatului bizantin Mihail VII si al Patriarhului Constantinopolului Ioan Vekkos (ambii unionisti), pentru ca nu era de acord cu unirea pe care o pusesera ei la cale cu Romano-Catolicismul in urma Sinodului de la Lyon din 1274 si ii cere sa-i faca icoana si sa-i duca o parte din moaste in Romania pentru a-i face cunoscuta si viata si invatatura ortodoxa intrucat, spune el, in Romania trebuie sa ne opunem unirii cu romano-catolicismul. Minunea este consemnata in cartea „Minuni contemporane” care va fi lansata, cu ajutorul lui Dumnezeu, miercurea aceasta (astazi, 09 nov 2011), ora 18, la Libraria Sophia. Mi se pare cuntemurator faptul ca sfintii au ajuns sa ceara romanilor de peste granite sa se intoarca in Romania si sa se lupte cu mentalitatea uniata, filo-catolica, existenta la noi si sa faca cunoscuta lupta martirica dusa de Sf. Parinti contra acestui duh filo-catolic!
Minunea aratarii inteleg ca a avut loc in preajma Adunarii Generale a Conferintei Bisericilor Europene de la Lyon din 2009, tot Lyonul unde se apostaziase in 1274 si din cauza caruia moare sfantul! Sa nu uitam ca, in 1993, BOR a semnat Acordul eretic de la Balamand prin care catolicismul este recunoscut ca Biserica sora, cu taine, preotie si har lucratoare, acord ne condamnat inca oficial de BOR. Sa ne luptam, deci, din interiorul Bisericii, asa cum a facut Sf. Cosma si asa cum ne cere (am citit intr-o sursa ca a refuzat comuniunea cu Patriarhul Ioan Vekkos, care se unise cu Papa, iar asta a dus la martirizarea sa!)! Faptul ca sfantul s-a aratat inseamna ca exista o problema, dar ca ea, cu ajutorul lui Dumnezeu si prin lupta credinciosilor si clericilor bine-credinciosi, poate fi vindecata, evitata! Sfantul nu spune sa parasim Biserica, ci se ne luptam! Sa fim si noi parte a minunii sale si a iconomiei divine randuite prin el! Tot in aceasta minune Sfantul spune ca nu va veni chiar acum sfarsitul (desigur, aceasta este la latitudinea iconomiei nestiute a lui Dumnezeu, iar acest chiar „acum” se refera, evident, la anii imediat urmatori!) si prevesteste si situatia in care a ajuns Grecia chiar in aceste zile (nu vor mai exista bani pentru salarii)! Atentie, femeia nu stia nici de existenta sfantului, nici viata lui, si ignora la inceput aratarile in vis. De abia dupa a treia aratare, in care Sfantul ii povesteste si viata si ii da toate aceste detalii, ea merge la duhovnic, iar acesta la duhovnicul sau din Sf. Munte si toti confirma datele si minunea, ajutandu-o sa faca cele poruncite ei de Sfant. A carui porunca o ducem si noi, cu nevrednicie, spre indeplinire si va rugam si pe voi sa dati mai departe mailul si minunea sfantului si sa o publicati pe site-urile dumnevoastra sau sa le postati la commenturi pentru ca lumea sa cunoasca Adevarul. Moastele frumos mirositare ale Sfantului Cosma Protosul se gasesc la intrarea in biserica Protaton (vis-a-vis de sediul Sfintei Chinotite, cea care a scris si protestele din 1993 si din 1999 la adresa Acordului de la Balamand si a declaratiilor SS Bartholomeu) din capitala Sf. Munte, Kareia, gasite in 1981. Acolo arde in permanenta o candela. Vedeti mai jos: |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si hotaraste-te, ori la semnat ori trebuie sa-l condamne? Ca daca l-ar fi semnat nu cred ca te poti astepta sa-l condamne, nu? |
|
||||
|
||||
![]()
Da, chiar Laura, poate încerci și tu să citești ce faci copy&paste. Și să înțelegi.
E bine că încerci să ne informezi, dar măcar fă-o cu lucruri consistente.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand intrunirea de la Balamand a avut ca scop discutia despre uniatie. Pentru a obtine unele concesii de la catolici s-a adoptat un limbaj mai protocolar, pentru a nu-i supara prea tare. De fapt e vorba mai mult de un limbajul acesta, nu e in discutie ca acei teologi ar fi acceptat BC si Tainele din BC. In al doilea rand BOR a semnat acel acord dintr-un motiv evident, pentru ca se confrunta direct cu uniatia. Grecia si alte tari nu aveau aceste probleme. Interesant e ca BRU a refuzat sa semneze acel acord, desi ar fi trebuit sa asculte de BC. P.S. Si ca sa fie clar ca BOR are dreapta credinta, chiar pe site-ul Patriarhiei scrie ca Filioque este o erezie. Iar in ziarul "Lumina" articolul despre Filioque expune pozitia cea mai transanta existenta in ortodoxie: http://www.ziarullumina.ro/articole;...esiologie.html Last edited by catalin2; 08.06.2012 at 11:32:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Frate Cristi nu te mai supara fratia ta atat de des pe bietii sectari.Sa stiti ca dansii,fara sa isi dea seama(deh,judecatile lui Dumnezeu)fac un mare bine credintei ortodoxe pt ca dansii,in marea lor majoritate,sunt complet deficitari in predicare(chiar si in raport de alti inaintasi ai lor sectari,cu toti antemergatori ai satanei)iar copii Sfintei Biserici Ortodoxe au prilejul sa le vada limitele in raport de invatatura Sfintilor Parinti.
In plus,invariabil, dansii nu se pot abtine si sub masca mincinoasa si perfida a unei iubiri in hula isi arata adevaratele intentii si lovesc,mai devreme sau mai tarziu, in credinta ortodoxa.Este normal pt ca dreapta credinta are acest efect,de a starni intunericul ce isi vede amenintata expansiunea.In acest mod ortodocsii mai tineri au prilejul sa le vada adevarata fata si adevaratele intentii si vor stii de cine sa se fereasca.Daca nu ar fi venit multi i-ar fi crezut si i-ar fi urmat dar asa,prin grija lui Dumnezeu,dreptcredinciosii au posibilitatea de a vedea cat adevar este in Sfanta Scriptura cand Iosif a spus: ,,Iată, voi ați uneltit asupra mea rele, dar Dumnezeu le-a întors în bine"(Facerea 50,20). Doamne ajuta!+ Last edited by Pelerin spre Rasarit; 08.06.2012 at 14:10:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai sapa putin. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Sa ne rugam lui Dumnezeu astazi, cand praznuim pe toti Sfintii, ca prin rugaciunile lor, ale milioanelor de sfinti din istoria bimilenara a Bisericii noastre, sa ne sfintim viata. Sa ne daruiasca putere ca sa postim, putere ca sa ne rugam, indrazneala ca sa ne spovedim curat si sincer, ravna ca sa ne impartasim la vreme cu Sfintele Taine, putere si dragoste ca sa ducem o viata curata si iubitoare de Dumnezeu si de semenii nostri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prilej minunat sa mai citim, chiar astazi, din Vietile lor! |
|
||||
|
||||
![]()
Fratele nostru , CelMandru , a postat pe un alt thread cateva cuvinte pe care le-am considerat extrem de folositoare si ziditoare pentru suflet . Merita sa le citim , sa le intelegem , si sa ne bucuram inca odata ca exista cu adevarat ortodocsi vorbitori , dar mai ales traitori , precum fratele nostru Mihai :
<< Unul câte unul, una câte una, pe fiecare dintre voi frățiorilor și surioarelor care ați plecat urechea la cuvintele mele în care vă ceream ajutorul, vă îmbrățișez cu dragoste frățească și mă plec în fața voastră. Osteneala cu care v-ați nevoit la rugăciune, și căldura izvorâtă din inimile voastre cu care ați mângâiat un frate căzut, vă înalță, fraților, vă aduce mai aproape de Dumnezeu, căci ați reușit, împreună, să-l ridicați de jos. Slavă Domnului! Am simțit în tot acest timp o mână de care am putut să mă sprijin, un umăr pe care să plec capul obosit de griji. Slavă Maicii Domnului! Sunt prea mic pentru minunăția aceasta la care am luat parte. Vă rog, să mă credeți că ați făcut un lucru bineplăcut lui Dumnezeu. Eu așa cred, pentru că simt măreția lucrului făcut cu inima sinceră, înmuiată de milă, aprinsă de dragoste. Măreția aceasta depășește firea omului, dar Dumnezeu ne iubește și ne-a lăsat cale liberă să o căutăm prin iubire, prin rugăciune. Multe am învățat din cele ce Dumnezeu a rânduit pentru mine, iar strădania voastră a fost cu adevărat un exemplu ce aș vrea să mi-l înfig în inimă și să-l pecetluiesc acolo pe vecie. Minuni există. Trebuie doar să existe ochi care să le vadă. O minune este că eu mă simt mult mai bine, și încă nădăjduiesc la mila Domnului. Dați, fraților, slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit de așa mare dar ca sfânta rugăciune și ne-a înzestrat cu o minte și-o inimă prin care ne putem încălzi unul pe altul în vremurile înfrigurate ale căderilor în păcate! Vă mulțumesc din inimă! Să mă iertați, frații mei, că nu am cuvinte potrivite și îndestulate pentru a arăta starea de profundă recunoștiință pe care o am față de voi! Mi-ați deschis ochii încleiați de greutatea deznădejdii! Pace să aveți în inimi, frații mei, și să pășiți cu credință în Hristos Dumnezeu pe calea îngustă a viețuirii creștinești, căci în dârzenia ortodoxiei sălășluiște adevărul prin care ne vom mântui cu toții! Doamne ajută!>>
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 16:48:18 |
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 12:12:40 |
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 20:40:11 |
|