![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
DIN TATĂ ÎN FIU
de Predescu Virgil Hai sus! Cum poți dormi Când clopotul solemn răsună? Trezește-te, începe o nouă zi, Fiule, e ziua ta cea mai bună. La Altarul Patriei iubite, Vei merge pe urmele pașilor mei, Ascultă vocea maicii noastre îndrăgite, Nu ignora chemarea ei! Oamenii umplu deja câmpia, Marele fluviu își adună apele, Bărbați de care-i mândră România Vin de peste tot fluturând stindardele. Spre al Patriei noastre Altar Iubirea-i face pașii să-și poarte. Pentru toți patriotismul e jar, Toți se vor devota până la moarte. În priviri o flacără îți lucește, Care place inimii mele de părinte. Deschide ochii larg, privește, Spectacolu-i măreț, ia aminte! Trebuie, pe al Patriei Altar, Anii tăi tineri să-i dedici. Îți vei depune ca pe un dar Primele tale jurăminte aici. Vei jura solemn și august În fața României și a mea. Că vei sluji vitejește și just Țara, Neamul și Legea. La al Patriei Altar sfânt Și cu mâna pe drapel Vei rosti acest jurământ. Nici mort nu renunța la el! Mai sunt jurăminte, firește, Cerute de tatăl tău și de onoare. Ceva în tine îți va șopti iubește, Făcând să-ți bată inima mai tare. Dar pe al Patriei Altar, În această zi minunată, Jură că frumuseții în dar Îi vei oferi iubirea ta curată. Dacă o fată frumoasă și cuminte, Vei ști s-o faci să te iubească, Ale căsătoriei sfinte legăminte Cu ea pe veci să te unească, Iar la al Patriei Altar străbun Mergeți amândoi să vă uniți Ca Iisus, cel blând și bun, Să v-ajute să trăiți fericiți. După acest eveniment deosebit Dacă devii la rândul tău tată Și soția un fiu ți-a dăruit, Răsplătind iubirea ta curată, Altarului Patriei străbune Dă acest rod al dragostei, În inimă ta ea îți spune Că fiul tău este și al ei. Privești această armă curios, Ea într-o zi va fi în mâna ta. Când dușmanul va lovi furios Cu ea în luptă te vei avânta. Pe Altarul Patriei române Astăzi arma o vei lăsa, Atinge-o când Țara îți va spune: „Ia-o, am nevoie de ea.” Când timpul, ce curge neîncetat, Prin efoturi zilnice nevăzute Trupul îmi va fi ruinat Și resorturile îmi vor fi frânte, Lângă al Patriei noastre Altar Să-mi săpi mormânt. Oare pierde total al vieții dar Cine revine în al Țării pământ?
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 19:48:25 |
|