Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 08.06.2012, 21:21:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit Mănăstirea Tuturor Sfinților din inima Bucureștilor isi va sarbatori hramul !


Mănăstirea Tuturor Sfinților din inima Bucureștilor, cunoscuta ctitorie a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, își va sărbători duminică hramul. Sfânta Liturghie la această mare sărbătoare va fi săvârșită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„Sâmbătă, 9 iunie, de la ora 17:00 vom săvârși slujba de Priveghere în cinstea Duminicii Tuturor Sfinților ca hram al Sfintei noastre mănăstiri și vom ține slujba de Priveghere până în jurul orelor 21:00. În data de 10 iunie, duminică, începând cu ora 09:30 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia slujba Sfintei Liturghii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi”, a declarat pentru TRINITAS TV Protos. Vicențiu Oboroceanu, starețul Mănăstirii Antim.

Mănăstirea Antim din Capitală a fost construită între anii 1713-1715, prin strădania Sfântului Antim Ivireanul, pe atunci Mitropolit al Ungrovlahiei, după planurile întocmite chiar de acesta.

„Ctitoria Sfântului Antim a început în data de 24 iulie 1713. Sfântul Antim a terminat ansamblul arhitectonic al mănăstirii în 1715. Chiar din anul acela Sfântul Antim a închinat biserica și mănăstirea Duminicii Tuturor Sfinților. Este un hram mai puțin cunoscut, mai puțin întâlnit. Originile sale le recunoaștem de pe timpul împăratului Leon Bizantinul în secolul al IX-lea în care împăratul zidește o biserică dăruind bisericii acest hram, al Duminicii Tuturor Sfinților”, a mai precizat Protos. Vicențiu Oboroceanu.

Așezământul monahal își mai serbează hramul și pe 27 septembrie, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 08.06.2012, 21:24:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Thumbs up Ediția a II-a a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor”

Duminică, 10 iunie 2012, orele 12:00, va avea loc în foișorul Parohiei Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie din București ediția a II-a a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor”, după cum ne-a informat Biroul de presă al Parohiei Apărătorii Patriei II.


Acest Festival își propune să descopere tineri și adulți dornici de a învăța și interpreta pricesne, unele cunoscute, altele necunoscute publicului larg, sau uitate de-a lungul timpului de către credincioși, având și rolul de a-i apropia mai ales pe tineri, de Biserică, prin cântec.

Prima ediție a acestui Festival, care a avut loc în data de 6 decembrie 2011, s-a bucurat de mare interes din partea elevilor, tinerilor și chiar a adulților din cadrul parohiei noastre. Piesele muzicale care s-au clasat pe locurile I, II și III au fost postate pe youtube și pe site-ul parohiei www.sfantulambrozie.ro .

La ediția a II-a a acestui Festival participă, 31 de tineri și adulți cu vârste cuprinse între 12 și 80 de ani, din cadrul a trei parohii (Parohia Apărătorii Patriei I, Parohia Apărătorii Patriei II «Sfântul Ambrozie» și Parohia «Constantin Brâncoveanu») și de la patru Școli Generale (nr. 108, 113, 133 și 189) din cartierul Berceni. Este pentru prima dată când trei parohii și patru școli se asociază, la nivel local, în organizarea unui asemenea eveniment cultural.

Festivalul va avea două secțiuni: Secțiunea I «până în 15 de ani» și Secțiunea II «peste 15 de ani».

Festivalul se va bucura și de prezența unor artiști consacrați: Nicoleta Voicu, Polina Manoilă, precum și artistul liric al Teatrului național de operetă Cristian Moldovan.

Parohia Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie va acorda finaliștilor diplome de participare, iar câștigătorilor premiilor I, II și III, diplome și trofee. Melodiile premianților vor fi postate în format video, pe site-ul parohiei și pe youtube.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #3  
Vechi 08.06.2012, 21:26:16
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit Parohia Precupetii Vechi in sarbatoare !


Duminica aceasta, 10 iunie 2012, reprezintă pentru credincioșii parohiei Precupeții Vechi un moment de aleasă bucurie duhovnicească deoarece lăcașul de cult se află sub ocrotirea Tuturor Sfinților încă de la ridicarea bisericii, din anul 1773. Cu ocazia hramului programul liturgic va fi unul special și va debuta încă de sâmbătă seara.

„Săptămâna aceasta a fost o săptămână de pregătire duhovnicească pentru enoriașii Parohiei Precupeții Vechi cu prilejul sărbătoririi hramului bisericii noastre „Duminica Tuturor Sfinților”. În ajunul sărbătorii pe 9 iunie credinciosii sunt asteptati sa participe la Slujba de Priveghere incepand cu orale 17:00. Duminica 10 iunie, Slujba Sfintei Liturghii va începe în jurul orei 9:30”, după cum a precizat pr. Diac. Ciprian Tudor.

Activitate social filantropică

Din 26 iunie 2005 in parohia Precupeții Vechi functioneaza un centru de asistenta al persoanelor in dificultate, amplasat in curtea din spatele Bisericii, care cuprinde un Asezamant Social pentru varstnici, cu 18 locuri, un locas de inchinaciune al asezamantului - Paraclisul cu hramul 'Acoperamantul Maicii Domnului '- si o cantina, care asigura hrana pentru cei adapostiti in centru, cat si pentru restul de 30 de asistati social.

„Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, parohia noastră adăpostește și are grijă de 22 de bătrâni în cadrul Așezământul Social „Acoperamnatul Maicii Domnului” al parohiei”, a mai spus părintele diacon.

Lăcașul de cult

Biserica Precupeții Vechi, situată în vechea mahala negustorească a fost construită în 1773 (sub domnie fanariotă) de modești ctitori ai locului: Gheorghe Ieroschimonahul, Năstase Șimioneanu cu soția sa Minca, ajutat de Tudor, Ioana, Tudora, Petre și alți ostenitori precum Popa Grigorie, Popa Gheorghe, Popa Radu și Maria. În 1898 a fost reparată, mărită și pictată din nou prin osârdia epitropului Anton Georgescu, a preoților Grigorie Dinescu și Ioan Ionescu. Din acel an dateaza și tâmpla cu icoane pictate de Gheorghe Zograf a carui semnatura se descifreaza pe scena “Cina cea de Taina”, de deasupra ușilor împaratesti. Alte îmbunatatiri, adaugiri și repictari s-au savârșit între anii 1906-1909 prin stăruința preotului Nicolae Popian. După cutremurul din 1940 s-a rezidit turla mare, s-au consolidat pereții și cele două turle mici, s-a spălat și completat pictura. Între anii 1958-1964 s-au refăcut reparații exterioare, s-a introdus instalația de gaz, s-a refăcut pictura cu ajutorul material și binecuvântarea vrednicului de pomenire Patriarh Justinian, al cărui chip s-a zugrăvit în biserică la locul ctitorilor.

Pictura în ulei este opera pictorului Keber și datează din 1930 și a suferit două restaurări, în 1942 și în 1964 . În urma cutremurelor din 1977 și 1986 sfântul lăcaș a suferit deteriorări în zidărie și a fost afectată în mare parte și pictura, înnegrită și cu multe părți lipsă. În vremea Pr. paroh Tudor Gheorghe, între anii 1999-2002, a fost restaurată întreaga suprafață pictată. Tot în acesta perioadă s-a consolidat în întregime acoperișul bisericii, înlocuindu-se tabla veche cu tabla nouă. În anii 2004-2009 s-au efectuat lucrări de subzidire și consolidare a zidăriei și s-a înlocuit pavimentul din ciment cu marmură. Tot în aceasta perioadă s-a lucrat cu multa atenție la elementele decorative exterioare – stucaturi și ornamente florale în stil brâncovenesc – precum și la diaconicon și depozitul de lumânari și colportaj, anexe ale sfântului lăcaș.

Elemente de artă și patrimoniu

Biserica, în prezentarea ei actuală, are trei turle și este construită după un plan clasic în forma de cruce, cu pridvor, pronaos și naos. Decorația exterioară, reprezentată de stucatura medalioanelor, frizelor și brâielor care înconjoară biserica este inspirată din stilul brâncovenesc. Toata suprafața interioară este acoperită de fresca în ulei a pictorului Keber și datează din 1930. Înfațișarea de acum i s-a păstrat prin 2 intervenții succesive: în 1942 au lucrat asupra ei pictorii Dogărescu și Hermineanu iar în 1964 pictorul Gheorghe Teodorescu-Romanați, ajutat de Constantin Stănescu, preot-pictor. Între anii 1999-2002, a fost restaurată toată pictura de o echipa de pictori conduși de prof. Ioan Grigore. În anul 2000 s-a pus piatra de temelie la Paraclisul cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, împodobit cu o frumoasă pictură în stil neobizantin executată în tehnica ulei de pictorii Ioan Achițenie și Valeriu Dulgher.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #4  
Vechi 09.06.2012, 11:33:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit Slujba înmormântării Protosinghelului Pimen Georgescu, de la Manastirea Cernica .

Astazi ,9 iunie , are loc slujba înmormântării Protosinghelului Pimen Georgescu, de la Manastirea Cernica .


Cu părere de rău am aflat de trecerea la cele veșnice a părintelui Protosinghel Pimen Georgescu din Mănăstirea Cernica, la venerabila vârstă de 99 de ani, viețuitor statornic al acestei mănăstiri, fost secretar și iscusit cântăreț al cunoscutei chinovii din
ostrovul Cernicăi.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos,
Biruitorul morții și Stăpânul vieții veșnice, să așeze sufletul părintelui Pimen împreună cu drepții, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.

Veșnica lui pomenire din neam în neam !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #5  
Vechi 09.06.2012, 23:40:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Astazi ,9 iunie , are loc slujba înmormântării Protosinghelului Pimen Georgescu, de la Manastirea Cernica .


Cu părere de rău am aflat de trecerea la cele veșnice a părintelui Protosinghel Pimen Georgescu din Mănăstirea Cernica, la venerabila vârstă de 99 de ani, viețuitor statornic al acestei mănăstiri, fost secretar și iscusit cântăreț al cunoscutei chinovii din
ostrovul Cernicăi.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos,
Biruitorul morții și Stăpânul vieții veșnice, să așeze sufletul părintelui Pimen împreună cu drepții, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.

Veșnica lui pomenire din neam în neam !
 Părintele Pimen Georgescu de la Măn. Cernica a fost înmormântat



Părintele Protosinghel Pimen Georgescu de la mănăstirea Cernica a fost înmormântat sâmbătă, 9 iunie 2012, în cimitirul așezământului monahal.

Părintele, în vârstă de 99 de ani, a trecut, miercuri, la Domnul. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat, într-un mesaj adresat obștii Mănăstirii Cernica cu acest prilej, că protosinghelul Pimen Georgescu a fost un liturghisitor atent, mare cântăreț și tipicar, bun duhovnic și monah statornic.

El fost apreciat nu doar de monahi, ci și de foarte mulți credincioși pelerini ai mănăstirii Cernica. A fost, de asemenea, un protopsalt virtuos și bun cunoscător al rânduielilor tipiconale, a înfrumusețat permanent slujbele mănăstirii și a format ucenici, a mai menționat Întâistătătorul Bisericii noastre.

Părintele Pimen Georgescu era originar din localitatea Munteni, județul Ialomița și a viețuit la Cernica timp de 80 de ani.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #6  
Vechi 10.06.2012, 20:54:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit Statele Unite: manifestație împotriva culturii morții

Un al doilea val de manifestații împotriva legilor distrugătoare de familie din Statele Unite a avut loc pe 8 iunie în zeci de orașe americane.
Zeci de mii de oameni s-au strâns pentru a protesta în primul rând împotriva legii președintelui Obama care obligă firmele să plătească pentru avorturile și anticoncepționalele angajatelor lor. Această lege de o cruzime absurdă obligă organizațiile pro-viață, anti-avort, Bisericile creștine sau forurile de bio-etică să plătească pentru crime, adică împotriva voinței lor exprese. De asemenea, această lege încurajează crima intra-uterină făcându-o accesibilă și plătită de alții.
150 de evenimente pe tot teritoriul Statelor Unite au avut loc și au fost organizate de către „Liga de Acțiune Pro-Vita” (Pro-Life Action League) și de organizația „Cetățeni pentru o Societate Pro-Vita”.
Printre sutele de vorbitori s-a aflat în Miami și Arhiepiscopul Thomas Wenski care a spus că „principiul fundamental al sănătății nu trebuie să ucidă pe nimeni”.
Jerry Cox, Președintele „Consiliului Familiei” a spus: „Există o rațiune a faptului că tiranii și dictatorii la început vânează libertatea religioasă. Ei știu că credința în Dumnezeu eliberează pe oameni”.


Sursa: http://www.lifesite.net
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #7  
Vechi 10.06.2012, 20:57:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit Victorie a vieții și familiei în America

În Statul american Washington, legea conform căreia parteneriatele homosexuale sunt ridicate la nivel de căsătorie, adoptată de forurile legislative, a fost oprită cu o zi înainte de intrarea ei în vigoare, după ce organizația „Păstrați Căsătoria - Washington” (Preserve Marriage Washington - PMW) a strâns 240 000 de semnături împotriva legii.
Opoziția împotriva redefinirii căsătoriei a fost uriașă, deși organizațiile pro-homosexuale au cheltuit miliarde de dolari în promovarea „valorilor” necreștine.
Brian Brown, președinte al „National Organization for Marriage” (Organizația Națională pentru Căsătorie), a felicitat PMW arătând că această campanile demonstrează sprijinul adânc de care se bucură căsătoria tradițională, și aranjează scena pentru o victorie uriașă a căsătoriei la referendumul din noiembrie.
„Efortul de a strânge semnături pentru căsătoria tradițională a produs mai multe semnături decât orice referendum din istoria statului” a spus Brown.
Semnăturile vor fi analizate și se va organiza un referendum în Washington pentru a determina voința populației în această privință. Voturile sunt oricum de două ori mai multe decât este necesar pentru un referendum.
„Suntem încrezători în victorie. 32 de state din America au votat în ceea ce privește căsătoria și fiecare dintre ele a optat pentru căsătorie tradițională și a respins căsătoria homosexuală. Nu avem dubii că și Washington va face la fel”.
Președintele în exercițiu, Barack Obama este suporter al „căsătoriilor” homosexuale, pe când contracandidatul lui Mitt Romney este tradiționalist convins și dorește păstrarea adevăratei căsătorii.


Sursa: http://www.lifesite.net
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro mihailt Generalitati 6 14.01.2011 22:11:54
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere fragmente Stiri, actualitati, anunturi 0 13.09.2010 09:25:35
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 14.06.2010 17:59:31
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI mq Generalitati 19 02.09.2009 13:54:01
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! mihailt Generalitati 3 21.05.2009 21:43:39