![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Mântuirea este scopul Creștinismului și obiectivul Bisericii. Creștinismul ortodox afirmă cu fermitate că Dumnezeu s-a făcut om pentru ca omul să poată să se facă Dumnezeu. Acest concept al Îndumnezeirii, respinge faptul că mântuirea este un rezultat pozitiv la o dilemă juridică, ci este de fapt un proces de vindecare." http://ro.orthodoxwiki.org/Soteriologie Citat:
Citat:
Citat:
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Adevarat, lucru experimentat si de mine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am intalnit oameni minunati de confesiuni neo-protestante, insa mereu evit discutiile teologice, ca desi sunt unii care cu indrazneala citeaza din Sfanta Scriptura si se folosesc de cuvintele sfinte, eu mereu parca aud psalmistul cum ma cearta:
''Spus-a Dumnezeu celui pacatos: Pentru ce graiesti dreptatile Mele si iti insusesti testamentul Meu prin gura Ta.'' (Ps. 49,17)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spuneai ca BP e mistica; oare? Unde e incredintarea, unde e caracterul tainic si dubitativ, daca penticostalul are nevoie de certitudini pentru "a crede" ? Eu te vindec aici pe loc si-ti fac o demonstratie, trebuie sa arat ca vorbesc in limbi pentru a arata ca am Duh Sfant etc. Brusca "vindecare" pe care o face pastorul penticostal in fata multimii adunate, ii pune pe acestia in fata unui eveniment senzational, pe care ei il iau la cunostinta in plinatatea evidentei sale, insa asta nu inseamna a crede, ci inseamna a constata, a inregistra un fapt. Din pacate, mediile penticostale si cele evanghelice pun mare accent pe astfel de evenimente, organizeaza serate de "staruinta", din dorinta de siguranta religioasa. Mare adevar ai grait. Last edited by ioanna; 12.06.2012 at 08:27:53. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
De multe ori insa, omul doar se roaga si primeste vindecarea fara mana vreunui apostol. Citat:
Biserica este mistica, in sensul ca percepe realitati spirituale neintelese de altii, dar tot ea, prin credinta, face ca aceste realitati sa se manifeste vizibil, pe pamant, pentru intarirea credintei celor care le vad si mai ales pentru raspandirea Evangheliei. Citat:
![]() Citat:
Nu ma consider departe de ortodoxie, desi nu fac parte din cultul BO. Nu pot insa sa reneg meritul celor care m-au ajutat sa o regasesc, desi nu erau ortodocsi. Ei au fost acolo cand am avut nevoie de mantuire, ca sa imi arate drumul spre ea. Faceti si dvs la fel cu fratii dvs si nu vor mai pleca. Dar mai intai trebuie sa invatati dvs ce este mantuirea, si ca Hristos a murit pe cruce pentru pacatele dvs, in locul dvs, pentru ca dvs sa fiti mantuita si sa primiti viata de veci. Alt scop mai mare nu a avut, pentru ca v-a iubit; si pe dvs si pe noi ceilalti. Citat:
Totusi, sfintenia nu sta in tacere, ci in a sti ce sa vorbesti. Apostolii au fost cei mai vorbareti oameni; Iisus nu a tacut. Desigur, noi nu suntem la nivelul lor, ar trebui sa tacem mai des. Sa ne ierte Dumnezeu...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 12.06.2012 at 09:25:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar aveți dreptate, nu vă voi mai răspunde la postări, astfel încât să ne vedem fiecare de treburile noastre. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe fratele plecat care n-a cunoscut deplinatatea Ortodoxiei, eu nu-l pot asculta sau citi cele scrise de el despre ortodoxie, privindu-l ca pe un marturisitor al credintei autentice, datorita parcursului sau spiritual si a faptului ca el nu traieste in Biserica. El isi da cu parerea din afara, criticand de cele mai multe ori cele "ale ortodoxiei". Nu-i cazul Dorianei, insa sunt altii care se intorc ca si mari “invatatori”. Tu i-ai lasat in pace, au plecat si s-au regasit (zic ei) prin alte parti, dar ei nu te lasa pe tine, vin inapoi sa-ti tulbure “oaza ta”, invocand pretextul propavaduirii Evangheliei, de parca noi nu am avea marturisitori autentici printre noi de la care sa invatam si terminand prin incercari ridicole de a-ti demonta credinta. Acel om poate fi o “lumina” in comunitatea pe care a ales-o, nu in cea pe care a parasit-o, caci in primul rand el nu intelege modul nostru de a gandi. Ma enerveaza la culme cei care vin si spun pe un ton autoritar: "este scris ..." de parca eu n-as stii ce este scris :) "Este scris" nu e sinonim cu a intelege ce este scris, caci in procesul asta intervine gandirea. Un "ucenic" din comunitatea penticostala, nu este Invatator in comunitatea ortodoxa, iar faptul ca citesti din placere teoretica scrierile heterodocsilor nu inseamna ca-i recunosti ca si "invatatori" ai ortodoxiei. Last edited by ioanna; 12.06.2012 at 10:27:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ce pleaca oamenii din bisericile istorice? in general, pentru ajutoare. Cei care adera la cultele neoprotestante o fac pentru ca primesc ajutoare constand in haine si alimente (oare in Romania voturile pentru diverse partide nu tot in felul acesta se cumpara? la fel se procedeaza cand vine vorba de optiunea religioasa).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ei bine, contextul s-a schimbat. Acuma, nu mai merge să cumperi votul religios. O aspirație există, sădită în toți oamenii: Eliade numea specia noastră "Homo religiosus". Stând foarte prost la capitolul cultură religioasă (ca și la cultură în general) oamenii au nevoie de religie, dar preferă religii fast-food, preferă spaghetti-creștinismul. Ce dogmatică, ce liturgică, ce studiu al hagiografiilor, ce patristică ? Hai, dom-le, să fim serioși ! Ridici mâinile în sus, îți șoptește pastorul trei vorbe și te vindeci spiritual. Mergi pe stadion și ești mântuit. Bolborosești ceva și îl ai pe duhul. Care duhul ? Duhul Sfânt, se înțelege, ce, mai există altul ? Și astfel, comisarii dușmanului lui Dumnezeu și al oamenilor reușesc mereu să recruteze suflete de pripas, facilitându-le angajarea pe drumul damnării în timp ce le spun că s-au mântuit deja. Ceea ce este mai important pentru noi, este ca asemenea bazaconii să nu contamineze Bisericile Apostolice, existând destule indicii ale unei asemenea tendințe. Ori de câte ori primim o rugăciune pe mail, chiar de la un coreligionar catolic sau ortodox, în care ne explică cum ne vom vindeca dacă o trimitem la alți nouă fraieri, avem toate elementele unei aiureli de tip penticostal. Ori de câte ori vedem pe cineva că se roagă nu cu mâinile la piept, ci cu ele ridicate în aer este probabil să avem în față pe cineva deja cucerit de modul de gândire penticostal, adică un practician al păgânismului cu elemente creștine. Să nu ne închipuim că noi înșine am fi scutiți de asemenea alunecări. În foarte mulți teologi, oameni care au studiat mai sistematic decât noi și au citit câteva rafturi de bibliotecă în plus, recunoaștem elemente de alienare neoprotestantă. Să ne ținem departe de ei, sau, dacă îi citim, să o facem așa cum entomologii admiră strălucirile curioase din lumea insectelor. Noi, să ne ținem aproape de cei care au primit de la Cristos misiunea de a ne conduce spre El.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 12.06.2012 at 11:41:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O, Ioana, dar afirmand ca „te enerveaza la culme cei care vin si spun pe un ton autoritar: "este scris”, nu faci decat sa le dai apa la moara solascripturistilor, caci si despre cei ce se enerveaza la culme cand le spui „ce este scris”, scrie ceva. Iar np stiu sa speculeze. E unul din citatele lor preferate. La cat de previzibili sunt np, asteapta-te la urmatorul citat din partea lor, si inca spus cu atata suficienta de sine incat vor fi si mai convinsi ca ei sunt cei ce fac lucrarea Domnului, caci „este scris”: „Propovăduiește cuvântul, stăruiește cu timp și fără de timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga-răbdare și învățătura. Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci - dornici să-și desfăteze auzul - își vor grămădi învățători după poftele lor”. (2 Timotei 4, 2-3) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|