ce am observat eu acum in zilele in care traim.... ortodoxia este privita ca o rivala. nu conteaza daca esti adventist, daca esti martor al lui iehova, daca esti evanghelist, important este sa nu fii ortodox, este o ura pe ortodocsi ceva de speriat. daca tii post, daca te impartasesti, esti luat in ras ca nu conteaza ce bagi in gura ci ce scoti din gura, cum sa te impartasesti imbuibat de carne n-am sa inteleg niciodata. mi-am pus copilul sa tina post ca sa se poate impartasi si toti 'pocaitii' mi-au sarit in cap ca ce pacate are copilul. eu macar incerc sa-mi educ intr-un fel copiii, ei i-au educat asa de tare incat n-au niciun Dumnezeu sau au pe unul propriu cu care discuta in particular :)) va spun din propria experienta ca nu ortodocsii au ceva cu sectarii ci invers. ortodoxia traita cum trebuie nu este usoara, sa nu mai zic ca trebuie sa te si spovedesti si un om mandru nu o poate face, dar asa face necuratul ne acopera sa ne fie rusine. n-am incotro si trebuie sa traiesc printre astfel de oameni, nu ma cred mai rasarita, numai ca nu eu ii atac verbal ci ei pe mine, ei au ceva impotriva mea, efectiv nu ai cum sa nu le raspunzi, iti rad in nas ca tii post degeaba, citesc Sfanta Scriptura pe diagonala si inteleg ce vor, nu ce trebuie. mi s-a spus in fata ca fiecare intelege ce vrea, de parca noi putem sa talmacim Biblia dupa bunul plac sau pe sarite. ne asteapta vremuri grele....