![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai intai ai zis ca diferenta o face numai "credinta si curatia ta". Pe urma spui ca de fapt conteaz aci cum e la "aia", ca sunt asa si pe dincolo. Deci pe langa ca i-ai judecat la modul general si absolut (pe ce baze si cu ce drept??) te-ai contrazis singura - dupa prima afirmatie, daca tu intri plina de "curatie si virtute" la "impartasania" lor ar trebui sa functioneze, indiferent cat de "vrednici" sunt ei. P.S. la ce te referi concret cand spui "diferenta"? P.S.2 Care e pozitia ta fata de impartasanie? Este trupul si sangele Domnului (varianta ortodoxa) sau doar un simbol (neoprotestanta)? Last edited by AlinB; 27.06.2012 at 13:28:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, nu i-am judecat pe acei oameni. Poate ca sunt cei mai mari sfinti, dar daca la ei impartasania este doar un simbol si nu trupul si sangele Domnului, nu ma intereseaza. Ce sa fac cu un simbol? Totusi, cand np spun "simbol", nu inteleg intotdeauna ceea ce ortodocsii inteleg prin simbol, ci vor sa spuna ca nu au in fata carne si sange. Deci, ar fi mai corect spus: "un simbol fizic pentru o realitate spirituala". In ce priveste curatia, e ca la ortodocsi: nu trebuie sa iei impartasania daca ai pacate opritoare sau nemarturisite. Zi-i virtute daca vrei, dar incearca totusi sa si gandesti rezonabil. P.S. 1 Adica pot fi pedepsit daca iau impartasania in chip nevrednic. Ceea ce nu am spus e ca e important si cine o da, anume slujba si curatia lui, dar am preferat sa ma uit la mine si nu la altul. P.S. 2 Este vorba de trupul si sangele Domnului, dar nu de carne si sange, ci de un trup mistic.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 28.06.2012 at 12:01:16. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Uita-te mai sus, am subliniat exact ceea ce tu ai scris. Daca vroiai sa scrii altceva.. Citat:
Citat:
Citat:
Sa fim seriosi. Oricine poate face un recital mental a pacatelor care le-a facut si sa zica un "I'm sorry". Apropo, de unde stii ca si cand primest iertare si tie cine iti da "oprire"? Citat:
Citat:
Eu inteleg prin simbol o materie care difera in orice sens fizic sau chiar parafizic de realitatea care o reprezinta, singura legatura fiind o idee, o atitudine mentala. PS.3 In ce context mai exact te-ai impartasit la ortodocsi daca inteleg bine? Last edited by AlinB; 29.06.2012 at 10:58:12. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Am vorbit de o situatie extrema, exista diferite grade de binecuvantare si blestem... Citat:
Insa sunt destui care cred ca impartasania este un simbol pur si simplu. Cand eram ortodoxa.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
E aceeasi eroare logica pe care o intalnim in cazul Sola Scriptura. Ca sa-ti vezi pacatele ai nevoie de smerenie. Dar insasi ideea ca poti reusi singura este dovada ca iti lipseste smerenia, ca esti sclavul mandriei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum nu mi le-ar numara parintele. Eu ma duc la el si ii spun ce am facut. Pacatele mi le vad tot eu, deci...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Apostol si Evanghelist Luca ne relateaza urmatorul episod din viata Mantuitorului:
"Ioan, raspunzand, a zis: Invatatorule, am vazut pe unul care, in numele Tau, scoate demoni si l-am oprit, pentru ca nu-Ti urmeaza impreuna cu noi. Iar Iisus a zis catre el: Nu-l opriti; caci cine nu este impotriva voastra este pentru voi." (Lc. 1, 49-50) Ce talcuiri ale Sfintilor Parinti ati intalnit legat de acest episod? Poate fi inteles ca lasand loc dialogului ecumenic? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu iti cunosti toate pacatele si chiar faci pacate, stiind ca sunt pacate?!? Ar trebui sa ai o experienta duhovniceasca prea mare, ca sa iti recunosti toate pacatele, si sa fi citit toata bibliografia referitoarte la pacate. Si nici atunci! Omul are nevoie de duhovnic, pentru a putea avansa pe drumul ingust spre mantuire. Te-ai gandit cumva ca s-ar putea sa gresesti in aprecierile tale? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Tu poti fi subiectiva, altul - mai putin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai, dar ce dumnezeu ciudat ai! Citat:
http://www.pasi.ro/revista/numarul16...ndreiescu.html "Penticostalii din România au o influență ortodoxă în două direcții.(...) ...putem spune că există o doctrină despre preoția specială în Cultul Penticostal, care nu există în majoritatea denominațiunilor penticostale occidentale.(...) Cina Domnului nu este o simplă comemorare a morții Domnului Isus Hristos, ci au o putere mai mare. Prin asta, penticostalii se deosebesc de majoritatea denominațiunilor și grupărilor penticostale de tip evanghelic din SUA sau Europa de Vest, care acordă actelor de cult o semnificație pur simbolică." Mda, influenta ortodoxa in gandirea penticostala sau cum sa te camuflezi in teren inamic :) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|