Citat:
În prealabil postat de Annyta
Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilință recunosc și mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiești. Deci, astăzi, că este luni și începutul săptămânii, mă rog cu umilință îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie și fără de voie, și-mi ajută să pun început bun și să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!
O Doamne, astăzi îți dau sufletul și trupul meu și voința mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepsește-mă Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viață. Și iartă pe cei vii și pe cei răposați, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, și pe toți ne învrednicește de mărirea Ta în rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinții Tăi îngeri, către care zic: O, cereștilor ajutători și păzitori ai oamenilor, vouă mă închin și vă mulțumesc, pentru ajutorul si conducerea ce ne-o dați în toate zilele noua, nevrednicilor și păcătoșilor. Scutiți-mă de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți, ca sa nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciți-mă sa va vad la moartea mea, stând în jurul meu si să duceți sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Fetei lui Dumnezeu, iar vouă sa vă mulțumesc acolo, pentru purtarea de grija ce ați avut pentru mine si binele vostru sa-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin.
|
Cunosc două persoane (apropiate mie) care afirmă că nu sunt de acord cu partea accentuată din rugăciunea de mai sus.
Ceea ce arată încă o dată cât suntem de diferiți!
Oare putem să ne rugăm doar pentru iertare și îndreptare, "scutiți" fiind de pedepse? Fără de păcat nu suntem, ca să fim "scutiți" din start de orice pedeapsă.
În plus, este posibil ca ceea ce numim noi pedeapsă să fie o lecție din care să învățăm "să nu mai facem" greșelile trecutului, fiind o modalitate de îndreptare mai eficientă, decât o simplă admonestare... Voi cum vedeți lucrurile?