![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Hristos n-a pomenit nimic de "Sfânta Biserica Ortodoxă", El a fondat Biserica Creștină. De fapt, nici "Creștină" n-a numit-o, aceasta e denumirea dată mai târziu de urmașii Lui ca semn că e Biserica lui Hristos, adică a Aceluia care Mântuiește. Hristos mântuiește și nu Biserica. Acesta e și substratul cuvintelor "nu vă cunosc pe voi!"(Mat.7,23). Citiți cu atenție cuvintele Mântuitorului și vedeți că El nu va respinge din Împărăția Sa prin acele cuvinte pe eretici ori atei, ci pe cei care se dau cu cărămida-n piept că sunt drept credincioși, că fac exorcizări și au minuni. Motivul respingerii este altul și ar trebui să vă umple de groază; nu să aruncați în stânga și-n dreapta cu judecăți cine va fi mântuit și cine nu...
|
|
||||
|
||||
![]()
Lasa-ma sa ghicesc , Hristos a pomenit de biserica adventista :))).
Lasand , gluma la o parte , la inceput (pana in anul 1054) Biserica era Universala - si a avut contact cu Sfintii Apostoli ( intemeiata/infiintata de insisi apostolii ). Dupa care in anul 1054 s-a despartiti in Biserica Ortodoxa si catolica - Important! ambele au aceleasi radacini apostolice. Deci noi ortodocsii avem siguranta ca la carma Bisericii Ortodoxe se afla Hristos.(efeseni 1,22) In timp ce , la adventisti capul bisericii este Ellen White (pentru ca ea a infiintat aceasta adunare , si nicidecum Sfintii Apostoli). Citat:
Citat:
Dumneata realizezi ce prostii spui ? Nu crezi ca Hristos face minuni in Biserica Sa ? Nu crezi ca cu ajutorul lui Hristos nu putem scoate (exorciza) diavolii din oamenii posedati ? In plus , nu ne laudam pe noi insine ca suntem drep credinciosi , ci laudam ca Biserica calauzeste oamenii catre dreapta credinta. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Lăsând gluma la o parte, apostolii n-au întemeiat nici Biserica Universală (Catolică), nici Biserica Ortodoxă. Dacă ar fi fost așa, ar fi trebuit ca denumirea să apară în Evanghelii, F.A., Epistole ori măcar în Apocalipsa. Timp de 60 de ani să nu scri un cuvințel despre asta? Nț, Nț! ![]() Citat:
Capul Bisericii este Hristos. Așa scrie și așa credem. Citat:
Citat:
![]() Citat:
Ba cred, dar asta nu-i va scuti pe respectivii dreptcredincioși (că or fi ortodocși ori adventiști - să fie clar!) să ajungă în foc. Pentru ce-am spus mai sus. De fapt Hristos a spus (Mat.7,23). |
|
|||
|
|||
![]()
Macar vom avea cu ce sa ne prezentam in fata DOmnului. Apostolul Ioan ne-a spus ca in special caldiceii nu sint placuti Domnului.
Doar la modul declarativ. Domnul nostru Isus Hristos a spus "Acesta este Trupul meu." Ellen White a spus ca nu e adevarat. Iar voi o credeti pe ea. |
|
|||
|
|||
![]()
Doar la modul declarativ pentru catolici, pentru ei capul fiind papa de la Roma.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si ati trecut la faza 2: ironia; urmeaza faza 3-batjocura si ultima faza, 4, banarea.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E trist sa vad cum eu vorbesc de istoria Bisericii Ortodoxe , de radacinile ei apostolice si imposibilitatea existentei Lui Hristos in celalate asa-zise biserici infintate de catre nu stiu ce reformator eretic ; in timp ce dumneata o tii cu "dreptcredinciosii care fac fara-de-legi si care le si propovaduiesc". Ce fara de lege ? : ca spunem ca credinta Ortodoxa este calea cea dreapta ? Si care ar fi problema ? Nu am voie sa ma mandresc ca Mantuitorul ne-a aratat , TUTUROR neamurilor, calea cea dreapta ? Daca Dumnezeu ar fi vazut ca credinta ortodoxa nu este credinta cea dreapta , nu crezi ca si-ar fi retras Harul Sau ? Nu am voie sa spun ca Biserica Ortodoxa este Biserica cea dreapta? Ca enoriasii sunt si pacatosi si au si patimi - este partea a2a. A fi credincios nu inseamna a fi fara de pacat. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bag din nou ca musca in lapte. S-a afirmat ca in Ortodoxie nu ar exista ideea rascumpararii. Nu am inteles prea bine ce ati dorit sa spuneti. Va intreb mai ales legat de parabola in care unui om ii este iertata (de catre Dumnezeu) o datorie foarte mare iar acesta, in loc sa ierte la randul sau o datorie mica unui datornic, ia si pielea de pe acesta. Ca urmare, cel ce-i iertase lui se supara si il arunca la inchisoare pana va plati totul. Iata o parabola care vorbeste de plata si de iertare, ori ceea ce a facut posibila aceasta iertare a marii datorii a omului catre Dumnezeu nu este tocmai Jerfa de Sange al Domnului? De ce sa fie nevoie o asemenea Jertfa daca nu pentru plata pacatelor noastre? De ce era gresit cele afirmate anterior?
Multumesc de raspuns! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei;"(Apoc.18,4 - versiunea ortodoxă)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei"-aici cred ca nu se referea la voi adventistii |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|