Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pai sa le vedem.
Cand ai fost intrebat de niste detalii cu totul generice, ai dat-o cotita ca ti-as fi cerut chipurile numele si CNP -ul.
|
Pentru că acele amănunte mi s-au părut total nelalocul lor, ca și cum aș fi mințit. Cele două botezuri se află arhivate pe saitul comunității, dar aleg să nu-ți dau adresa, tocmai pentru că ai încălcat prezumția de nevinovăție. Sunt deja obișnuit cu scepticismul vostru, chiar și după ce primiți atâtea dovezi clare.
Citat:
Pai doar nu era sa recunosti ..
Recunosti doar ce si cat iti convine.
|
Nu eu trebuie să recunosc, ci cei care au făcut grosolănia aceea penală. Acum doi ani când a fost discuția referitoare la acea informație pe un alt forum, am făcut o investigație privitoare la acel "pastor" adventist. Nu există și nici n-a existat un asemenea pastor. Dacă informația apărea doar pe acest forum, nu era nicio problemă, am sistat deja la suficiente minciuni și dezinformări; însă filmarea respectivă atestă implicarea unor pesonaje de vârf din B.O.R. și asta e grav de tot! Cu asemenea metode venale se ocupă clerul B.O.R.? Destul de rușinos!
Citat:
Nu este "educatie religioasa" este "educatie adventista" si asta da, e spalare pe creer.
|
Ar trebui și eu să afirm că educația ortodoxă e
spălare pe creeer?(
sic!)
Citat:
E ca si cand ti-ai educa copilul sa fie fumator, hotz sau betziv (cam asa e, translatat in plan spiritual)
Nu e tot educatie? Ce e rau sa dai o educatie copilului, daaaa?
|
Ei bine, educația la care te referi (eu nu i-am spus "adventistă") presupune evitarea acelor apucături (translatat și netranslatat) nu doar prin vorbe, ci și prin exemplu personal. Dacă toți părinții ortodocși ar face la fel, România ar arăta cu totul alfel. Și nu doar sub aspect moral...
Citat:
Ooo..ce mare diferenta.
Un copil este influentabil si va face oricum ceea ce spun parintii.
Mai ales cand vorbim de parinti care te conditioneaza cu bani si alte mijloace pentru a fi un "bun adventist".
Iarasi, stiu caz concret
|
Omule, de partea cealaltă sunt vizibile milioane de cazuri concrete, nu unul; dar eu nu fac apel la ele. Nu te poți mărgini la principii, dogme și doctrine? Ai nevoie de "
cazuri concrete", oricum subiective și neverificabile.
Citat:
Pai sa facem si noi caz de ei, ca adventistii oricum fac caz de ortodocsii nepracticanti la tot pasul.
Nu ti se pare corect asa?
|
Nu, căci ar fi net în defavoarea voastră, atât numeric cât și prin gravitatea lor. Mulțumește-te că mă leg doar de principii și nu de oameni.
Citat:
Statistici arata ca ortodocsi practicant sunt in jur de 4%, admitand de dragul statisticii ca cei care frecventeaza biserica sunt oarecum practicanti.
|
Și crezi că acesta e un motiv de laudă?
Citat:
Am convingerea personala ca sunt mult mai putin ortodocsi nepracticanti din cei care frecventeaza biserica decat neoprotestanti nepracticanti din cei care frecventeaza adunarea.
|
Nu are cum! Nici măcar statistic, ca să nu mai vorbim de alte criterii.
Citat:
Stiu, iti sta ca un ghimpe in posterior faptul ca nu se intampla ca la catolici, sa ajunga sa ceara sa fie stersi din registrele de botez.
|
Te înșeli! Nu m-ar încălzi cu nimic să scadă numărul ortodocșilor cu câteva milioane, sunt împăcat cu condiția de minoritar.
Citat:
Daca nu vor sa fie adventisti, macar sa fie atei, stapanul tau ar fi tare multumit.
|
Cred că am mai spus-o: contrar părerii populare, diavolul poate fără probleme să facă baie în agheasmă și să fumeze tămâie; nu mi-e "stăpân" și cred că e suficient de mulțumit și încântat de ce a realizat în această țară.
Citat:
Aiurea, stiu adventisti care incalca grosier sabatul, au afacerile deschise si sambata, apropo daca sunt angajati ortodocsi, nu se pune?
|
Tu iarăși știi multe, de ce nu faci contestație?