![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Primul nostru copil a fost botezat la "urgente", iar norocul nostru a fost ca locuiam pe aceeasi scara cu parintele care avea sa devina duhovnicul nostru si cel mai apropiat slujitor al bisericii, de sufletul nostru. Dupa o vizita "protocolara" a unor colege de-ale sotiei, copilul a devenit inert, ca o carpa si aproape ca nu mai respira. Si nu durase decat cateva minute, maxim 5, pana am inteles cum stau lucrurile si l-am chemat pe parinte, care l-a tinut in brate si i-a citit vreo 20 de minute continuu, pana cand copilul a inceput sa prinda un pic de rosu in obraji si sa dea semne de viata... Astfel, i s-a facut atunci jumatate din slujbele de botez, iar restul intr-una din zilele urmatoare. Despre cai si alte animale (vaci bune de lapte, vitei, etc), nu mai spun ca scriu un roman. Niciodata sa nu bagatelizam lucruri despre a caror gravitate nu stim inca mare lucru. Sa ne fereasca Dumnezeu sa trebuiasca sa trecem prin asa ceva... Oare preotul ce parere are despre asta? Tot autosugestie? Cascatul este o forma "vizibila", prin care se "dizolva" acea energie negativa care a existat. Practic este "certitudinea" ca a fost vorba de "deochi" si nu e vorba de o raceala sau o rebela durere de cap, cand poti astepta mult si bine sa casti, ca nu-ti vine...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc) Last edited by Mosh-Neagu; 12.07.2012 at 23:40:50. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Se "dizolva" acea energie negativa- asta e tot o invatatura ce tine de ortodoxism? In plus partea cu cascatul vine atunci cand cineva este "descantat", lucru pe in mod evident contravine invataturilor Bisericii. Nu cred ca ati vazut preoti cascand pentru ca citeai rugaciuni ptr deochi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citez din ce-am extras anterior: Cu alte cuvinte, o privire pizmasă devine un comportament sau o călăuză prin care se răspândește otrava diavolului. „Deochiul - zice Sfântul Vasile cel Mare - este o acțiune a diavolului săvârșita de oamenii pizmasi.” Într-o rugăciune a Sfântului Vasile se cere: „... risipește orice lucrare a diavolului, orice atac drăcesc”. Aceasta înseamnă că ochiul pizmas NU este, de exemplu, o banală durere de cap, o amețeala obișnuită sau altceva. Hotărât, este ceva TERIBIL, ceva îngrozitor, ceva de nesuferit, ceva DRĂCESC. "Dracesc" sau "energie negativa", e diferenta doar de "nuanta". Daca preotul "casca" sau nu, explicatia e data tot acolo: preotii fiind hirotoniti, sunt considerati slujitori ai lui Dumnezeu si ei nu pot fi afectati. De altfel, cine a trecut prin asa ceva stie cum stau lucrurile: la "descantec" casca persoana care face ritualul, iar la rugaciuni, cascatul acesta bolnav, prelungit la extrema si cu lacrimi, este intotdeauna la cel care a fost deochiat. Eu cel putin asa am observat. Cum spunea fratele Cristi, mai exista si alte momente cand acest cascat apare "din senin". Uneori in biserica se mai intampla, ca si cum cineva sau ceva tine cu tot dinadinsul sa-ti tulbure mintea de la Sf Liturghie. Dar nu atat de pregnant fiindca in biserica sunt multe metode de a "ne apara". La rugaciune, o singura data, cu vreo doi ani in urma mi s-a intamplat si mie, si mi se pare ca si colegei noastre Dorina, pe cand aveam "rugaciunea de grup". De-atunci, m-a ferit Dumnezeu de asa ceva, fie si 3 noaptea. Nu e meritul meu, se intelege, ci asa vrea Dumnezeu.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Deochiul !!! | Marcel_Ionut | Vrajitoria | 6 | 25.10.2012 22:54:57 |
Deochiul | Dia20_diana | Vrajitoria | 12 | 28.11.2008 16:16:30 |
|