Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2012, 15:19:56
iRoDiOn's Avatar
iRoDiOn iRoDiOn is offline
Member

Data înregistrării: 22.09.2011
Locație: Romînia
Religia: Ortodox
Implicit

Da, am dat un singur exemplu. Majoritatea institutilor SUA, au desecretizat sute de documente care care atestat existenta acestor fiinte venite din Univers.
Exista poze cu navete, cu extraterestii... chiar puterea SUA a comunicat cu astfel de fiinte, precum ei afirma.
Apoi, imi este greu sa cred ca numai noi, Terra, este singura planet locuita din Univers.. sunt mii de planete cu viata pe ele..

Sfinte moaste? bine.. inafara de mirosul placut, care este diferenta dintre ele si alte oase?
Eu nu neg sfintenia, dar Hristos a zis.. 'Aflati adevarul si ve-ti fi liberi' sau ceva in genul

Atunci daca fantomele exista, inseamna ca nu exista rai si iad? de ce aceste suflete nu se duc in fericirea vesnica sau in chinul vesnic..

Da, la Shambala de exemplu.. porti energetice.. sau campuri energetice cum sunt in Muntii Bucegi sau la Sarmisegetuza
Poate ati citit, sau ati auzit , ca se presupune ca exista o lume ascunsa chiar in interiorul pamantului...

De ce nu se invata la scoala? pai nu stiu.. au interesul ca omenirea sa fie prost pregatita (asa cum papa detine toate secretele lumii, pe cand noi stim ce vrea el sa stim) ca s-o maniuleze..
Vechi 13.07.2012, 15:25:01
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iRoDiOn Vezi mesajul
Atunci daca fantomele exista, inseamna ca nu exista rai si iad? de ce aceste suflete nu se duc in fericirea vesnica sau in chinul vesnic..
Intreb: cum se face diferenta intre o fantoma si un demon?
Sfantul Pavel afirma clar: "lupta noastra este impotriva duhurilor necurate care sunt in vazduhuri". patimile omului sunt starnite si de duhurile necurate dar si de omul insusi prin abuzul de poftele senzoriale (ce cauta palacerea si fuga de durere).
In acest sens recomand scrierile filocalice.
Evagrie Ponticul este incechivoc.

Noi crestinii ortodocsi stim cu siguranta ca ce spune Hristos Iisus este adevarat: "Cel ce crede in Mine chiar daca va muri va trai". "Cel ce crede in Mine nu va vedea moartea in veac".
Stim de la Sfantul Petru ca demonii in frunte cu "satana alearga ca un leu cautand pe cine sa inghita".

Asadar sa luam aminte si sa nu se smintim sau sa ne poticnim ... "sa ne fie frica acolo unde nu trebuie sa ne fie frica" (Psalmi)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 15:29:14
iRoDiOn's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Intreb: cum se face diferenta intre o fantoma si un demon?
Sfantul Pavel afirma clar: "lupta noastra este impotriva duhurilor necurate care sunt in vazduhuri". patimile omului sunt starnite si de duhurile necurate dar si de omul insusi prin abuzul de poftele senzoriale (ce cauta palacerea si fuga de durere).
In acest sens recomand scrierile filocalice.
Evagrie Ponticul este incechivoc.

Noi crestinii ortodocsi stim cu siguranta ca ce spune Hristos Iisus este adevarat: "Cel ce crede in Mine chiar daca va muri va trai". "Cel ce crede in Mine nu va vedea moartea in veac".
Stim de la Sfantul Petru ca demonii in frunte cu "satana alearga ca un leu cautand pe cine sa inghita".

Asadar sa luam aminte si sa nu se smintim sau sa ne poticnim ... "sa ne fie frica acolo unde nu trebuie sa ne fie frica" (Psalmi)
“Nu este viata lui Buddha legenda fiecarui om''
deci, te rog sa lasi versetele.. vreu sa avem o discutie inafara religiei..
sau daca vrei sa avem acesta discutie, spune-mi te rog de ce crezi ca crestinismul este credinta adevarata? pt ca te-ai nascut crestin?
Vechi 13.07.2012, 15:33:56
iRoDiOn's Avatar
Member

Implicit

La Istorie - invatam ca omul se trage din maimuta
La Biologie - invatam ca totul a evoluat - din cele mai mici forme de viata s-a evoluat si am aparut noi......
care este adevarul? cele 2 materii mint?
Vechi 13.07.2012, 15:40:47
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
La Biologie - invatam ca totul a evoluat - din cele mai mici forme de viata s-a evoluat si am aparut noi......
care este adevarul? cele 2 materii mint?
Nicidecum.
Teologia ortodoxa afirma ca omul este creatura lui Dumnezeu si ca omul este trup si suflet spiritual.
Trupul omului are o fiziologie identica cu cea a animalelor. Insa spre deosebire de sufletul animalelor, sufletul spiritual al omului este unic intrucat are posibilitatea vietii duhovnicesti prin harul lui Dumnezeu.
Recomand scrierile Sfantului Serafim de Sarov si ale Sfantului Luca al Crimeei.

Teoria evolutionista nu afiram ca "omul se trage din maimuta" ci doar ca toate organisemele de pe planeta noastra sunt inrudite din puct de vedere fiziologic (tupeste, functional). Acest lucru este artat inechivoc de ADN. Teoria evoluinista nu isi propune sa studieze cauza aparitiei primei celule vii (ce implica si ADN ul), ci doar sa explice CUM (nu si DE CE, CU CE SCOP) au aparut organisemele vii (biologic) pe Terra.
Teoria evolutionista nu isi propune sa formuleze o explicatie eshaustiva si inechivoca pentru cauza unicitatii cognitiei speciei umane.

teologia ortodoxa afirma ca omul este "cununa creatiei" datorita vietii sale duhovnicesti intru Hristos Iisus (pentru ca Logosul s-a intrupat in om). Superioariatea speciei umane fata de alte specii nu este de nautra fizologica (trupeasca, materiala) ci de natura cognitiva (spirituala, mentala, intelectuala).

Last edited by Eugen7; 13.07.2012 at 15:45:39.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 15:45:51
iRoDiOn's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Nicidecum.
Teologia ortodoxa afirma ca omul este creatura lui Dumnezeu si ca omul este trup si suflet spiritual.
Trupul omului are o fiziologie identica cu cea a animalelor. Insa spre deosebire de sufletul animalelor, sufletul spiritual al omului este unic intrucat are posibilitatea vietii duhovnicesti prin harul lui Dumnezeu.
Recomand scrierile Sfantului Serafim de Sarov si ale Sfantului Luca al Crimeei.

Teoria evolutionista nu afiram ca "omul se trage din maimuta" ci doar ca toate organisemele de pe planeta noastra sunt inrudite din puct de vedere fiziologic (tupeste, functional). Acest lucru este artat inechivoc de ADN. Teoria evoluinista nu isi propune sa studieze cauza aparitiei primei celule vii (ce implica si ADN ul), ci doar sa explice CUM (nu si DE CE, CU CE SCOP) au aparut organisemele vii (biologic) pe Terra.

teologia ortodoxa afirma ca omul este "cununa creatiei" datorita vietii sale duhovnicesti intru Hristos Iisus (pentru ca Logosul s-a intrupat in om). Superioariatea speciei umane fata de alte specii nu este de nautra fizologica (trupeasca, materiala) ci de natura cognitiva (spirituala, mentala, intelectuala).
OK! te rog sa numai amestecam religia in acesta discutie..
pt. ca asa iti recomand si eu ''Arheologia interzisă'', ''Straini veniti din spatiu'', ''O lume ascunsa'' etc......
Eu vreu propria ta parere, nu ce spune Biserica..
Vechi 13.07.2012, 15:51:56
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu vreu propria ta parere, nu ce spune Biserica..
Parerea mea este intocmai cu parea Sfantului Serafim de Sarov si a parintilor filocalici:
fara harul lui Dumnezeu omul nu este decat pamant (materie, praf si cenunsa). Fara viata duhovniceasca intru Hristos Iisus omul este NIMIC. Scopul vietii omului este mantuirea, sfintenia: dobandirea Duhului Sfant (numai si numai cu ajutorul Domnului Iisus Hristos).

teoria evolutionista este utila in intelegerea modului CUM au aparut speciile, cum functioneaza organismele dar nu va putea niciodata sa raspunda la profundele intrebari: care este CAUZA aparitiei primei celule vii? care este SCOPUL existentei organismelor (viata biologica)?
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 16:55:15
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Cel mult la biologie. Zi-mi si mie totusi care e manualul in care se invata asta? Si nu vorbim despre niste poze la inceputul manualuilui. Nu, la o "lectie" care invata asta.
Vechi 13.07.2012, 16:52:47
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
“Nu este viata lui Buddha legenda fiecarui om''
deci, te rog sa lasi versetele.. vreu sa avem o discutie inafara religiei..
sau daca vrei sa avem acesta discutie, spune-mi te rog de ce crezi ca crestinismul este credinta adevarata? pt ca te-ai nascut crestin?
Prietene tu nu ai cunostinte nici despre crestinism (nu stii ce invata Biserica), nici despre realitatea inconjuratoare (dovada "comunicatele de presa" ale "institutilor" americane, si nici despre filosofie sau logica. Stiu sunt dur, dar tu esti doar un copil care a citit 2 aberatii pe net si crede ca a fost "luminat" si e mai inteligent si mai informat decat altii. Mai asteapta sa cresti si mai citeste si niste carti, nu prostii pe internet.
Vechi 13.07.2012, 16:46:26
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, am dat un singur exemplu. Majoritatea institutilor SUA, au desecretizat sute de documente care care atestat existenta acestor fiinte venite din Univers.
Exista poze cu navete, cu extraterestii... chiar puterea SUA a comunicat cu astfel de fiinte, precum ei afirma.
Nu stiu care sunt sursele tale "de informare" dar sunt slabute. Nu exista nici un comunicat si nici o dovada. Mai nult daca vrei iti dau eu comunicatul Casai Albe si al Nasa care spun ca nu exista nici o dovada a unei inteligenteextratereste. Cu toate astea au alocata surse de cercetare si descoperire a existentei unei inteligente extraterestre.
Citat:
Apoi, imi este greu sa cred ca numai noi, Terra, este singura planet locuita din Univers.. sunt mii de planete cu viata pe ele..
Pe ce te bazezi ca ai viata mii de planete? Ai fost recent in vizita? Ca la fel de credibile sunt persoanele care sustin intalnirea cu "civilizatiile superioare" ca si cei care au "vizitat" alte planete. Si ghici, ce? Sunt destui dintr-astia.
Si de ce ti-e atat de greu sa crezi ca Pamantul e singura planeta cu viata? Exiata 2 variante:
1. Crearea universului de Dumnezeu. Si daca e asa a facut viata doar pe Pamant.
2. Evolutia? Stii care e probabilitatea ca atomii respectivi sa se uneasca si sa creeze o celula vie? Practic zero. Si daca s-ar fi format, cum crezi ca ar fi evoluat pana la inteligeta? Si daca ar fi evoluat pana la inteligenta de ce au extraterestii "descoperiti" tot forma umanoida? E mai simplu sa crezi asta?

Citat:
Sfinte moaste? bine.. inafara de mirosul placut, care este diferenta dintre ele si alte oase? ..
Nu crezi ca era bine sa te informezi inainte de da cu parul?

Citat:
Daca...si cu parca

Citat:
Da, la Shambala de exemplu.. porti energetice.. sau campuri energetice cum sunt in Muntii Bucegi sau la Sarmisegetuza
Poate ati citit, sau ati auzit , ca se presupune ca exista o lume ascunsa chiar in interiorul pamantului...
Se presupune. Cat de exacte sunt toate sursele astea.

Citat:
De ce nu se invata la scoala? pai nu stiu.. au interesul ca omenirea sa fie prost pregatita (asa cum papa detine toate secretele lumii, pe cand noi stim ce vrea el sa stim) ca s-o maniuleze..
Omeniriea se prostste si fara ajutorul altora. Asta ar fi cumlea sa se invete la scoala teoria conspiratiei si fantasmagoriile unora.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Budism - Natura Mintii florin.oltean75 Alte Religii 29 16.08.2012 08:54:01
Linistirea - comoara mintii florin.oltean75 Generalitati 1 14.12.2011 21:41:08
Efectele televiziunii asupra mintii umane jenica Generalitati 54 24.05.2011 23:18:13
Rugaciune pt sporirea mintii NEKTARIOS. Rugaciuni 2 29.12.2010 22:52:24
Rugaciunea mintii DanielaTM Rugaciuni 3 21.08.2009 15:26:14