![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
deci, te rog sa lasi versetele.. vreu sa avem o discutie inafara religiei.. sau daca vrei sa avem acesta discutie, spune-mi te rog de ce crezi ca crestinismul este credinta adevarata? pt ca te-ai nascut crestin? |
|
||||
|
||||
![]()
La Istorie - invatam ca omul se trage din maimuta
La Biologie - invatam ca totul a evoluat - din cele mai mici forme de viata s-a evoluat si am aparut noi...... care este adevarul? cele 2 materii mint? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Teologia ortodoxa afirma ca omul este creatura lui Dumnezeu si ca omul este trup si suflet spiritual. Trupul omului are o fiziologie identica cu cea a animalelor. Insa spre deosebire de sufletul animalelor, sufletul spiritual al omului este unic intrucat are posibilitatea vietii duhovnicesti prin harul lui Dumnezeu. Recomand scrierile Sfantului Serafim de Sarov si ale Sfantului Luca al Crimeei. Teoria evolutionista nu afiram ca "omul se trage din maimuta" ci doar ca toate organisemele de pe planeta noastra sunt inrudite din puct de vedere fiziologic (tupeste, functional). Acest lucru este artat inechivoc de ADN. Teoria evoluinista nu isi propune sa studieze cauza aparitiei primei celule vii (ce implica si ADN ul), ci doar sa explice CUM (nu si DE CE, CU CE SCOP) au aparut organisemele vii (biologic) pe Terra. Teoria evolutionista nu isi propune sa formuleze o explicatie eshaustiva si inechivoca pentru cauza unicitatii cognitiei speciei umane. teologia ortodoxa afirma ca omul este "cununa creatiei" datorita vietii sale duhovnicesti intru Hristos Iisus (pentru ca Logosul s-a intrupat in om). Superioariatea speciei umane fata de alte specii nu este de nautra fizologica (trupeasca, materiala) ci de natura cognitiva (spirituala, mentala, intelectuala). Last edited by Eugen7; 13.07.2012 at 15:45:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pt. ca asa iti recomand si eu ''Arheologia interzisă'', ''Straini veniti din spatiu'', ''O lume ascunsa'' etc...... Eu vreu propria ta parere, nu ce spune Biserica.. |
|
||||
|
||||
![]()
Parerea mea este intocmai cu parea Sfantului Serafim de Sarov si a parintilor filocalici:
fara harul lui Dumnezeu omul nu este decat pamant (materie, praf si cenunsa). Fara viata duhovniceasca intru Hristos Iisus omul este NIMIC. Scopul vietii omului este mantuirea, sfintenia: dobandirea Duhului Sfant (numai si numai cu ajutorul Domnului Iisus Hristos). teoria evolutionista este utila in intelegerea modului CUM au aparut speciile, cum functioneaza organismele dar nu va putea niciodata sa raspunda la profundele intrebari: care este CAUZA aparitiei primei celule vii? care este SCOPUL existentei organismelor (viata biologica)? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu vreau sa zic doar ca poate crestinismul nu este credinta cea adevarata...... te rog sa citeste posturile mele de mai sus si sa-mi raspunzi.. te-am citat pe tine, asa ca astept raspuns, daca binevoiesti ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Afirm cu toata onestitata si certitudinea ca si astazi sunt oameni care in Biserica prin harul lui Dumnezeu marturisesc: "Noi am crezut si am cunoscut ca Tu este Hristosul Fiul lui Dumnezeu cel viu" "Noi ceea ce stim vorbim si ceea ce am vazut marutirisim" |
|
||||
|
||||
![]()
In mod sigur nu. Daca exista un Dumnezeu (nu ca nu ar exista, dar formularea e asa de dragul argumentarii) si El S-a revelat, a pacut-o intr-un singur mod. E absurd sa crezi ca Dumnezeu S-a revelat si in budism si in crestinism pentru ca au invataturi diferite. Daca doar una este corecta inseamna ca restul sunt inventii ale unor oameni, deci minciuni. Nu prea se poate ca o minciuna sa aiba ca scop avansarea pe o alta treapta duhovniceasca.
|
||||
|
||||
![]()
Cel mult la biologie. Zi-mi si mie totusi care e manualul in care se invata asta? Si nu vorbim despre niste poze la inceputul manualuilui. Nu, la o "lectie" care invata asta.
|
||||
|
||||
![]()
Prietene tu nu ai cunostinte nici despre crestinism (nu stii ce invata Biserica), nici despre realitatea inconjuratoare (dovada "comunicatele de presa" ale "institutilor" americane, si nici despre filosofie sau logica. Stiu sunt dur, dar tu esti doar un copil care a citit 2 aberatii pe net si crede ca a fost "luminat" si e mai inteligent si mai informat decat altii. Mai asteapta sa cresti si mai citeste si niste carti, nu prostii pe internet.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Budism - Natura Mintii | florin.oltean75 | Alte Religii | 29 | 16.08.2012 08:54:01 |
Linistirea - comoara mintii | florin.oltean75 | Generalitati | 1 | 14.12.2011 21:41:08 |
Efectele televiziunii asupra mintii umane | jenica | Generalitati | 54 | 24.05.2011 23:18:13 |
Rugaciune pt sporirea mintii | NEKTARIOS. | Rugaciuni | 2 | 29.12.2010 22:52:24 |
Rugaciunea mintii | DanielaTM | Rugaciuni | 3 | 21.08.2009 15:26:14 |
|